avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Activitate ileana-carmen

Activitate ileana-carmen

Discuție acte calatorie
Buna ziua,
doresc sa aflu daca doi parinti divortati, care doresc sa mearga impreuna cu copilul lor in concediu in strainatate in UE, mai au nevoie de hartia aceea de imputernicire a celuilalt parinte. Fiind impreuna presupun ca nu dar e mai bine sa aflam si un raspuns de aici pentru a nu avea o surpriza la vama ca nu au toate actele la ei. Trebuie sa aiba si actul de divort? Toti trei au pasaport valabil. Va multumesc.
Va multumesc
Partaj dupa divort
Buna ziua
In cazul unui divort pe cale administrativa la starea civila, fara copii minori, fara proprietati comune dobandite in timpul casatoriei (cu regim cel al comunităţii legale) dar fiecare dintre soti avand cate un apartament dobandit de fiecare inaintea casatoriei mai este necesar un partaj sau orice alt gen de act la notar care sa specificice ca cei doi nu au bunuri sau bani dobanditi in timpul casatoriei de impartit? Va exista vreun impediment in vanzarea sau mostenirea (in caz de deces de exemplu) lasata la rudele de drept, ulterior divortului, daca se vor prezenta cand va fi cazul doar actul de proprietate si hotararea de divort?
Va multumesc
Buna ziua,
doresc sa intreb daca pentru zugravirea exterioara a unei case cu 1 etaj, cu mici reparatii de tencuiala si pastrand culorile precum si inlocuirea de pe terasa casei a gresiei cu una impermeabila peste un strat nou de smoala (cel vechi fiind mancat la apa, se vede in casa pe tavan) trebuie autorizatie si daca pentru schela ce as aduce-o in curtea casei pentru zugraveala trebuie autorizatie.
Singurul lucru ce s-ar dori sa facem nou ar fi montarea unui burlan la celalalt colt al casei fara alte modificari la acoperis.
Va multumesc anticipat
Răspuns la discuția centrala termica de apartament
Desi raspund la o diferenta de ani poate foloseste cuiva:
la momentul concret al debransarii mele in blocul de 14 ap. mai erau 3 ap. conectate la centrala termica de cartier. Niciunul din cei debransati inaintea mea nu a pus nici un fel de robinet la subsol. De ce sa fi pus tocmai eu? De ce sa nu fi suportat toti cei debransati cheltuiala punerii unor astfel de robinete? M-am adresat superiorilor celei care pretindea asa ceva explicand situatia si m-am putut debransa fara probleme. La momentul actual mai este 1 ap. in bloc de la parter conectat la centrala termica de cartier. Nici cele doua ap. debransate dupa mine nu au pus nici un fel de robinet. Cam asta e. Cred ca cineva a avut un exces de zel in incercarea de a ma face sa raman la sistemul centralizat.
Multumesc frumos.
Asa este cum ziceti dv.,
am fost astazi la admin. fin. la sect. unde avea dosarul deschis pe drepturi de autor si mi-a zis la fel ca dv. ca se vede in sistem si nu mai trebuie sa facem nimic. Ca ei considera acest dosar inchis la data angajarii ca salariat. Mai ales ca la data mutarii domiciliului lucra deja ca salariat. Asta mi s-a spus sper sa fie totul ok si poate foloseste si altor persoane.
Buna ziua,
fiul meu a lucrat pana in 2012 cu contract cu drepturi de autor ca programator. a depus formularul 200 (parca) si a platit taxele anual cat a lucrat asa parca vreo 2 ani au fost 2011 si 2012. din 2012 s-a angajat cu carte de munca, mai nou contract de munca, unde angajatorul ii plateste toate obligatiile fiscale catre stat.intre timp s-a casatorit si si-a schimbat si domiciliul in alt sector decat cel unde avea rol deschis pe drepturi de autor. am verificat la sediul anaf din ambele sectoare, nu are nimic de platit din urma pt. perioada cat a lucrat pe drepturi de autor. oricum nu mai poate plati acum decat in sectorul unde s-a mutat chiar daca dosarul e deschis in alt sector.cum sa facem sa inchidem acest dosar la sectorul unde a fost deschis din cele doua motive: schimbare de domiciliu si activitate salariala cu taxe platite de angajator, fiul meu nedorind sa ma i lucreze vreodata cu contract pe drepturi de autor? anul trecut 2013 am depus si formularul 200 cu venituri 0 desi nu mai lucra din 2012 pe drepturi de autor. anul acesta nu l-am mai depus deoarece am citit in el ca persoanele care lucreaza la un angajator care plateste el toate taxele nu trebuie sa mai depuna acest formular.
mi-e frica ca nu am facut acest lucru pana acum din 2012 dar pur si simplu nu am stiut ca exista posibilitatea sa fie inchis acest dosar daca nu se mai doreste lucrul pe drepturi de autor. suntem pasibili de vreo amenda desi s-au platit toate taxele? ce formular (601+adev de la serviciu de cat timp e angajat cu carte de munca)si ce trebuie sa facem sa inchidem acest dosar?
va multumesc
Va multumesc, asa ma gandeam si eu. Voi ruga avocata sa se intereseze, dupa ce primeste confirmarea de primire, de evolutia actului.
