avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Activitate saxx

Activitate saxx

Răspuns la discuția problema permis
Daca nu au trecut 90 de zile de cand ti-a expirat dovada cu cele 15 zile drept de circulatie, sau de la ultima zi cand ai avut drept de circulatie, poti sustine examen. Permisul il iei dupa 90 de zile.
Daca au trecut, nu-ti ramane decat sa astepti pana se fac 120 de zile.
Evident trebuie sa achiti si amenda, cu chitanta de la finante vei obtine "adresa catre politia rutiera" + completezi restul de acte si le depui la politia rutiera.
Daca iti da NUP inainte de 90 de zile poti sa sustii reexaminare.
Daca promovezi il ridici dupa 90 de zile.
Altfel, (nu conteaza cauzele: nu iti da NUP in timp util, examenul nu vrei sa il sustii, nu il promovezi) permisul il vei primi dupa 120 zile.

PS: din cate stiu reexaminarea consta intr-un test de 15 intrebari la care trebuie sa raspunzi corect la 13. Intrebarile au o singura varianta de raspuns.
PS2: Daca esti interesat poti sa dai si o fuga pana la sediul politiei rutiere ca scrie mare acolo pe un afis care-i treaba cu reexaminarea, sau poti sa rasfoiesti un pic codul rutier ca exista surpriza sa scrie si pe acolo.
Răspuns la discuția Alcoolemie 0.85 in sange
Sa mor daca-nteleg ceva! Hic!:slap:
Esti sigur ca in instiintarea ai scrie ca nici masina nu exista ?
Asta cu nr. inexistente oricum nu te afecteaza, pt. ca intra oricum la nr. false. La noi in codul rutier nu exista notiunea de expirat, deci intra totul la nr. false.
Partea nasoala este ca daca nici masina nu exista sa nu cumva sa intri la belele sa ai seria modificata si sa fie o masina furata.
Tot nasol este faptul ca mai ai pe rol o acuzatie pt. nr. false, faza cu politia de frontiera poate fi chiar o circumstanta agravanta. Cazul tau e complex. Neaparat iti trebuie un avocat.

Pot sa iti dau o sugestie: daca te acuza ca masina e un fals, ia seria de pe masina compara cu cea din talon, daca sunt la fel du-te la un magazin de piese auto mai rasarit care face comenzi dupa seria masinii si da-le seria ta si vezi daca le apare in program. Daca apare poti sa mai speri ca masina nu este furata si mai scade nr. de belele, de parca nu ar fi oricum destule.
Bafta iti doresc!
Asta am zis si eu ca nu e 100 % legal. Adica e cu smen :D
Ase se procedeaza, o urca pe trailer, opresc intr-o parcare si deslipesc niste buline, se face o asigurare in Photoshop si gata frate ai masina inmatriculata in germania. Costuri minime mai ales ca vin cu 3 masini o data. Asa ca ei fac economii de sute de euro/masina si mai e si atractiv ca viitorul proprietar nu trebuie decat sa dea decat banii pe masina si are tot, nu mai plateste taxe la statul roman, n-are treaba cu nimeni. Chiar asa simplu sa fie, nu suna un pic prea frumos ca sa fie adevarat ?
Fiti fratilor atenti cand cumparati ceva, nu sariti la chilipiruri ca e viata voastra in joc. Tu ca un cumparator de buna credinta, atras de mirajul chilipirului, aia fac milioane si voi va duceti la parnaie sau stati prin tribunale cu anii.
A, uite, ca nu m-am inselat cand am zis de faza cu brief-ul si ca ar fi bine ca numai asta sa fie, adica sa fie radiata dar uite ca a mai deschis un topic si belele curg in cascada.
Multa bafta si nervi, naspa situatie, sper sa fie bine.
Deci, pedeapsa este de 120 zile de zile de suspendare, 90 numai daca dai reexaminare. Ca sa dai reexaminare, asta inseamna ca sentinta sa fie data, dosar inchis daca vrei, inainte de cele 90 de zile ca sa ai timp sa te inscrii pt. reexaminare, si trebuie achitata si amenda. Instanta solutioneaza numai partea penala(neinceperea urmaririi penale si amenda administrativa e maximul ce se poate obtine). "Bonusul" pt. abaterea de la codul rutier este altceva si am zis mai sus care este termenul de suspendare.
Iar ce ai zis tu cumparare neradiat din germania: eu parca stiam ca iti ia si placutele de inmatriculare dupa ce face contractul de vanzare cumparare, in caz ca nu o mai inmatriculezi temporar cu nr. de zoll. Tu poti sa faci ce vrei dupa aia. A da, si cetateanul german iti da si asigurarea (cartea verde nu?) eventual valabila pana la sfarsitul anului. Sa zicem ca e cum zici tu, dar de cand asigurarea devine valabila pt. persoana care a cumparat masina ? Transferul de proprietate se face numai asupra masinii nu si a asigurarii. Tu ca cetatean roman nu poti sa faci asigurare in germania pe numere de germania daca nu ai act de identitate pe o proprietate din germania, asa ca singura optiune ce iti mai ramane sunt iar nr. de zoll.
Nu sunt 100 % legale decat daca:
- ai cetatenie germana si masina e pe numele tau
- masina e pe numele unui apropiat, cunostinta etc. care o tine inmatricula cu taxe, asigurari etc si ai procura.
Restul e can-can.

