avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Activitate carmen_pitesti

Activitate carmen_pitesti

Răspuns la discuția Afacere Legala/Ilegala
Avem la tara un vecin cu plantatie, si a stat de vorba cu el, si au ajuns la o intelegere, si nu cred ca foarte mai mult mai intai, sa zicem cateva kg pe luna + accesorile, asta asa de inceput sa vada si daca merge, din cate mi-a aratat, sunt situri pline de asa ceva
Răspuns la discuția Afacere Legala/Ilegala
El mi-a spus ca este legal, adica poate sa cumpere de unde vrea si sa vanda, fara nici o problema, si daca ar vrea sa faca afacerea asta, cum o numeste el, ce ar trebui sa faca sa vanda in legalitate, atat timp cat locurile de unde cumpara nu cred ca-i ofera nici un act la mana... deoarece si preturile mai jos decat pe piata...
Buna Seara! Va scriu in legatura cu o nelamurire, fiul meu, in varsta de aproximativ 20 de ani vrea sa se apuce o afacere, cred eu ca ilegala, desii el imi spune ca este legala, eu tot nu prea cred, mai exact cu comert de tutun brut, tuburi de tigari si masini de injectat, un fel de bisnita, le cumpara dintr-o parte mai ieftin si le da mai scump. Nu are nici firma, nici PFA, doar asa, sa se duca vorba. Mentionez ca nu vrea sa vanda tigari gata facute, ci doar tutun brut ( provenit din plantatie, frunze taiate) tuburi de tigari si masini de injectat/rulat! As vrea sa imi spuneti daca sa-l las sau nu!
Buna ziua ! Numele meu este Carmen si lucrez la o firma cu 3 angajati pe tura. De o perioada buna de timp cele 2 colege de tura s-au pus impotriva mea, si cauta mereu cearta, si au mereu vorbe urate la adresa mea, fara a le fi facut vre-un rau in trecut. Acum aproximativ o saptamana una dintre colege i-a povestit celeilalte cum ca eu i-as fi umblat in geanta si i-am sustras o suma de bani. Ma vorbeste mereu ca sunt hoata, ca sunt incompetenta, ca nu imi fac treaba cum trebuie. Am o colega de pe tura opusa care a ascultat o conversatie intre ele 2 si aveau numai vorbe urate la adresa mea. Mentionez ca nu am umblat in geanta nimanui, si nu am vorbit urat la adresa nici unei colege. Intrebarea mea este daca eu o pot da in judecata pentru un motiv bine determinat, si pentru a finaliza odata toate neintelegerile si toata dusmania adresata mie. Multumesc !
Discuție Probleme casa
Buna ziua,nu de mult,am inceput constructia unei case,pe o ulita,dar pe aceea ulita,nu este curentul bagat,nici macar pe strada,mentionez ca sunt 5 case,toate in constructe,si am decis sa strangem toti bani,sa bagam macar retea electrica pe strada,acest lucru trebuie facut de noi,sau trebuie sa mergem la primarie,si treaba o vor rezolva cei de la primarie?
Buna ziua.
Lucrez la un supermarket,si toate colegele mele care au demisionat,au fost tinute in jur de o luna pana sa le dea toate actele,la cat dupa ce imi dau demisia sunt obligati sa imi dea toate actele,si sa eliberez cartea de munca de la ITM.
Mentionez ca vreau sa demisionez,si nu vreau sa stau degeaba,pentru ca mi-am gasit in alta parte de munca,si vreau sa primesc actele cat mai repede,mutumesc.
Buna ziua!
Momentan sunt in concediu fara plata,iar eu mi-am gasit in alta parte de munca,daca vrea sa-mi dau demisia,pot da demisia,fara preavizul acela de 15 zile?Adica sa-mi dau astazi demisia,si de maine sa numai vin la munca!?Va multumesc mult!!
Am o noua problema,patronul mi-a scris in cartea de munca,ca eu lucrez 7 orezi,iar eu lucrez 8 ore,unde trebuie sa ma adresez,iar in cartea de munca,nu s-a mai scris nimic din luna Ianuari,ce trebuie sa fac?Unde trebuie sa ma adresez??? Va multumesc frumos.
Buna ziua,as vrea sa ma ajutati si pe mine cu o problema,va rog frumos.
Lucrez la un supermarket,si,pe parcurs am absolvit niste cursuri de calificare,si am facut analizele medicale in fiecare an,patronul a spus ca suporta el cheltuielile,daca eu vreau sa imi dau demisia,el spune ca ne opreste din banii pe care el i-a platit cand eu am absolvit cursruile.Este corect ceea ce face??? Va rog frumos sa ma lamuriti,si sa ma sfatuiti ce trebuie sa fac,va multumesc frumos.
Patronul imi tot spune sa fac cere de concediu fara plata,iar eu nu vreau,imi spune ca daca nu fac cerere de concediu fara plata,nu imi va mai da bonurile de masa,si imi v-a scadea salariul,sa fie minim pe economie,ce este de facut??
Va rog frumos sa imi spuneti ce sa fac.Va multumesc anticipat!