avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate platitor_taxe

Activitate platitor_taxe

Buna ziua,

In legatura cu dispunerea ridicarii unui autovehicul de catre reprezentanti ai politiei locale sector 6, as avea nevoie de un sfat in legatura cu contradictia care exista intre doua acte normative in legatura cu dispunerea ridicarii autovehiculelor:
- in OUG 195/2002 actualizata, alin (1) spune ca politia rutiera poate dispune ridicarea, urmand ca procedura sa fie stabilita prin regulament (iar regulamentul nu o stabileste)
- in legea 155/2010, art 7 alin (h) prevede ca polita locala poate dispune masuri de ridicare a autovehiculelor stationate neregulamentar.

Va rog sa ma ajutati sa inteleg daca aceasta neconcordanta ar putea fi folosita pentru a contesta o dispozitie de ridicare emisa de polita locala sector 6.

Multumesc
Buna ziua,

In urma unei trageri la sorti in cadrul firmei, am castigat un premiu in obiecte (imi pot alege produse in valoare maxima de X lei, deci nu primesc cash).

Exista doua variante in care pot primi obiectele (nu e stabilita in prezent):
- fie le comanda firma pe plan local
- fie le poate aduce din exteriorul uniunii europene

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la intrebarea: Ce impozit si ce taxe mi se aplica si la ce valoare, in ambele situatii de mai sus.

Va rog sa precizati daca se poate si temeiul juridic (lege, articol) pentru respectivele taxe.

Multumesc mult
Buna ziua,

Situatia in care se gaseste asociatia de proprietari din care fac parte este urmatoarea:
- fostul administrator nu a platit facturile la furnizori si si-a insusit banii, avem datorii de 75 000 ron catre furnizori
- s-au depus plangeri la politie impotriva administratorului
- s-au re-esalonat pe un an de zile datoriile catre furnizori
- 2/3 din proprietari nu doresc sa plateasca re-esalonarile, pe motiv ca trebuie sa plateasca cine a furat (da, in teorie asa e, in practica la iarna sa vedem ce facem)
- comitetul si presedintele s-au dat demisia
- nimeni nu doreste sa faca parte din comitet sau sa fie presedinte
- firma de administratie va rezilia contractul daca nu exista comitet

Care sunt optiunile legale pe care le avem pentru a:
- constitui comitetul si nominaliza presedintele
- institui obligativitatea platilor re-esalonarilor (si a nu astepta pana ne dau in judecata furnizorii ca sa incepem aceste demersuri)

Multumesc
Din ce stiu eu Asiguratul e alocat casei de sanatate cu care are contract medicul sau de familie la care el/ea este inscris(a) pe lista. Situatia expusa nu poate exista in cadrul sistemului de asigurari de sanatate. Adica nu poate fi un asigurat inregistrat la o casa se asigurari de sanatate si medicul sau de familie sa aiba contract cu o alta casa de asigurari de sanatate.
Buna ziua,

In calitate de cetatean al unui sector din Bucuresti doresc sa initiez un proiect de Hotarare de Consiliu Local care sa fie supus dezbaterii Consiliului Local.

M-ar interesa daca am dreptul conform legii sa fac acest lucru, ce conditii trebuie sa indeplinesc si care ar fi procedura pentru acest lucru.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția parcare in spic -masina ridicata

Din cate stiu, modalitatea "standard" de stationare mentionata de codul rutier este in lungul drumului, pe partea dreapta (pentru drumurile cu doua sensuri) sau pe ambele parti pentru drumurile cu sens unic. Aceasta modalitate poate fi si in spic daca e prevazuta de un indicator sau de marcaj. Deci strict teoretic cred ca au actionat legal. Este insa anormal si abuziv sa ridici masini in conditiile in care nu exista suficiente locuri de parcare. Dar asta este alta problema.
Ati putea verifica si cine a dispus ridicarea, intrucat doar politia rutiera poate dispune ridicarea masinilor, conform codului rutier
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti si mie cui trebuie sa ma adresez si in baza caror prevederi legale pentru situatiile de mai jos:
1. O institutie din subordinea primariei nu-si face treaba
2. Primaria care ar trebui sa supravegheze institutia respectiva nu-si face treaba
3. Primaria nu raspunde in termenul de 30 zile la petitii, desi revin lunar cu o petitie.

Mentionez ca in situatiile de mai sus am depus o petitie la prefectura, care mi-a spus ca trebuie sa ma adresez in contencios administrativ in instanta ?!

