avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Activitate romania.banking

Activitate romania.banking

Răspuns la discuția reziliere contract leasing
[ link extern ]

domnul respectiv este un "recuperator", colaborator al firmei de leasing. nu este executor judecatoresc, asa ca intr-o tara normala nu ar avea dreptul sa va ia masina.

Pt a fi sigura aveti grija sa nu gaseasca masina cand vine, pentru ca se poate sa foloseasca cheia de rezerva sa o ridice. Daca iau masina, va vor factura cheltuieli de recuperare, si o vor returna destul de greu.
Faceti plati (macar 1-2 rate) inainte sa rezilieze ei contractul nu veti mai avea probleme.
Exista persoane care iau masini si nu le mai platesc deloc. Deci faptul ca sunteti de acord sa achitati datoria este un punct in plus in fav. dv.

[EDITAT]
Depinde cat de tarziu a fost depus bo.
Daca datoria nu e mai veche de trei ani, exista posibiltati de recuperare.

BO a fost inregistrat ca refuzat, chiar daca este depus mai tarziu. S-ar putea sa fie mai greu de folosit pt executare silita insa sanse de recuperare a datoriei exista.
Conteaza ca soc debitorului sa mai functioneze sau sa aiba bunuri.
Răspuns la discuția BO...
Introducerea bo, intoarcerea refuzului, investirea cu formula executorie, executare, toate acestea dureaza destul de mult.

Aveti timp cel putin doua-trei luni sa platiti pana reuseste furnizorul sa ia vreo masura. Eu va recomand ca dupa ce va introduce bo in banca, daca nu il platiti, sa luati legatura cu furnizorul si sa incercati o esalonare a datoriei. Ii explicati situatia si faptul ca nu puteti plati decat o anumita suma saptamanal, pana la acoperirea intregii datorii.

Cred ca va accepta o intelegere, pt. ca o executare silita poate sa dureze destul de multe luni, costa, iar daca se ajunge la faliment se poate sa treaca ani pana mai recupereaza ceva din datorie.

Pentru a face executare asupra unui bun tb. sa dovedeasca faptul ca acel bun este al firmei, ceea ce este destul de greu in cazul bunurilor mobile de valoare mica.
Răspuns la discuția Titular credit bancar decedat
Are dreptate new_2009

Oricum, cei de la banca ar spune orice numai sa va sperie si sa va determine sa platiti.

E bine sa nu ii credeti tot timpul si sa verficati informatiile pe care vi le dau.

Răspuns la discuția recuperare datorii vechi
Termenul de presciptie curge de la ultimul demers pe care l-ati facut (si pe care il puteti dovedi.
Deci daca ati mai facut o noficare intre timp, termenul se calculeaza de la acea notificare.

Cat despre contract, nu cred ca va ajuta. Instanta tine cont de data la care s-a nascut datoria.



Daca intr-adevar reusiti sa dovediti ca acea cresterii a dobanzii este abuziva, va trebui sa va returneze platile facute. Insa pana acolo, mai e cale lunga

Mult succes!
In acest caz cred ca ar merge totusi o sesizare la Protectia Consumatorului. Nu costa nimic si uneori se mai intampla sa foloseasca..

Mai cred ca ar trebui sa dati numele bancii de la care ati luat creditul, sa mai afle si altii cu cine au de a face. [EDITAT]

Insa nu va recomand un proces, e prea multa bataie de cap; eu cred ca pana la sfarsitul anului se vor gasi variante de creditare si veti putea refinananta cu siguranta.

[EDITAT]
Răspuns la discuția plecat din tara, datorie la banca
Nu se va prescrie pentru ca vor avea grija sa trimita notificari inainte de expirarea celor 3 ani.

Nu cred ca va pot urmari veniturile in afara tarii. Teoretic se poate dar e destul de complicat, apar costuri destul de mari si s-ar putea sa nu doreasca nimeni sa isi bata capul cu asta. Mai mult, e destul de greu pentru o banca sa afle ce venituri aveti dv. in afara. iar 25000 ron e o suma mica pentru ei.

Cat despre partea cu rudele de gradul I, aia e o prostie. Bancile sau firmele de recuperare creante ar spune orice sa sperie clientii sa plateasca datoriile (+ penalitati , dobanzi , comisioane etc.)
[EDITAT]
Răspuns la discuția probleme cu banca
Se poate cere o rescadentare, doar ca bancile sunt destul de rigide in privinta asta.

Se poate ajunge la executare silita, sa incerce sa va vanda bunurile, iar daca nu aveti la o poprire asupra 30% din veniturile viitoare pana la achitarea datoriei.

Problema e ca pentru a putea sa va retina bani din venituri ar trebui sa afle ca aceastea exista si asta poate fi mai greu..

[EDITAT]
Fara indoiala ca este un abuz. Un produs asemanator au cei de la BCR, unde dobanda la credit e variabila doar crescator.

Ar fi bine daca ati putea sa incercati o refinantare. Sunt banci care au dobanda variabila dupa o formula fixa, nu dupa cum vrea banca.
[EDITAT]