avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Activitate edm_addicted

Activitate edm_addicted

Răspuns la discuția diurna deplasare externa
Buna ziua,

Imi poate spune cineva clar, o societate privata, ce diurna trebuie sa dea angajatului pentru deplasare intr-o tara din America de Sud? Am auzit varianta de 35 euro/zi insa si una de 2.5x35 euro/zi.
Multumesc foarte mult de raspuns. Asa ma gandeam si eu, ca nu este baza legala pentru a mi se solicita asa ceva. Insa, nici pentru situatia in care sunt implicat intr-un accident cu masina (doamne fereste!) nu am nevoie de nimic?
Este necesara procura sau contract de comodat sau orice altceva de genul acesta pentru situatia in care conduc masina altei persoane si sunt legitimat de catre Politia Rutiera? Din ce am inteles pe internet as avea nevoie de procura in situatia in care produc un accident si trebuie sa dau declaratii la politie/asiguratori.

Deasemenea, e nevoie si in cazul in care ies cu masina din Romania?
in cazul in care nu se vor opera aceste modificari in viitorul apropiat, vechimea si taxele la stat ale persoanei se inregistreaza corect lunar?
Cat de grava este situatia in care un angajat a fost inregistrat intr-o companie cu numele gresit, mai exact o litera gresit ( exemplu : in loc de Demetrescu, Dumitrescu). Angajatul are o vechime de 3-4 ani si a constatat cand a primit fisa fiscala pe anul trecut.
Povestea este urmatoarea: Unui prieten i s-a stricat un electrocasnic in casa. A apelat la un service gasit pe internet...a platit reparatia..au trecut cam doua luni produsul este inca in service, acestia nu sunt de gasit...nici la telefon fix, nici pe mobil. A sunat la ANPC, acestia au zis ca nu se baga pentru ca nu exista factura fiscala pe suma data si sa apeleze la garda financiara. Unde poate face reclamatie, si ce rezultat ar avea reclamatia? Nu mai vrea produs, bani dar macar amenda pentru nesimtire si bani negri(plata facuta fara sa primeasca nimic fiscal la mana).
lumi71 a scris:

Eu postez raspunsuri din prisma logicii mele. Personal, mie mi-ar conveni targul, daca ambele parti sunt de buna credinta. Locuiesc la bloc, si ori de cate ori asociatia doreste sa faca ceva in bloc exista unul, maxim doi "Gigi Contra", care fac tot posibilul pentru a frana obiectivul. De aceea, am constatat, ca acolo unde locatarii reusesc sa se puna de comun acord asupra imbunatatirii imobilului totul este mult mai frumos si din interior si din exterior. E aiurea sa ai permanent impresia ca esti inconjurat doar de hoti, care vor sa te jecmaneasca, prostindu-te. Cu o asemenea mentalitate nici o enitate, fie ea asociatie, urbe, sau tara, nu se poate naste progres. Niciodata nu vom putea progresa daca suntem reticenti la nou, parerea mea...


stiti ce se intampla? cand am vorbit cu vecinii sa platim izolarea blocului, mi-au spus ca nu au ei nevoie de asa ceva(ma refer la acea parte care acum va fi de acord cu instrainarea terasei blocului). In curtea blocului, de altfel una frumoasa pe care sub nici o forma nu vreau sa o vad distrusa de niste muncitori incompententi, se afla un cires destul de mic. Asta-vara acesti vecini s-au batut pentru cirese, fiind nevoie de venirea politiei pentru calmarea lor. Sa-mi ziceti acum ca-s gica contra pentru ca vreau liniste cand vin acasa dupa o zi de munca...mi se pare deplasat.
Pai blocul ala a fost proiectat sa aibe patru etaje. Faptul ca adaugi poate afecta structura sa. Apoi, asa ceva nu se ridica in 1-2 zile si nici nu e ca-si pune cineva gresie sau faianta, e vorba de galagie si mizerie multa pe termen lung.
Pana acum, eu nu am vazut blocuri pe care sa se ridice alte apartamente dupa finalizarea lor. Si tot nu reusesc sa inteleg...cum le vor vinde apoi? Cine le da drept de proprietate?
Si nu inteleg asta cu capra vecinului. Daca aveam de gand sa imi iau apartament in bloc in constructie, imi luam in bloc in constructie. Asa eu sunt obligat sa suport galagie si mizerie pentru nu se stie cat timp ca sa se bucure altii la mocangeala. Asta e un romanism si nimic altceva, ma intereseaza daca-l pot opri.
Astazi, un vecin a anuntat vecinii de bloc ca doreste sa izoleze termic tot blocul, fara ca locatarii sa plateasca ceva, in schimbul construirii unei mansarde pe bloc. Aceasta mansarda urmeaza sa fie facuta apartamente si vanduta mai apoi de catre acesta si prietenii sai cu care izoleaza si face mansarda. Persoana spune ca are deja autorizatie de la primarie pentru asa ceva. Intrebarea mea este...e legal asa ceva? Cum te poti impotrivi acestui abuz daca persoana ia ochii lumii cu izolarea termica a blocului, iar unii se vor bucura la cativa lei mai putin de plata la intretinere?

Si contractul de vanzare cumparare intre cine si cine se face pentru acele asa zise apartamente? Persoana este pornita pe aceasta idee, spune ca are plan, autorizatii, tot ce-i mai trebuie este acordul locatarilor.
Garantia s-a platit la agentia imobiliara. Este echivalentul a doua luni de chirie....atat a vrut persoana atunci. In primul contract scrie pe ea, cand acesta a fost refacut nu s-a mai mentionat de garantie insa nici nu are vreo dovada ca mi-a dat-o. In contract nu este prevazut nimic in legatura cu restituirea garantiei decat nota ca s-a dat aceasta garantie la incheierea contractului si cuantumul acesteia.