Va multumesc din suflet pentru raspunsul acordat .
Am consultat un avocat si vom trimite o intampinare la dosar prin care sa specificam ,ca inainte de chemarea la concilirere trebuia sa primim mai intai o somatie de plata a datoriei in caz contrar vom plati penalitati ,ceea ce ei nu au facut.Ei ne au chemat de fapt la "conciliere "obligandu ne sa platim si penalitatile .
In al doilea rand pe versoul uneia dintre cele doua facturi nu este scris nimic iar pe fata nu se specifica plata vreunei penalitati,nici pe fata celei de a doua facturi ,doar pe spatele acesteia (a doua) la punctul 7. RASPUNDEREA CONTRACTUALA se invoca Legea 76/1992,lege care din cate am inteles eu a fost abrogata si nu mai este in vigoare.De cand colaboram cu ei nu am incheiat vreun contract prin care sa ma oblige sa platesc penalitati
Ce parere aveti ?
Buna seara,
Am avut un SRL , incetandu- i activitatea am ramas cu niste datorii la furnizori.In luna martie am primit o instiintare de plata de la unul dintre ei ca am de achitat doua facturi restante in val de 170 lei plus penalitati in val de 800lei;am platit contravaloarea facturilor. Ducandu ma la sediul lor si artandu le chitanta le am explicat ca nu mai am de ce sa mai platesc si penalitati deoarece nu am nici un contract incheiat cu ei referitor la plata penalitatilor.Pe una dintre facturi exista pe verso un contract de acest gen , dar nu am semnat eu nimic ci vanzatoarea care nu are specimen de semnatura sau ceva de genul,in schimb pe cea de a doua factura si pe multe altele primite de la ei in timpul cat noi am colaborat nu este scris nimic pe verso.
Astazi am primit acasa citatie ca m au dat in judecata pentru pentru neachitarea penalitatilor si sunt chemata la judecatorie in data de 1 septembrie 2009.
Spune ti mi ce sa fac?????
Am obligatia conform legii sa platesc penalitatile?Daca nu le platesc ce mi se poate intampla?
Nu am fost niciodata intr o sala de judecata .Daca trebuie sa platesc penalitatile ce altceva imi mai imputa??? cheltuielile de judecata........ajutati maaaaaaaaaaaaaaaaa........... va rog!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:hm:
Buna seara,
Tatal meu este pensionat anticipat ,depunandu si dosarul la data de 01.10.2008 la varsta de 62 ani si 2 luni.Pensia limita de varsta este de 64 si 6 luni. A avut 10 ani si 21 de zile grupa a II a adica: 7 ani si 9 luni cu 90% si 2 ani 3 luni si 21 zile cu 100%(rezultate din adeverintele depuse la dosar). Spor grupa a II a 2 ani si 3 luni
Numarul lunilor de anticipare de 52 luni din care 34 penalizat , de ce se scade 1 an si 6 luni daca are spor de grupa 2 ani si 3 luni?
Stagiu de cotizare 41 ani 5 luni si 16 zile din care 39ani 2 luni si 16 zile sector de stat (29 ani 10 luni si 27 zile conditii normale si 9 ani 3 luni si 11 zile grupa a II a) de ce daca din adeverinta reiese 10 ani si 21 zile de grupa a II a s a scazut din vechime 9 luni?
Deci la 29 ani 10 luni si 27 zile conditii normale se aduna 10 ani si 21 zile grupa a II a din adeverinte si 2 ani si 3 luni spor de 42 ani 2 luni si 16 zile asa ca penalizarea nu este de 0,15%.
Reducerea penalizarii este de 1 an 6 luni si nu 2 ani si 3 luni.