Multumesc
Din pacate, Hotararea nr3/2008 a Consiliului Local sector 6 a fost inlocuita de Hotararea 14/29.01.2009 (e pe site-ul primariei sector6) care a eliminat sintagma "autovehicul [..] care constituie un obstacol pentru circulatia publica". Cu alte cuvinte, acum se poate ridica orice masina parcata neregulamentar, desi nu sunt locuri de parcare! E absurd, am facut tot felul de sesizari la primarie, prefectura, politie rutiera si toti se fac ca nu inteleg si raspund pe langa subiect. Inteleg ca singura solutie este sa ne grupam mai multi si sa atacam in contencios administrativ hotararea de consiliu, insa asta presupune si timp si bani si organizare.

Oricum, poate raspunde pe fondul problemei si un specialist pe partea cu considerarea drept furt a ridicarii masinii.
Ma gandesc ca se poate depune o plangere penala impotriva societatii, ramane de vazut cum o vor trata.
Sigur, ma pot duce sa intreb despre stadiul anchetei, insa nici nu vreau sa ma implic mai mult decat e cazul. Nici nu stiu cu cine am de-a face. Poate sunt niste mafioti care au inmatriculat masina si n-as vrea sa ma expun in mod gratuit.

De fapt, stau in cumpana intre doua modalitati de abordare, fiecare cu avantajele si dezavantajele sale:
1) Neimplicarea mai mult decat e necesar - firma e radiata, deci teoretic nu ma mai poate afecta.
2) Implicarea pentru clarificarea situatiei - cu dezavantajul ca cine stie peste ce pot da

Ma gandeam sa mai trimit un memoriu la inmatriculari sa le zic ca firma e radiata si sa reiterez solicitarea de a elimina din baza lor de date acest fals/eroare. Probabil ca-mi vor da acelasi raspuns (cu sectia10), insa eu pot arata in viitor ca le-am spus ca nu au intreprins nimic concret (gen suspendare inmatr.) pentru rezolvarea cazului, perpetuand eroare/falsul.

Credeti ca un astfel de demers ar fi indicat ? Multumesc.

Problema din Romania (listare cronologica a evenimentelor):

1. In feb 2008 incep procesul de dizolvare a unei societati comerciale la care eram administrator si aveam 95% din partile sociale

2. In iunie 2008 primesc de la Politia Ilfov o instiintare ca o masina ce apare la ei inregistrata pe firma la care eram administrator a fost depistata cu o depasire a vitezei legale.

3. Cum NU AVEAM NICI O MASINA INREGISTRATA PE FIRMA, depun imediat atat la Politia Ilfov (ce facuse constatarea) cat si la Biroul de Inmatriculari Bucuresti (masina avea numar de bucuresti) un memoriu si merg si in audienta si le spun ca e fie o greseala fie un fals, intrucat eu nu am autorizat niciodata vreo inmatriculare (si sunt unic administrator), in plus firma fiind in dizolvare. In baza lor de date apare ca proprietar firma la care eram eu administrator, cu toate date aparent corecte: CUI, adresa etc.

4. Primesc raspuns de la Inmatriculari Bucuresti in Iulie 2008 ca s-a trimis cazul la sectia 10 politie pentru cercetari si de la acestia din urma nu mai primesc nici un raspun

Firma se radiaza la 15.10.2008 din evidenta Registrului Comertului Bucuresti si de la Administratia Financiara. De la radiere continuu sa primesc pe adresa firmei scrisori recomandate, insa nu ma duc sa le ridic de la posta intrucat firma nu mai exista. Azi vine un curier cu o noua scrisoare, n-o preiau si-i spun si lui ca firma nu mai exista, insa apuc sa vad ca e o scrisoare de la Politia Arad, probabil tot cu depasiri de viteza.

Ma intereseaza in acest caz daca pot fi afectat in vreun fel la modul personal. Am facut tot ce puteam sa fac din partea mea, le-am spus ca e o problema. In plus firma nu mai exista acum. E posibil sa ajung intr-o situatie in care sa trebuiasca sa-mi dovedesc nevinovatia (suna aiurea, dar ce s-a intamplat e tot aiurea) ?

As mai putea sa fac ceva ca sa preintampin eventuale neplaceri ulterioare ? M-am gandit la diverse modalitati de actiuni, inclusiv de exemplu sa o declar furata (ca doar apare ca fiind a mea), insa asta ar insemna fals in acte publice, asa ca singurul mod in care am actionat a fost sa depun memoriile la Politia Ilfov si la Inmatriculari.

Nu in ultimul rand, persoana care conduce aceasta masina poate accidenta (Doamne fereste!) pe cineva si sa fuga de la locul accidentului. Ma pot proteja suplimentar impotriva unor situatii neplacute din viitor ?