avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate loadingvirus

Activitate loadingvirus

Răspuns la discuția Picătura streşinii
Bună seara şi mulţumesc de răspuns, dar:
Înainte de a mă adresa instanţei de judecată cu acţiune care să aibă ca obiect "servitute" nu trbuie să mă adresez inspectoratului județean în construcții? Nu cumva îmi trebuie o hârtie care să ateste că ceea ce reclam eu este adevărat de la această instituţie, sau în faza de judecată se va solicita de către instanţă a unui expert în construcţii, care să constate ca cele reclamate sunt legale.
Bună seara,
Încerc să găsesc şi eu rezolvare la o situaţie pe care am constatat-o iarna aceasta. Am un imobil, moştenire, în mediul rural unde locuiesc cu soţia în general vara. Vecinii de lângă noi au o locuinţă P+1, de pe al cărui acoperiş zăpada a căzut toată în curtea mea, de pe latura lată, cea din spatele casei. Nu ar fi problemă dacă ar fi căzut în curte, dar aceasta a căzut parte pe gardul ce desparte cele două proprietăţi, parte pe zidul casei mele până când a căzut şi pe colţul acoperişului casei mele. Am încercat în repetate rânduri, iarna asta de când am constatat că zăpada de pe casa lui cade, cu ocazia topirii, pe casa şi în curtea mea, să rezolvăm problema pe cale amiabilă şi omenească dar nu am cu cine discuta. Ce se poate face in situaţia aceasta, unde aş putea sesiza-reclama?
Mulţumesc anticipat.
Doamna director sau doamna directoare?

GREȘEALA LA ZI

”Cea mai bună prietenă a fostei ministre.” ( Ovidiu Oanță, PROTV, 21.10.2015)
Greșeala de mai sus ne prilejuiește aducerea în discuție a substantivelor care denumesc profesii și funcții publice. Unele substantive au o singură formă pentru genurile masculin și feminin: doctor (titlu științific), medic, ministru, prim-ministru etc. Altele au forme diferite pentru cele două genuri: director – directoare, doctor – doctoriță, (medic), inspector – inspectoare, profesor – profesoară etc.
Când folosim femininul de tipul ”ministreasă” sau ”poetesă”ne exprimăm o atitudine față de cele pe care le numim așa, iar formele sunt colocviale.
Există o tendință de a nu mai folosi forma de feminin și atunci când aceasta există și e corectă.
De ce să ne adresăm cu ”doamna profesor”, ”doamna director”în mediul preuniversitar, de exemplu?
Adresarea nu e la fel de politicoasă și când folosim forma de feminin? De ce este mai politicoasă cea de masculin?
Enunțul inițial corectat este:
”Cea mai bună prietenă a fostului ministru.”

Perseverența în îndreptarea greșelilor FACE BINE LA LIMBĂ!

[ link extern ] /
Buna ziua.
Cu toata stima si consideratia am si eu rugamintea de a afla unde pot gasi Indicatorul tarifar de calificare pentru meseria de rectificator, elaborat de Ministerul Industriei şi Construcţiilor de Maşini, din anul 1984, sau daca îl detine cineva sa mi-l transmita si mie.
Acesta imi este necesar in instanta pentru obtinerea grupei de munca a sotiei mele.
Multumesc anticipat.
Stima.
Răspuns la discuția Curte si gradina inundata
Deci daca nu gasesc intelegere la primarie nu se mai poate face nimic.
Si ca sa citez un personaj ” de aia traim in Romanica sa fim ocupati tot timpul” si din aceasta cauza mai caut cai de rezolvare.
Multumesc pentru raspuns.


Buna ziua,
Stiu ca astazi este 8 Martie ocazie cu care doresc La Multi Ani tuturor doamnelor, domnisoarelor, fetelor, fetitelor si nu in ultimul rand mamicilor atat de aici cat si de pretutindeni.

Acum sa trec la problema care ma framanta: De mai multi ani primarul dintro comuna a Romaniei a considerat ca apele pluviale care se scurg de pe un deal dintrun sat al acestei comune nu curg bine daca curg in mod natural fapt pentru care a hotarat el sau consiliul sa le dirijeze prin santuri dalate pentru a nu mai strica ulita satului si pentru a nu inunda gospodariile locatarilor satului.
Toate bune si frumoase pana cand aceasta lucrare s-a finalizat cu introducerea unui tub gros pus transversal pe drumul satesc astfel incat toata apa pluviala ”dirijata” inunda atat gradinile cat si curtile satenilor care au gospodarii la baza dealului. S-a incercat sa se discute cu edilul comunei, au fost emise promisiuni, situatia ramanand aceeasi. Ce este de facut conform legislatiei in vigoare si care ar fi Legea, Legile care reglementeaza aceste situatii?
Se poate actiona in instanta pe baza reglementarilor vechiului Cod Civil art. 578 , " Locurile inferioare sunt supuse a primi apele ce curg fireste din locurile superioare, fara ca mana omului sa fi contribuit la aceasta.
Proprietarul inferior nu poate ridica stavili ca sa opreasca aceasta scurgere.
Proprietarul superior nu poate face nici o lucrare spre agravarea servitutii fondului inferior " tinand cont ca proprietarul este primaria iar lucrarea este facuta de reprezentantii primariei. In noul Cod Civil se prevede ca punerea în aplicare a Art. 604 - 605 . prin Lege 71/2011 : Art. 59. – Dispoziţiile art. 602-625 din Codul civil nu se aplică situaţiilor juridice născute anterior intrării în vigoare a acestuia.

Pentru inceput am facut o cerere - reclamatie - la unitatea administrativ teritoriala a comunei semnata de satenii afectati.
Multumesc.
Stima.
:((
Imobilul a fost cumparat de matusa mea in 1975, iar pamantul a fost trecut in patrimoniul statului conform art. 30 din Legea 58 din 1974, fiind redobandit in decembrie 2013 prin Ordinul Prefectului la cererea mea fara sa banuiesc ca ar fi teren mai mult.
Buna seara,
In 2013 am mostenit o casa pe care doresc sa o vand. Dupa efectuarea tuturor actelor a venit momentul sa fac si cadastrul. Au venit meseriasii (firma de cadastru) au fotografiat si masurat. Astazi mi s-a dat un telefon de la aceasta firma ca este in plus 20% si ca trebuie sa mut gardul, cu toate ca acesta s-a mai mutat la solicitarea primariei de vreo doua ori de-a lungul timpului (pentru alinierea gardurilor tuturor vecinilor) sau sa ma adresez instantei.
Terenul total din acte este de 167 mp, din care constructii 90 mp amprenta la sol a imobilului si 16 mp garajul, restul curte.
Dac ar fi sa ma adresez instantei ce ar trebui sa invoc pentru a putea sa definitivez cadastrul?
Multumesc anticipat.
Stima.
Răspuns la discuția Hai sa jucam fazan :)
tipar
Multumesc pentru gazduire, se poate inchide.