avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelaak

Activitate mihaelaak

Buna ziua,
As dori sa stiu cum trebuie procedat in cazul in care achizitionez o casa in care urmeaza sa locuiesc, dar nu doresc sa-mi schimb domiciliul din buletin urmand sa pastrez adresa cea veche.
Este nevoie de vreun act, de vreo declaratie in care sa apara noua adresa?
Multumesc anticipat pentru raspuns..
Răspuns la discuția Spatiu Locativ
Multumesc pentru raspuns, as fi dorit sa stiu unde anume pot depune o plangere (primarie, OPC, etc..) avand in vedere ca ambii, atat administratorul, cat si presedintele au aceeasi atitudine.
Răspuns la discuția Spatiu Locativ
Stiu ca exista pierderi in retea, dar firesc este sa fie identificate macar cele datorate locatarilor si asta se poate face prin verificarea apometrelor din cand in cand , asa cum se procedeaza in multe alte imobile. Index-ul meu este predat in scris administratorului , lunar. Nu vad de ce ar trebui sa platesc in plus pentru un consum facut de alti locatari.
In ceea ce priveste spatiul pe care doresc sa-l inchiriez, mentionez ca si celelalte doua situatii din imobil sunt identice, adica nu este vorba de vreunul dintre proprietari. In acest sens am lansat intrebarea,
Multumesc
Discuție Spatiu Locativ
Unde trebuie sa ma adresez pentru acordarea spre inchiriere a unui spatiu anexa aflat pe scara blocului in cazul in care presedintele si administratorul se opun?
Mentionez ca am obtinut acordul majoritatii locatarilor si ca alte doua astfel de anexe au fost deja atribuite spre folosinta altor persoane. Initial acestia au aprobat verbal, iar acum s-au razgandit invocand o lege pe care nu mi-au comunicat-o.
Mentionez deasemenea ca am igienizat spatiul si voi suporta costurile amenajarii acestuia.
Locuiesc cu chirie in acest bloc, dar nu am domiciliul in oras.
Ce pot face in acest caz si daca am vreo sansa ca demersul meu sa aiba succes.
Ce trebuie facut in cazul in care desi in apartament exista apometre si eu predau lunar citirea acestora, la plata intretinerii sunt incarcata permanent, administratorul invocand pierderile din retea. Mentionez ca acesta nu se deplaseaza niciodata pentru verificarea index-urilor pentru a putea identifica cine declara incorect consumul, iar in imobil locuiesc in majoritate persoane in varsta care pot fi usor manipulate.
Multumesc mult pentru ajutor!
Răspuns la discuția Drepturi asupra copilului
Va multumesc pentru raspunsuri, desi nu sunt foarte lamurita in privinta deciziei pe care trebuie sa o iau. Cum ma sfatuiti sa procedez? Nu doresc nici un fel de daune din partea fostului sot, vreau doar sa-mi cresc in liniste copilul intr-un mediu sanatos si in care exemplul personal sa constutuie reper de viata pentru cel mic. Ma ingrozeste ideea ca cel mic sa ajunga in casa tatalui care astazi traieste in concubinaj cu o femeie, maine cu alta sau in casa bunicilor paterni care au fost complici in acest jos murdar al acestuia. Dupa plecarea fostului sot de acasa (dupa aproape trei ani de casatorie si alti trei de prietenie), parintii lui nu au gasit de cuviinta sa afle motivele acestuia si nu m-au contactat pentru o discutie referitor la aceasta situatie. Nu vreau ca tot ceea ce ma straduiesc sa cladesc sanatos in familia mea sa poata fi daramat in casa tatalui. Nu cred ca acesta poate fi un exemplu pentru fiul lui, cel putin nu in viitorul apropiat. Poate ca voi permite, cu timpul, prezenta acestuia in preajma copilului, dar as vrea ca eu sa pot decide cand si daca merita acest lucru. Va rog mult sa ma ajutati cu un sfat, chiar doresc binele celui mic si nu vreau ca acesta sa sufere. La acest moment ma confrunt singura cu statutul de mama care isi creste singura bebelusul de nici o luna, fara ca cineva din familia tataului sa se fi interesat daca acesta a venit pe lume...parca nu este drept, ce spuneti?
Multumesc tuturor celor ce si-au gasit timp sa-mi citeasca randurile..
Buna ziua,
As dori cateva sfaturi care sa ma ajute in luarea unei luari de pozitie in urmatoarea situatie:
- Mama singura divortata de 4 luni si care a nascut in urma cu 2 saptamani. Tatal copilului a parasit sotia insarcinata in 3 luni, cerand divortul pentru a se muta impreuna cu alta femeie. Pe toata perioada sarcinii nu s-a interesat de starea fostei sotii, nu a comunicat cu aceasta si nu s-a implicat financiar in nici un fel in ceea ce priveste cheltuielile necesare controalelor si analizelor medicale necesare. Nu a participat la nastere, nu a contribuit financiar si moral si nu a contactat fosta sotie pe nici o cale.
Intrebarea este, ce ar fi de facut pentru limitatea drepturilor acestui "tata", deoarece acesta este trecut pe certificatul de nastere al copilului ca urmare a timpului scurs de la divort, respectiv mai putin de 6 luni.
Exista vreo sansa ca acesta sa fie decazut din drepturi? Mentionez ca la parasirea domiciliului acesta a plecat inclusiv cu banii stransi impreuna cu fosta sotie pentru nastere.
Multumesc anticipat pentru ajutor...

Buna ziua,

As dori sa stiu daca un pensionar,posesor al unui certificat de handicap poate beneficia de vreo reducere la plata unor impozite/taxe/facturi si care ar fi acelea.

Multumesc...
Răspuns la discuția Inmatriculare autoturism
Multumesc, m-ar fi interesat insa ordinea obtinerii documentelor necesare si traseul pe la autoritatile care elibereaza documentele, asa incat sa nu pierd o saptamana cu rezolvarea acestui demers.
O zi buna..
Buna ziua,

As dori sa stiu care sunt pasii ce trebuie urmati pentru inmatricularea unui autoturism pe care l-am achizitionat in Bucuresti de la o persoana fizica.
Daca s-ar putea, as dori sa stiu si ce taxe trebuie achitate si unde anume.

Multumesc anticipat...
Răspuns la discuția Vechime munca
Multumesc pentru precizari..