avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Activitate Pannda

Activitate Pannda

Cu aceasta intrebare doream sa aflu de la cei care au mai auzit despre astfel de cazuri, daca este o procedura normala ca parintele care nu are custodia copiilor sa nu anunte ca pleaca din localitate cu copiii, chiar daca este timpul pe care are dreptul sa il petreaca cu copiii lui. Parintele care are custodia afland despre aceste iesiri de la copii nu de la adult. Cu acest comportament parintele care nu are custodia pare ca are ceva de ascuns.
Am o curiozitate: Unul dintre parinti are custodia copilului/copiilor. Celalalt parinte are dreptul sa ia copilul/copiii in anumite perioade de timp (weekenduri, vacante, etc). Parintele care nu are custodia copilului/copiilor are dreptul de a duce copilul/copiii in excursii, tabere, etc (atunci cand ia copilul la el) fara a-i cere celuilalt parinte acceptul? (Aceste "escapade" cu copilul/copiii sunt organizate de scoala la care lucreaza persoana cu care umbla parintele care nu are custodia.)
Buna ziua,

Stie cineva daca se poate apela la judecatorul care a emis o hotarare judecatoreasca pentru a reface hotararea respectiva, astfel incat sa fie totul detaliat si sa nu poata fi interpretata dupa bunul plac al celor care sunt mentionati in hotararea respectiva? De exemplu daca hotararea spune ca bunul, animalul sau copilul poate sa stea, sa zicem, jumatate de an la un "proprietar" si cealalta jumatate la cel de-al doilea "proprietar", cei doi "proprietari" sa stie clar ce insemna jumatate de an si sa nu se ajunga ca unul sa tina la el obiectul sau copilul sau animalul 2 zile intr-o luna, apoi sa il mai aiba vreo 2 luni, inca vreo 2 saptamani cand mai are chef... si tot asa.
Si inca ceva...Daca cineva nu respecta o hotarare judecatoreasca, cel afectat de nerespectarea ei poate sa reclame acest fapt? Daca da, unde anume?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
El si Ea. Unul dintre ei cumpara o casa si il trece si pe celalalt in actele casei. Apoi se casatoresc, apare si un copil iar apoi divorteaza. Tinand cont ca, casa a fost cumparata doar din banii unuia dintre ei doi si ca s-au casatorit dupa, nu inainte de achizitionarea casei, dupa divort au aceleasi drepturi asupra casei sau balanta inclina in favoarea celui care a avut banii ca sa o cumpere?
Va multumesc pentru raspunsuri. Au fost depuse toate actele necesare la dosarul pentru ajutorul de incalzire. Dar se pare ca de anul acesta este nevoie si de acea declaratie a celui care apare in actele casei (chiar daca nu locuieste in respectiva casa), cum ca este de acord ca locatarul casei sa primeasca acel ajutor. Specific ca sora mea locuieste la casa nu la bloc. Aceasta cerere nu are legatura cu primaria sau cu angajatii primariei ci se pare ca are legatura cu guvernul (presupun ca de acolo vine acest ajutor).
Va scriu pentru a incerca sa o ajut macar cu un sfat pe sora mea.
Este divortata si are custodia copilului care are aproape 6 ani. Tatal, care locuieste la o alta adresa plateste pensie alimentara si isi vede copilul cand are chef sau cand isi aduce aminte ca are copil (el a stabilit sa ia copilul in a doua si in ultima saptamana din luna dar gaseste mereu diverse motive ca sa nu il ia ca apoi sa se planga ca nu este lasat sa isi vada copilul).
Din cauza salariului mic pe care il are, sora mea se incadreza sa primeasca ajutorul de incalzire, dar fiindca la primarie tatal copilului figureaz ca locuind la adresa este nevoie de declaratia lui cum ca estre de acord ca fosta sotie sa primeasca ajutorul de incalzire. Insa acesta refuza sa mearga la primarie pentru a da respectiva declaratie. Cei de la primarie au spus ca fara semnatura lui nu se poate face nimic. Vreau sa va intreb:din punct de vedere legal se poate face cava pentru a-l determina sa semneze declaratia respectiva?
Este normal si legal ca fostul sot sa imi ceara pensia alimentara inapoi pentru perioada in care copilul sta la el? Precizez ca el a fost cel care a hotarat cat si cand sa stea copuilul cu el.
Sunt divortata de aproape un an si am custodia copilului (acum in varsta de 5 ani si jumatate). Am observat ca de fiecare data cand il ia tatal lui in weekend copilul se intoarce schimbat, este mai nesociabil si mai necivilizat. Luna iulie a stat cu tatal sau (hotararea judecatorului) iar cand mi l-a adus inapoi nu mi-am mai recunoscut copilul. Manaca cu mana, nu mai spune multumesc, daca nu intelelge ceva intreaba "ce?", casca sau tuseste si nu duce mana la gura, daca se apropie vreun copil de el ca sa se joace il intreba ce vrea, comenteaza de fata cu cei vizati aspectul lor fizic sau orice detaliu care i se pare lui mai altfel si altele de genul acesta. In plus se comporta de parca nu a mai iesit niciodata din casa (se minuneaza de tot ce intalneste in cale, ceea ce nu se intampla pana acum). Cand i-am cerut socoteala tatalul pentru comportamentul copilului, mi-a raspuns ca exagerez si ca sunt inchipuiri de-ale mele. Pot face ceva pe cale legala pentru ca intalnirile cu tatal sa se faca doar in prezenta unui alt adult si eventual sa nu mai stea peste noapte la tatal sau???