avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Activitate bob737

Activitate bob737

Va deranjez cu o intrebare; e normal cu un proces comercial in faza de apel sa fie judecat de Sectia a VI -a Civila a Curtii de Apel Bucuresti si nu de sectia a VI-a Comerciala a Curtii de Apel? Vad ca sectia 6 civila nici macar nu are registratura...cel putin pe site..
multumesc frumos pentru raspuns
De vreo 3 ani ma judec cu statul si daca inainte de acest episod credeam ca justitia e cat de cat justitie sau, ma rog, ceva care sa semene a justitie macar de ochii lumii, acum m-am linistit total.
Treaba sta cam asa:
Am facut apel in urma anularii ca netimbrate a actiunii de catre instanta de fond; taxa de timbru era in jur de 65.000 ron iar cererile de reexaminare si scutire a taxei de timbru au fost si ele respinse deoarece art 21 (1) lit a si b, chiar daca le invoci, se pare ca nu se aplica.
Am facut apelul respectiv fara a-l timbra, asteptand citatia de la Curtea de Apel in care sa mi se spuna exact cat am de platit fiind deja pregatit cu cererile de reexaminare si scutire de taxa de timbru judiciar.
In loc sa apara postasul cu citatia, a aparut direct decizia de la Curtea de Apel cum ca instanta anuleaza apelul deorece acesta nu a fost timbrat ("cu permisiva suma de 4ron" ), procedura legal indeplinita deorece citatia prin care mi s-a pus in vedere sa platesc taxa de timbru s-a restituit la dosar cu mentiunea " destinatar mutat de la adresa".
Problema e ca firma nu si-a mutat nicio adresa, mai mult, la acea adresa am si eu rezidenta, la acea adresa locuiesc cumnatii mei iar socrii mei zilnic isi fac aparitia pt a avea grija de nepoata mea. Nu a existat nici un postas si nici o citatie si sincer, nu cred - desi e posibil - ca postasul din lene sa scrie pe citatie "destinatar mutat de la adresa". Oricum, nu pot sa nu remarc cum sansa sare in ajutorul statului :D :D :D
Ce ar fi de facut in continuare, pe ce sa imi intemeiez recursul? Mie mi se pare cel putin dubioasa toata aceasta poveste...
Mult mai bine ar fi sa repari masina pe casco. Dupa cum vezi deja Carpatica a inceput sa tergiverseze cazul in modul lor specific. Este foarte posibil ca dupa expirarea celor 3 luni sa te trezesti cu o hartie de la ei prin care ti se comunica ca nu te vor despagubi deloc invocand diferite motive, ca de ex faptul ca dinamica accidentului nu corespunde cu avariile masinilor, ca accidentul nu s-a produs la locul cu pricina, etc.
Ce sfat pot sa-ti dau eu, dar nu stiu daca te va incanta. Daca iti repari motocicleta si o dai pe duduie in judecata iti poti recupera banii. Eu personal am intalnit un caz (si am auzit de multe altele) de genul asta. Asigurarea plateste pana la plafonul legal (900EUR in cazul tau) iar vinovata restul pana la 60.000RON.
Acum, nu stiu daca faza asta tine doar pe devize, adica s-o dai in judecata si s-o obligi sa scoata suma asta pt reparatie, moto nefiind reparat.
Răspuns la discuția RCA expirat
Fondul intervine, în principiu, dacă accidentul cauzator de prejudicii s-a produs:
1. pe teritoriul României şi autovehiculul care a provocat accidentul a rămas neidentificat sau autovehiculul identificat era neasigurat şi avea locul obişnuit de staţionare în România sau într-un stat terţ faţă de statele din S.E.E.;
2. .......
Răspuns la discuția reclamatie csa
sdianaviolina a scris:

Asiguratorul are dreptul ca in termen de trei luni de la data producerii accidentului sa desfasoare propriile investigatii si din pacate, exact asta vi se intampla si dvs.
Intre timp, pasna la indeplinirea termenului precizat anterior, puteti face sesizari la CSA, indepliniti procedura de conciliere si apoi probabil veti fi obligat sa dati firma de asigurari in judecata. Veti castiga, cu siguranta.:)

Corect insa cu diferenta ca aceste cercetari trebuiau aduse la cunostiinta persoanei prejudiciate in max 10 zile de la deschiderea dosarului..
Cam asa este procedura standard Euroins. Faceti si o plangere catre Euroins pe care s-o depuneti la registratura cu nr. de intrare. Asa sigur o sa le atrageti atentia.
Pai e simplu. Aripa avariata are sigla BMW pe ea de ex. Farul la fel. Capota si bara la fel. Cred ca la fel este si la alte marci (sigur la grupul VW).Si atunci cum aduci la starea initiala inainte de accident masina?
Sunt si o gramada de hot. judecatoresti pe tema asta care din pacate sunt greu de gasit/accesat.
Răspuns la discuția valoare dauna totala?
Adrian.Tudor a scris:

si daca spuneti ca nu functrioneaza km. atunci se ia un rulaj mediu de 15000km pe an ...

Nu a spus ca nu functioneaza kilometrajul. A spus ca i se pare f mica suma de 7800RON oferita de asigurator.
Eu am spus ca daca nu functioneaza km sau km nu sunt in concordanta cu starea vehiculului.... etc. Deci, sunt 2 variante diferite si nu una ; 1.nefunctionarea kilometrajului sau 2.neconcordanta acestora cu starea masinii.
In fine...