avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Activitate rody54

Activitate rody54

Am incheiat in 30 sept 2019 un contract cu e-on,contract de asistenta tehnica pe o perioada de 24 luni.In 13 aug 2021,cu 45 zile inainte de incetarea contractului am primit o notificare sa-mi exprim acordul in legatura cu noul tarif,iar in cazul in care nu sunt de acord sa le trimit o notificare altfel contractul se prelungeste automat.Le-am trimis notificarea ca nu sunt de acord si nu mai doresc prelungirea contractului.Drept urmare e-on mi-a trimis o factura de 800 lei care reprezentau cele 2 verificari facute in cele 24 luni desi se specifica in contract ca in contul ab de 25 lei pe luna se fac fara a mai plati ceva..Le-am spus ca nu am cerut rezilierea si mi-au spus ca daca am refuzat prelungirea aceasta se considera denuntare unilaterala din partea mea.si trebuie sa platesc reviziile facute in cei 2 ani.Am cerut devizele mi-au spus ca nu-i treaba lor,nu mi-aru raspuns la sesizari abia acum dupa 4 luni imi spun ca-si exprima regretul cu preivire la decizia de renuntare la serviciile oferite prin contractul perfectat.(ce iseamna contract perfectat?)Unde sa ma mai adresez pentru mine refuzul de a prelungi un contract nu este egal cu o reziliere.
Sunt o profesoara pensionara.Acum suplinesc o colega bolnava,facandu-mi-se un contract de plata cu ora pentr pensionari ,pe un numar de 22 ore pe saptamanal.Am fost bolnava si am primit un concediu medical pentru 5 zile(urgenta)Secretara mi-a spus ca nu ma poate plati pentru cele cinci zile,desi eu platesc pentru orele efectuate si CAS si CASS si platesc si din pensie CASS.Mi-a spus ca nu poate sa plateasca doua persoane bolnave.Va rog sa-mi spuneti daca este corecta aceasta afirmatie deoarece nu mi se pare normal sa nu fiu platita din moment ce eu imi platesc contributile,,
Va multumesc anticipat
Discuție Demisie
Fiica mea a fost bolnava si astat in concediul medical aproape doi ani.Dupa reintoarcerea la serviciu i s-a spus ca i s-a pierdut contractul de munca,desi afost platita in perioada concediului medical.Acum se afla la munca si ea si persoana angajata temporar pe postul ei.Seful de magazin o ameninta,face presiuni psihice asupra ei pentru a o determina sa-si dea demisia si a pastra noua angajataAm hotarat sa-si dea demisia deoarece am vandut tot ca sa o salvez,in strainatate si nu doresc sa fie omorata prin stres de catre sef.Stiu ca e nevoie de un preaviz de 20 de zile intrebarea mea este cum ar putea sa -si dea demisia incepand cu 2august si sa scape de acest preaviz deoarece psihic nu mai rezista.Care ar fi consecintele neprezentarii la munca dupa depunerea demisiei.
Va multumesc anticipat
Pe persoana fizica
Fiica mea a fost operata si
tratata in Turcia .Am auzit ca exista posibilitatea sa ne recuperam tva-ul pentru servicii si produse pentru noi care facem parte dintr-o tara UE.Asi dori sa stiu cum se procedeaza daca se poate asa ceva avand in vedere ca am cheltuit peste 60.000 euro
Discuție Mansardare
Buna ziua
Am si eu o intrebare referitoare la consecintele mansardarii.Locuiesc intr-o casa cu 6 apartamente.Cand s-a facut iesirea din indiviziune s-a facut un partaj de folosinta al podului.Vecinul de la etaj vrea sa mansardeze deasupra apartamentului lui.A venit sa-i dau semnatura si as dori care sunt urmarile acestei semnaturi.Mentionez ca doreste sa ia din pod un spatiu mai mare de 5 ori decat cota indiviza comuna aferenta a luat si din holul din casa scarii o suprafata de 12mp .Eu nu am semnat deoarece nu mi se pare normal ca cineva sa ia din spatiul comun in mod gratuit iar in final si cota mea indiviza comuna va scadea.Dintr-o garsoniera a ajuns la un apartament cu 3 camere.Ce pot sa fac eu ?
multumesc pentru informatie
multumesc foarte mult pentru informatie
Am facut o iesire din indiviziune pe cale judecatoreasca pentru o casa in care sunt 6 apartamente.Sentinta a avut o eroare referitoare la suprafetele a 3 apartamente in sensul ca erau mai mari asa ca am cerut indreptarea erorii materiale lucru ce s-a si aprobat.Am cerut intabularea in cartea funciara prin intermediul unui avocat si am constatat ca s-a facut intabularea cu eroarea existenta in sentinta.Am intrebat avocatul ce e de facut si a dat din umeri.Dupa vreo 2 ani cineva nu stiu cine s-a dus si mi-a rectificat inscrierea in cartea funciara dar numai mie la ceilalti 2 proprietari nu.Am aflat cu totul intamplator vazand extrasul meu de Cf la unul din propprietari nu stiu cum l-a obtinut ca doreste sa-si mansardeze.Asa ca am cerut prin intermediul unui avocat sa li se faca si lor rectificarea conform incheierii ce o aveam atasata sentintei.De la cartea funciara s-a respins cererea.Eu nu inteleg de ce aceeasi sentinta a fost aplicata preferential,de ce cineva a putut sa opreze in cartea mea funciara si nu am fost anuntata si de ce cineva a putut cere un extras de cf pentru ap meu si in numele meu.Ce pot sa fac pentru a rectifica inscrisurile celor 2 proprietari?