Va multumesc ptr raspunsul dvs.Asa este,sotia detine o cota parte din aceasta succesiune.Intrebare este,daca o putem actiona in instanta pe soacra mea ptr faptul ca nu doreste sa vanda acest imobil si in consecinta sa fim despagubiti.De asemenea doresc sa stiu,daca este actionata in instanta,noi avem castig de cauza,adica ajungem sa fim despagubiti?Catre ce instanta ne adresam daca dorim sa incepem acest proces?Multumesc anticipat!Cu stima,Costin.
Am o problema legata de o succesiune a sotiei pentru un apartament.In urma acestei succesiuni,actele de diviziune(Prin amabilitatea notarului!!!)au fost luate de catre mama sotiei.Stim ca nu are dreptul sa retina aceste acte,dar doresc sa stiu daca o putem actiona in instanta pentru ca nu doreste sa vanda acest apartament,ca sa ne despagubeasca?.Daca o putem actiona in judecata,as vrea sa stiu daca avem castig de cauza si s-o "fortam" prin instanta sa ne despagubeasca?Cui ne adresam daca dorim s-o actionam in judecata?Mentionez ca suntem oarecum in conflict si nu doreste sa-i inapoieze sotiei nici macar actele de la succesiune.
Va multumesc domnule Land Man pentru acest raspuns detaliat.Noi voiam sa fim siguri ca acel paragraf nu ne va impiedica sa aplicam pentru acest program si de aceea am apelat la pareri avizate.Inca o data,multumesc!
Buna ziua!Multumesc anticipat celor care vor raspunde unei fraze pe care o postez de la o banca acreditata pentru acest program.Citatul este "persoane care la data intrarii in vigoare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 60/2009 (4 iunie 2009) nu au detinut si nu detin, individual sau in comun, impreuna cu sotii lor ori cu alte persoane in proprietate o locuinta, indiferent de modul in care a fost dobandita, cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire si nici nu au achizitionat dupa aceasta data o locuinta, indiferent de modul de dobandire. "Intrebarea mea este urmatoarea:Daca sotia mea detine o cota parte dintr-un apartament in urma unei succesiuni se poate inscrie in programul prima casa?Cu mentiunea ca din acel paragraf de mai sus nu inteleg "cu exceptia cotelor-parti din locuinte dobandite prin mostenire",astept raspunsurile dvs.Cu stima,Costin Lotaru.
Daca imi spuneti unde ma adresez ptr un executor,mi-ati fi de mare ajutor.Nu am mai trecut prin aceste procedee si as avea nevoie de indrumarea cuiva avizat.Multumesc ptr raspunsul de la prima parte din mesaj si multumesc si ptr acum!
Buna ziua!As dori sa stiu unde pot actiona in instanta un propietar de teren care s-a razgandit de la a vinde un teren.Mentionez ca terenul este in Ilfov.Conform actelor incheiate la notar el trebuie sa-mi restituie dublul sumei din avans.Noi am facut un prim antecontract in valoare de 1000 euro,dar el m-a mintit asupra locatiei,asa ca i-am spus ca nu mai cumpar acel teren si ca-l actionez in instanta pentru inselaciune.S-a facut o nota de constatare notariala ca nu mai sunt de acord,si urma ca in acea zi sa-l dau in judecata.El s-a speriat si mi-a propus sa mi-l vanda la o suma mai mica.
Am fost de acord cu acea suma si am facut un alt antecontract din care lipseste(din greseala notarului)termenul de incheiere a contractului de vanzare-cumparare.Propietarul terenului nu mai vrea sa vanda acum din cauza unor probleme ivite cu certificatul fiscal.
1.Unde il pot actiona in instanta?
2.In ce conditii ma afecteaza faptul ca lipseste acel termen cand se incheia contractul de vanzare-cumparare?
3.Ce sanse am sa-mi recuperez suma sau dublul sumei.
4.Ce alta alternativa exista,daca el nu are suma?(Inchiosoare ptr el,castig terenul prin instanta?)
Va multumesc tuturor care aveti rabdare sa cititi,si mod special celor care imi pot raspunde!
Buna ziua!Am facut un antecontract de vanzare-cumparare cu propietarul unui teren si au aparut probleme legate de locatia terenului.In acte apar datele din actul de propietate,dar el a mintit asupra locatiei.Normal ca aceasta conditie nu este trecuta in antecontract,dar ramane locatia grestita.Noi am facut masuratori GPS,iar rezultatele sale au venit la doua zile dupa semnarea antecontractului.Vina imi apartine,dar intrebarea mea este urmatoarea:Daca la termenul stabilit de comun acord ptr a face contractul de vanzare-cumparare eu nu mai sunt de acord cu vanzarea din cauza locatiei gresite,iar el nu vrea sa-mi inapoieze banii,eu pot sa trec la executare silita fara a-l da in judecata?(adica fara sa apelez la judecatorie).Mentionez ca legat de mine,in antecontract nu apar clauze speciale.Va rog sa ma scuzati ptr mesajul lung si multumesc tuturor ptr raspunsuri.
Buna ziua!Am facut un antecontract de vanzare-cumparare la notariat ptr un teren,stiind ca acesta se afla la o distanta de 120ml de ultima casa dintr-o localitate,dar masuratorile GPS au aratat ca acesta se afla de fapt la aprox.500 ml de ultima casa.
Antecontractul are clauzele legate de avans,dar nu si unele legate de pozitia terenului.Evident,eu am gresit ca am facut antecontractul fara sa stiu ca terenul aratat de propietarul sau,m-a indus in eroare(m-a prostit!!!),si de fapt terenul este localizat in alta parte din tarlaua respectiva.Normal ca nu doresc sa cumpar un teren care se afla la 500 ml de ultima casa,si extravilan pe deasupra.CE POT FACE ACUM,SA-MI RECUPEREZ BANII???
Buna ziua!As dori sa stiu daca masuratorile GPS sunt considerate ca si cadastru,sau servesc doar ptr propietar.As vrea sa stiu daca le pot inregistra la Agentiar Cadastru.