avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Activitate milangheorghe

Activitate milangheorghe

Buna ziua,
Va scriu în legătura cu un caz mai deosebit.
Soția mea împreuna cu fratele ei și mama soției din succesiune dupa moartea tatălui soției au moștenit un apartament. Fratelui soției i s-a platit sulta dupa partea lui stabilita de notar în certificatul de moștenitor, fapt încheiat prin CVC la notar. Intre soția mea și mama ei s-a întocmit un Contract de Întreținere cu uzufruct viager cu interdicție de înstrăinare a imobilului pentru o perioada de 10 ani. De curând am achiziționat un alt apartament și dorim sa vindem apartamentul existent. Notarul care a întocmit Contractul de Întreținere nu vrea sa intermedieze vânzarea pe motiv ca nu este moral Menționez ca noi locuim cu mama soției de 24 de ani și va locui cu noi și de acum incolo. Va rog sa-mi spuneți cum vedeți rezolvarea problemei.
Răspuns la discuția impozit auto masina radiata
Buna ziua - se merge la autoritatea fiscala locala cu adeverinta eliberata de politia romana dovedind ca autoturismul este radiat din circulatie, se completeaza o declaratie ca mobilul nu mai exista fizic si se inchide dosarul fiscal. Da eu am rezolvat.
Buna ziua va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari.
1.Pentru un autoturism proprietate-persoana fizica, care a fost radiat din circulatie de politia romana din anul 2007 OUG 189/2005 art.6 mai trebuie platit impozit?
2. Si daca nu, ce demersuri trebuie facute, tinand cont ca masina nu mai exista fizic, pentru a o radia fiscal?
Va multumesc, cu respect.
Va multumesc situatia este foarte clara-neclara.Intrebarea mea era sa ma judec cu vanzatorul initial, care mi-a intentat proces civil? In situatia in care nu am toate datele ultimului cumparator, pot sa cer introducerea lui ca tert? Sau sa-l citez ca martor? Am incercat o rezolvare amiabila cu reclamantul, propunandu-i sa acopar jumatate din suma in cauza dar deocamdata pozitia lui este ferma doreste suma in totatlitate 2000 lei.
Mai am 20 de zile pentru a ma hotara daca sa depun sau nu intampinare.Cu respect.
Imi cer scuze am citit gresit, radierea a fost facuta de politia romana conform oug 189/2005 art. 6 .Comunicarea a fost facuta catre reclamant in urma solicitarii printr-o cerere in luna 11.2015.
Si mai am o problema actul de vanzare cumparare facut intre mine si tert nu contine adresa cumparatorului si CNP-ul.
Din chemarea in judecata reclamantul imi cere sa ma prezint la administratia fiscala de care apartin, probabil pentru a transfera dreptul de proprietate.In cererea catre instanta se specifica pentru radiere fiscala.Mentionez ca vehiculul era inmatriculat in alta localitate.
Buna ziua va rog sa-mi dati un sfat in urmatoarea speta,
In 27.12 2001 an achizitionat un autoturism in baza unui act olograf certificat de 2 martori. In anul 2006 luna martie cu permisiunea verbala a vanzatorului initial cu care nu am facut acte de transmisiune a dreptului de proprietate, din neglijenta comuna, am vandut mai departe vehiculul in cauza, tot in baza unui act de mana, urmand ca noul proprietar sa perfecteze actele cu vanzatorul initial, lucru stipulat ca obligatie in actul de vanzare-cumparare olograf. Mentionez ca in timpul cat am avut masina in posesie am reusit sa ma intalnesc cu fiul vanzatorului doar pantru a returna plata impozitului pe anul 2002 operatiune pentru care nu am solicitat nici macar o chitanta de mana.In restul timpului la toate solicitarile mele de perfecta actele mi s-a comunicat ca voi achita suma de bani in momentul intocmirii actelor la biroul specializat in acte vinzari auto. In anul 2016 vanzatorul initial m-a actionat in judecata pentru suma de 2000 lei reprezentand imputatie impozit administratie fiscala perioada 2001-2016. La probele puse la dosar de reclamant apare si o instiintare-dovada, din parte politiei romane, ca reclamantul a radiat din circulatie vehiculul in 2007. Impozitul pe acest vehicul fiind de capacitate cilindrica mica este 55 lei/an. Ce ma sfatuiti sa achit integral suma de 2000 lei sau ma judec deoarece eu imi recunosc culpa si vreau sa platesc impozitul pentru perioada 2001-2006 cu penalitatile aferente?
Mentionez ca reclamantul are pretentia la intreaga suma invocand faptul ca desi a radiat din circulatie vehiculul nu a stiut timp de 15 ani ca are datorii din impozit.
MM a fost accidentata pe trecerea pentru pietoni, a fost transportata la spital unde a suferit o interventie medicala la picior, dupa 8 zile a fost externata.Deoarece lucra ca si croitoreasa fara contract individual de munca inregistrat, pentru a nu plati spitalizarea a platit din mana minimul la CAS.Intrebarea este daca poate beneficia de concediu medical platit si daca da, de unde incaseaza indemnizatia.
Discuție pretentii fond
Unul dintre parati intr-un proces civil poate depune pretentii fata de alt parat pentru a arata ca cererea reclamantului il vizeaza incorect ?
Discuție testament
Va rog sa-mi acordati o consultatie.Locuiesc impreuna cu mama sotiei mele intr-un apartament care acum 10 ani a fost masa succesorala la moartea socrului meu.Succesiunea s-a dezbatut in termenul legal iar algoritmul pentru stabilirea cotelor intre mostenitori stabilit de lege a fost urmatorul: soacra mea a mostenit 1/2 din masa succesorala+1/4 din cealalta jumatate, sotia mea 3/8 iar fratele sotiei 3/8 din jumatatea masei succesorale.Dupa 10 ani in care cheltuielile legate de intretinerea proprietatii si ingrijirea mamei sotiei mele au fost suportate de mine, soacra mea a hotarat sa ii lase sotiei mele partea care ia revenit din succesiune.Intrebarea mea este daca este posibil ca aceasta sa se faca prin testament neatacabil sau este nevoie de contract de vanzare-cumparare eventual cu clauza viagera.Va multumesc.
Discuție partaj judiciar
Sunt in proces pentru iesirea din indiviziune.Am ajuns in faza in care proprietatea comuna a fost evaluata si se asteapta hotararea instantei pentru scoaterea la licitatie.Va rog sa-mi spuneti daca nu se va vinde la prima licitatie cu cat poate scadea pretul.Si daca imi puteti preciza etapele urmatoare de la pronuntarea hotararii, si daca exista o taxa pentru executorul judecatoresc ,daca este necesar.Va multumesc.