Mai am o singura intrebare :cand iese la pensie de limita de varsta? La 64 ani si 6 luni sau cu 2 ani si 3 luni mai devreme?
buna seara
Am si eu o nelamurire: Am o cunostiinta care este angajat in baza Legii 116/2002 (art. 8)la o primarie.Persoana in cauza a beneficiat de concediul medical timp de 5 zile (platit 100%).Cand trebuia sa ia salariul cei de la conatbilitate i au spus ca nu poate sa i bage concediul medical in plata deoarece celor angajati in baza acestei legii nu li se platesc concediul medical,nici macar cel 100%,el fiind pontat in cele din urma in concediul de odihna in aceste 5 zile.Este oare adevarat? Cei care sunt angajati in baza acestor legi chiar nu pot beneficia de CM?Nu sunt ei angajati ca muncitori necalificati si au aceleasi drepturi ca toti ceilalti angajati?(ma refer la plata concediului medical).........................
Va multumesc anticipat pentru raspunsul acordat
Buna seara
Am avut un SRL (regim de Bar)deschis in 2005,si in data de 01.06.2007 din motive financiare l am inchis in regim derogatoriu ca apoi sa l inchid definitiv.
La momentul inchiderii am avut cateva facturi restante la anumiti furnizori de marfa.Am achitat o mare parte din ele ulterior ,ramanand sa mai achit la un furnizor o factura de 130 RON.In data de 02.03.2009 am primit acasa o instiintare de plata de la furnizorul respectiv in care mi se spune ca sunt obligata sa platesc suma reprezentand facturile plus penalitati in val de 800 RON .Am mers la banca ,am platit suma (130 ron)reprezentand facturile,si apoi am mers la sediul firmei in vederea solutionarii concilierii problemei.Cei de acolo au refuzat categoric sa discutam ,spunandu ne ca trebuie sa platim integral suma ,adica 130ron +penalitatile in val de 800ron,astfel ma dau in judecata.Intrebarea mea este : daca am platit factura si nu am platit penalitatile m ar putea castiga in justitie?Mentionez ca factura a fost semnata (de primire)de catre vanzatoare ,care nu avea imputerinicire si pe fata facturii nu se specifica obligatia mea la plata unor penalitati sau ca ar exista pe verso instiintarea de plata a unor penalitati care ar intra in vigoare in momentul semnarii de primire a facturii.Va rog sa mi raspunde ti ........ Va multumesc anticipat
Buna seara
MA POATE AJUTA CINEVA SI PE MINE CU UN RASPUNS ?????
Beneficiez de un salariu minim pe economie(420 net cand salariul brut era de 540),am o vechime in munca de 3 ani si jumatate.Problema mea este ca luna aceasta am primit salariul tot 430 net ,cu toate ca de la 1 ianuarie sa facut brutul de 600 ,nu?
Precizez ca luna trecuta am beneficiat de 3 zile de concediul de odihna .
Nu inteleg de ce am luat acelasi salariu ca in februarie ,cu toate ca colegele mele au luat luna aceasta un sal de 500net.
Sa fie concediul de odihna de vina?(nu cred e mare oprirea)
Spune ti mi va rog : la un salariu de 600 lei minim brut pe economie cat este netul?
Multumesc foarte mult de raspunsul acordat .Oricum pe data de 16 martie treb sa ma prezint la sediul firmei ,in vederea solutionarii concilierii.Sa vad ce pot rezolva :hm:
Buna ziua
Am avut un SRL deschis in 2005 si l am inchis in 06.07 ,in regim derogatoriu pe 3 ani.In urma inchiderii firmei am avut o restanta de plata la un distribuitor de aproximativ 130 lei ,factura de care nu am stiut ca nu este platita si acum am primit acasa o adresa prin care ma instiinteaza ca treb sa platesc suma respectiva plus penalitati in val de 800lei. In adresa mi se mai spune ca treb sa ma prezint la SC respectiva ,in vederea solutionarii concilierii si bineinteles as ma prezint cu banii adica 930 lei.Dc nu mi se spune ca ma vor da in judecata.Intrebarea mea este ce ma invatati sa fac?Ce mi se poate intampla dc nu achit banii?
Sau dc nu achit penalitatile?
Va rog foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns..............:hm: