Bună seara, în urma divorțului am obținut custodia copiilor, tatăl fiind obligat la plata pensiei alimentare. Anul acesta tatăl a decedat la 53 ani, nefiind pensionar, și nu are stagiul de cotizare minim de 15 ani Copiii pot beneficia de pensie dd urmaș sau vreun ajutor social?
Am un dosar pentru obținerea unei locuințe sociale și după 3 ani m-au chemat să-mi dea repartiția. Dar eu, împreună cu fostul soț, am fost proprietarii unui apartament la care socrii aveau habitație viageră. După divorț, socrii m-au acuzat că vreau să le iau apartamentul, așa că ne-au deschis dosar pentru rezilierea actelor. În timpul procesului, mi-au cerut să semnez o procură ca să poată vinde apartamentul și am acceptat. După vanzare nu au mai continuat procesul, neplătind taxa și dosarul s-a anulat de la sine. Acum eu nu mai am nici o posibilitate să întru în posesia repartiției pentru locuință socială?
Buna ziua,
am o poprire pe salariu, la care am facut o intelegere de plata. Problema mea e ca nu inteleg suma pe care o am de plata: am primit o incheiere de la judecatorie pe suma de 1095,46 lei+cheltuieli de executare; o alta incheiere de la biroul executorului pe suma de 1345,5 lei compusa din 1095,46 lei (suma din incheierea de la judecatorie) + 250 lei cheltuieli de executare; dar am primit si o scrisoare de la biroul executorului pe suma de 1722 lei, compusa din 1472 lei + 250 lei cheltuieli de executare. La suma de 1722 lei mi-au spus ca vor calcula dobanzi pana la stingerea debitului.
Intrebarea mea este ce reprezinta diferenta dintre 1345,5 si 1472 lei si daca se mai calculeaza dobanzi dupa o sentinta.
Va multumesc anticipat pentru lamuriri.
"iar ca tatal biologic sa il recunoasca de bunavoie..e imposibil.mi-a scris clar de nenumarate ori ca nu il vrea..nu vrea nici sa auda de el.
iar eu totusi vreau ca copilul sa aibe tata..mi-e frica sa nu aibe de suferit in viitor..sau peste ani sa ma cheme tatal biologic in instanta..de aceea vreau eu sa il chem pentru a evita orice neplacere in viitor."
Va este frica sa nu sufere copilul sau dvs?
Daca presupunem ca reusiti sa-l faceti sa recunoasca copilul in acte si atat?...nu va dori nici sa stea 5 minute cu el...atunci nu va suferi copilul?...nu va va pune intrebari la care nu veti avea raspuns?... nu va va judeca pentru ceea ce ati facut?...v-ati gandit si la sentimentele copilului, atunci cand va fi mare?
"Problema se pune astfel: copila se simte bine in acel mediu? Daca raspunsul e da, nu aveti pentru ce sa va faceti griji, pentru copil e bine sa cunoasca si familia tatalui.
Daca insa fetita simte disconfort, ea insasi va riposta cand parintele sau vine sa o ia si va refuza plecarea. Atunci e momentul sa faceti demersuri pentru protejarea fetitei."
Care sunt in opinia dvs. aceste demersuri?
Eu machinui de 2,5 ani sa le gasesc si va spun ca nimeni nu face nimic concret.
am iesit cu ordonanta din combinatul siderurgic din Galati in februarie 2009 si m-am angajat la alta societate SRL in octombrie 2012; ma incadrez in aceasta lege?
Eu nu i-am interzis sa-si vada copiii, ei nu vor sa mearga la el sau sa-i vorbeasca;chestia cu astmul sta cam asa: sambata trecuta a fost furtuna aceea, cum puteam eu sa scot copilul pe vremea aia, nu-l raceam in secunda urmatoare? si cine se chinuie cu el in noptile cand nu poate respira? Tatal? El nu are venituri, i-am facut plangere penala pt. pensie si urmeaza sa-l trimita in judecata. In ce priveste plangerile, eu am facut plangeri la politie si procuratura de cate ori am avut dovezi; cine altcineva s-ar baga pt. mine in toata nebunia asta: declaratii peste declaratii, drumuri repetate la politie si procuratura; toata lumea imi reproseaza mie si-mi spune ca nu fac nimic sa-l opresc, dar eu nu stiu cum. De aceea am apelat la acest forum
urmeaza sa se judece, dar din ce am inteles e pasibil de amenda sau inchisoare si apoi o ia de la capat
nu pot obtine un nou ordin de restrictie pana nu face "ceva grav"