avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate PIRJOL ANA-MARIA

Activitate PIRJOL ANA-MARIA

Da, pentru ca nu puteti factura unei firme luna de luna fara sa aveti la baza un contract. In contractul respectiv scrieti exact modalitatea de facturare si serviciul prestat.
Buna ziua,

Orice persoana poate da in judecata orice instituie indiferent daca este salariat sau nu al institutii. Depinde doar de obiectul cererii de chemare in judecata. Astfel, cu titlu de exemplu, poate da in judecata institutia pentru incalcarea drepturilor salariale, pentru hartuire, pentru incalcarea drepturilor omului, etc....
Important este faptul ca nu are importanta functia de care o are salariatul in institutia respectiva, atata timp cat el considera ca institutia i-a incalcat un drept.
Răspuns la discuția Autorizatie punere cercei
Buna ziua,

Daca vreti sa va deschideti un salon cu aceasta activitate, inainte de toate va trebui sa faceti cursuri in acest sens (nu sunt foarte multe scoli de acest gen, cred ca in Bucuresti sigur gasiti), plus curs de igiena (daca nu este cuprins in cursul de tatoo&piercing). Dupa care va infiintati un PFA sau II. Ulterior obtineti autorizatia de functionare de la Primaria din localitate, si autorizatie de la Directia de Sanatate Publica.
Buna ziua,
Incheiati intre Asociatia de Proprietari si firma respectiva un contract de prestari servicii in baza caruia ii veti factura luna de luna, partea lor din factura dvs de paza (avand la baza contractul de administrare). In contractul de prestari servicii veti stipula exact serviciile pe care i le oferiti, si ne referim aici la cele de paza.
Buna ziua,
Singura modalitate, inafara contractului de munca, este aceea de a va asigura separat, individual la casa de pensii unde aveti domiciliul. Veti plati o suma lunar care va reprezenta contributia dvs la bugetul de pensii. Dar aveti mare grija, dupa ce veti semna contractul cu casa de pensii, trebuie sa platiti la zi fiecare contributie, altfel, pentru fiecare zi de intarziere veti plati si penalitati.
Buna ziua,
Casatoria intre un major si o minora fara acordul parintilor nu este posibila. Art. 272 din codul civil descrie foarte clar conditiile in care se poate infaptui o casatorie.
Răspuns la discuția Mediere in domeniul asigurarilor
Buna ziua,

Mediatorul trebuie sa invite cealalta parte la mediere, iar daca cealalta parte accepta medierea abia dupa aceea puteti trece la procesul propriu-zis de mediere. Dar daca vreti mediere cu firmele de asigurare, in proportie 80% acestea nu accepta medierea. Dar trebuie sa incercati, nu se stie niciodata.
Răspuns la discuția retragere din societate
Buna ziua,
Cea mai usoara metoda de a iesi din asocierea unei firme este cea in care toti asociatii pot fi prezenti prin act aditional inregistrat la ORC unde societatea "mama" are sediul social. In cazul dvs. singura modalitate este cea a instantei si anume - Tribunalul, nu Judecatoria, - unde va trebui sa chemati in judecata pe societatea X reprezentata de catre asociatii x, y, z, in vederea retragerii acesteia din societatea X, motivand aceasta cerere, si anume sa spuneti exact de ce vreti ca societatea B vreti sa fie scoasa din asociere.
Răspuns la discuția EXECUTARE SILITA
Sa moara si capra vecinului, spuneti dvs.?#-o. Problema este ca pentru diferenta de bani, persoana fizica va fi urmarita din punct de vedere al executarii pana la achitarea integrala a debitului, din pacate. (popriri pe salarii, pe pensii, executari pe alte bunuri daca exista, etc.)
Răspuns la discuția EXECUTARE SILITA
Este vorba despre comisionul executorului si a cheltuielilor rezultate cu dosarul de executare. Din pacate acestea sunt cam mari. Dobanzile si penalitatile (conform legii) curg pana la data achitarii integrale a debitului.