Voi merge si la sectia de politie sa le arat confirmarea de primire si chitanta pt avocat si ca nu depinde de mine termenul cand voi primi actul asa cum il cer ei, si cum nu este specificat la avizierul lor ca trebuie, cu acea stampila dupa noua ani de la pronuntarea sentintei. La politie mi-au zis si atunci ca nu e nimic daca intarzii cateva zile.
Domnilor avocati va rog spune-ti clientilor dvs. ca dupa ce primesc acasa prin posta o hotarare irevocabila si definitiva, ca in cazul meu, al unui divort de comun acord, sa se duca din nou la Judecatorie sa stea la cozi si sa solicite acea stampila caci altfel vor avea surprize peste ani ca si mine. La scoaterea unei noi Ci sau daca doresc sa se recasatoreasca e nevoie de acea stampila.
Va multumesc.
Buna ziua,
In anul 2003, de comun acord cu fostul sot, am divortat. Nu aveam copii minori si de la casatorie trecuse 1 an. Deci conditiile pentru divortul de comun acord au fost indeplinite. Ne-am infatisat o singura data si apoi prin posta am primit comunicarea divortului pe care scrie irevocabil cu privire la divort. Am pastrat, cu acordul fostului sot, numele dobandit in timpul casatoriei. Am facut si partajul apoi prin notariat pe baza acelei comunicari prin posta. Am fost tot atunci la sectia de politie si am intrebat daca trebuie sa-mi schimb CI, pastrandu-mi numele si adresa initiala si mi s-a spus ca nu, deoarece nu ma incadrez in conditiile legii pentru schimbare CI.
Anul acesta 2012 trebuie sa-mi schimb Ci deoarece expira luna aceasta, sfarsit de iulie. Ducandu-ma la aceiasi sectie de politie mi s-a spus ca trebuie sa obtin pe comunicarea aceea de divort trimisa prin posta stampila cu irevocabil si definitiv altfel nu-mi primeste actele pentru a schimba CI. Nu am stiut niciodata ca imi trebuie asa ceva. Dupa 9 ani un divort de comun acord e irevocabil si definitiv orice ar zice politia...
Am fost la Judecatoria Sectorului 1 unde a avut loc divortul , miercurea - degeaba si apoi joia aceasta, si am contactat in final un avocat(a) care m-a ajutat sa adun actele: copie hotarare divort, cerere tip, 2 timbre judiciare de 0.15 lei si 3 taxe timbru de 2 lei pentru 1 copie si investire cu acea stampila. Numai ca de aici incepe absurdul lui Kafka. Nebunia de pe lume: sute de persoane cu aceiasi problema pentru ca nu ni se spune in sala de judecata decat ca vom primi comunicarea prin posta nu si ca trebuie sa ne intoarcem la tribunal pentru o stampila pe ea pentru a fi legala cu adevarat. Programare la arhiva marti de la 10-14. Actele se primesc numai joi (sic! degeaba m-am dus joi ca nu aveam programare de marti!) de la 10-14 etc etc. Avocata mea a vorbit la arhiva si i s-a spus sa trimita actele prin posta cu confirmare de primire, la ele a atasat si o foaie ca ma reprezinta, onorariul fiind cu chitanta, totul corect, si ca va primi raspunsul prin posta la cabinet de avocatura aceasta procedura fiind mai rapida sa nu mai asteptam pana marti ca sa ne programam si apoi iar pana joi.
Intrebarea mea este: va veni acest raspuns in timp util, pentru mine maxim 4 saptamani, pentru a ma putea duce din nou la sectia de politie ca sa-mi schimb CI fara posibilitatea unei amende? Cine va urmari aceste acte in nebunia de acolo unde si oameni si functionari sunt sufocati de sistem? Sa discut cu avocata sa urmareasca actele cumva incepand din momentul in care primeste confirmarea de primire? Nu sunt multumita de felul in care mi-a gestionat problema fiindu-mi frica ca nu se va rezolva intr-o luna maxim. Ce pot face acum? Dosarul trebuie adus de la arhiva Tunari. Cine va urmari ca totul se desfasoara corect la rand cu ceilalti oameni daca avocata va primi prin posta raspunsul?
Va multumesc.
Răspuns la discuția donatie
Va multumesc pentru raspuns.
Donatia se va face catre cei doi nepoti de sotia tatalui meu, care nu are copii, in mod egal, deci excludem pe viitoarea mea nora in act, de aici si grija noasta sincera pentru partea de bani cu care ar veni ea pentru finalizarea casei. Deci baiatul meu poate vinde sotiei lui 1/2 din donatia primita inainte de a se casatori sau sa-i doneze dupa casatorie pentru a participa in mod egal la acea casa asa cum ei isi doresc. Pot tatal meu si sotia lui sa-i interzica sa vanda 1/2 din donatie? Nu se poate face un act la notariat prin care sa se arate cu ce suma vine si fata si astfel sa aiba gatantata contributia ei?