Omule, iti dai seama ca este radiata.
Crezi ca exista nemti prosti care vand masina dar platesc taxe in continuare ?
Poate daca esti ruda cu persoana din germania, dar si atunci, poate plateste pt. tine (adica tu ii trimiti banii regulat), asta in cel mai fericit caz.
Si normal ca brieful mare, nu il are la el cand circula, poate chiar nu il are deloc. Daca il are sau l-a avut atunci sunt sigur ca 90 % stia si el ca nu e in regula, pt. ca nu iti trebuie studii superioare sa vezi ca e taiat la un colt si are stampila cu ausgeschlossen sau ausgemeldet sau ce naiba e. De curiozitate si tot te informezi ce naiba inseamna, cel mai bine inainte de a cumpara. Daca nu, inseamna ca iti place sa iti complici viata.
Acuma asta e, s-a intamplat, nu mai poti sa schimbi nimic.
Eu zic sa te uiti si pe alte topicuri ca mai sunt pe aici asemanatoare (cu nr. expirate), dar care se incadreaza toate la circulat cu autovehicul nu numere false.
Si nu, nu e adevarat, nu dupa ce platesti amenda primesti permisul.
Daca sentinta se da mai repede de 90 de zile, poti sa sustii o reexaminare si dupa 90 de zile ti se inapoiaza permisul, nu mai devreme de termenul asta. Daca procesul se incheie dupa 90 de zile, sau daca nu vrei sa sustii reexaminarea, permisul ti se inapoiaza dupa 120 de zile. Ai tot interesul sa termini cu procesul in 120 zile, orice zi dupa acest termen nu te avantajeaza, evident. Cu procesul in cazul tau e mai dificil, provincie-Bucuresti, iti zic numai ca si daca ti se intampla in orasul tau, la felul cum merge justitia in tara asta, poti sa te consideri un om f. norocos daca obtii sentinta mai repede de 120 zile.

Răspuns la discuția DE PE O ZI PE ALTA
Banuiam, altfel chiar ma intrebam de ce te "agiti" atat. #-o
Deci eu zic sa stai linistit (ma rog, macar sub aspectul asta), se ia in calcul de cand ti-a fost suspendat dreptul de a conduce.
Partea penala este numai un "bonus". Asa ca intr-un an de zile eu zic ca se da sentinta definitiva. Eventual in desele tale drumuri la politie ia intreaba pe unu de acolo, macar asa de curiozitate, ce raspuns iti da.
Imagineaza-ti cum ar fi daca eu locuiesc intr-un oras cu doar 10.000 de locuitori si tu intr-unul cu 1 mil. => in cazul mai putine infractiuni comise, imi vine randul la dosar mai repede, sentinta data mai repede, ar rezulta, daca am comis amandoi aceeasi infractiune, in aceeasi zi ca eu sa fiu mult mai putin pedepsit decat tine. Cam asa vad ... sa ma insel ?! Poate ne ajuta vreun avocat sau consilier de pe aici de prin zona.
In momentul de fata ai dovada cu drept de circulatie sau fara drept de circulatie ?
Daca ai drept de circulatie e logic atunci ca de cand se da sentinta ti se suspenda permisul, insa, recunosc, nu stiam ca in cazul asta se dau dovezi cu drept de circulatie.
Se calculeaza in momentul cand ai sentinta definitiva, de la data la care nu ai mai avut drept de circulatie.