avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1207 soluții astăzi
Forum Activitate lazany

Activitate lazany

Răspuns la discuția Inchiriere spatiu
Eu nu mi-am pus nici o data problema ca nu as avea exclusivitate, cand sa deschis acest super market au fost 4 raioane si toti am semnat ca nu avem voie sa vindem decat produse specifice raionului care l-am inchiriat (2.4) dar in urma cu o saptamana cel ce a inchiriat raionul de produse de larg consum sa retras si a venit alta firma si nu stiu ce scrie in contractul cu ei. Cand am semnat contractul din schita ce a fost prezentatat a fost dor un raion pentru fiecare tip de produs.
Buna ziua
Am inchiriat un spatiu intr-un supermarket pentru comercializarea produselor ce le produc.
II. OBIECTUL CONTRACTULUI
2.1 Primul, in calitate de proprietar al imobilului ***************iar secundul, in calitate de chirias, ia cu chirie parte din imobilul de mai sus, care potrivit masuratorilor, este in suprafata de 9 mp.
2.2 Suprafata inchiriata face parte dintr-un super-market in care vor functiona pe toata perioada derularii prezentului contract mai multe raioane: 1. carne si mezeluri; 2. lactate; 3. paine; 4. bunuri de larg consum si/sau industriale.
2.3 Suprafata de 9 mp inchiriata este pozitionata aproximativ la 17 metri de la intrarea in magazin, pe partea stanga, langa perete, pe o lungime de 4.5 metri si o latime de 2 metri, conform schitei din Anexa 1 la prezentul contract.
2.4 Suprafata inchiriata mai sus, va fi utilizata in exclusivitate de catre chirias pentru depozitare, expunere si comercializare in regim en-detail de paine si produse de panificatie.
Dupa un an de la inchiriere in raionul de produse de larg consum au pus un raft la care se vind si produse pe care eu le comercializez.
Am fost la un avocat si a zis ca teoretic nu am exclusivitate pe super market pentru produsele respective dar se intelege si in caz de proces ramane la latitudinea judecatorului.
In plus de asta au pus in fata raionului meu rafturi care mascheaza raionul meu si calea de aces la raion este destul de intortocheata acuma.
As dori si alte opini asupra problemei daca se poate sa stiu daca are rost sa actionez in instanta.
Multumesc.
Am cumparat un televizor acum 4 ani marca samsung care sa defectat acum cateva saptamani.
L-am dus la service samsung si am primit raspuns ca piesa defecta nu se mai gaseste.
Intrebarea ar fi nu este obligat producatorul sa asigure pise pentru o anumita perioada de timp pentru un produs. Perioada medie de functionare este de 5 ani din cate am citit eu pe site la samsung
Multumesc
Am plecat in concediu cu familia (eu, nevasta si copilul de 2 ani) in Antalya si spre surprinderea mea cand am ajuns acolo nu am gasit bagajul. Asigurare pt bagaj nu am avut pentru ca am crezut ca asigurarea storno este dor pentru cazul cand renunti la excursie si am facut doar asigurari medicale. Am facut o plangere la aeroportul din antalya pentru bagaj pierdut plus o lista cu ce aveam in bagaj.
M-au zis ca perioada de cautare este de 60 de zile. Azi m-au sunat din cluj ca au gasit bagajul dupa 3 saptamani de cand m-am intors din concediu.
Intrebarea ar fi pot sa ii dau in judecata puntru a recupera bani pt asta? Eu am cheltuit 500 de euro acolo dor pentru a cumpara strictul necesar pentru a putea sta o saptama plus ca am petrecut vreo 3 zile cautand diverse produse de care aveam nevoie pt copil care are dermatita si avea nevoie de creme speciale pt hidratarea si protectia pielii.
In concluzie m-au stricat concediu
Pe langa toate acestea cand m-au sunat au zis ca trebuie sa merg eu in cluj dupa bagaj caci nu asigura transport la domiciliu
Multumesc .
Discuție confiscare
as dori sa aflu legea care sune prin ce medode se confisca niste bunuri ale firmei
Mi-au fost confiscate niste bunuri de garda financiara doar pe baza procesului verbal de constatare a contraventiei
m-ar interesa nu trebuia sa imi dea un proces verbal separat de confiscare cu inventarierea exacta a bunurilor confiscate . mi-a fost confiscata si o masina dar nu mi-au luat decat masina si cheile celelate acte sunt la mine.
In baza contestatie facute de mine asupra procesului verbal nu au vrut sa imi restituie bunurile deoarece au zis ca masura confiscari a fost deja aplicata.
Răspuns la discuția amenda pentru lipsa buletin
Am prezentat toate actele cerute de agentul de circulatie dar intamplator nu aveam asupra mea buletinul de identitate
Am furnizat agentului seria si numarul de buletin pentru procesul verbal.
Dar cand tu esti amabil si el iti raspunde, zi pentru ce vrei sa te amendez faruri sau lipasa acete te deranjeaza
Răspuns la discuția amenda pentru lipsa buletin
as dori sa mentionez ca aveam permisul la mine si conform art 35 din og 195/2002
Participantii la trafic sunt obligati ca, la cererea politistului rutier, sa inmaneze acestuia documentul de identitate sau, dupa caz, permisul de conducere,
as dori sa contest un proces verbal pe care l-am primit pentru ca nu aveam asupra mea buletinul
am fost oprit pe motiv ca nu am luminile aprinse pe faza scurta desi eram in localitate pe timpul zilei si aveam doar pozitiile puse
cred ca a vrut sa ma prinda fara rovinieta dar o facusem in acea zi cand am plecat de acsa
in proces nu scrie motivele pentru care am fost oprit si i-am explicat agentului ca motivele invocate petru oprire sunt gresite si ca o sa contest procesul verbal ceea ce am si trecut la mentiuni
oricum 360 ron pentru lipsa buletin m-i se pare nesimtire
as dori ajutor pentru e motive as putea invoca in contestatie
Discuție pot contesta pv
Am fost oprit de un agent de la politia rurala intr-o localitate pe motiv ca nu pot conduce un microbus cu categoria b
Mi-a dat amenda pentru revizie tehnica expirata
In pv nu mentioneaza motivele pentru care am fost oprit nici nu am fost intrebat daca am obiectiuni