avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Activitate felisana

Activitate felisana

Buna ziua!

In primul rans scuze, dar nu am stiut la ce categorie s-ar potrivi aceasta intrebare.

Strada pe care ne-am construit casa, are 8 parcele, din care doar pe 2 se afla constructii. La strada principala se afla conducta de apa. Am facut cerere toti proprietarii la primarie in vederea racordarii la reteaua de apa, dar aceasta cerere ne-a fost respinsa pe motivul ca printr-o decizie a lor din anul 2008 cand a fost trecut lotul de teren in PUZ, s-a facut aceasta trecere cu mentiunea ca primaria nu va investi bani in racordarea la utilitati a terenului. Racordarea la gaz si la curent a fost facuta de proprietarul terenului de la care am cumparat, dar el in urma cu 2 ani a donat strada la primarie. Compania de apa zice ca primaria trebuie sa faca cerere si demersuri pentru racordare, dar primaria refuza sa investeasca in asa ceva. Ce as putea face in acest sens? As putea sa ii chem in instanta pe cei de la primarie sa ii oblige sa ne racordeze la reteaua de apa. Sau trebuie noi locuitorii strazii sa suportam cheltuiala pentru racordare, desi e foarte greu, ca restul propritarilor sunt plecati instarinatete, inca nu au de gand sa faca nimic pe terenuri.

As avea sanse cu o actiune impotriva Primariei sa ii oblige sa ne racordeze la reteaua de apa, si eventual ceva daune interese?
Doresc sa cumpăr un teren pentru a construi o casa. Majoritatea trrenurilor care le-am văzut sunt trecute in CF - arabil intravilan. Mi se emite autorizatie de constructie in acest caz? Sau voi intampina niste costuri suplimentare? Mentionez ca utilitatile sunt trase in fata terenului.
Răspuns la discuția vanzare imobil cota 1/2
Nu e interesat sa cumpere, dar nici nu vrea ca noi sa vindem. In plus, ce zice si hotaraste acum, nu e valabil si peste 2-3 luni si tot asa.
Deci ma interesează sa fiu acoperita legal.
Buna ziua!
Locuiesc la etajul unei case p+1 cu intrare separata in casa. Detin 1/2 din aceasta casa si teren, nu s-a reusit dezmembrarea si apartamentarea din cauza celuilalt coproprietar (lipsa de interes si bani).
Eu doresc sa încerc sa vand etajul, cota mea, si as vrea sa stiu daca pot fără acordul coproprietarului. Este aplicabil in cazul meu dreptul de preemptiune din noul cod civil art 1730? Daca da, atunci in cazul in care trec 30 de zile de la notificarea coproprietarului, acesta nu mai poate face nimic.
Discuție teren arabil
As dori sa stiu daca pot construi pe un teren intravilan arabil, asa este trecut in CF. Trebuie sa apară un CF curti constructii? Daca da, cum se procedează?
Multumesc!
Buna ziua!

As dori achizitionarea unui teren care are o constructie realizata in rosu in proportie de 50%. As vrea sa stiu daca se pot achizitiona astfel de constructii, avand in vedere ca in CF nu sunt notate, nefiind realizate integral. Adica nu voi intampina probleme la intabularea constructiei dupa ce o voi termina eu de construit, avand in vedere ca autorizatia de construire, proiectul etc sunt pe numele vanzatorului?
Pentru firmele care sunt in faliment si se inchid conform legii insolventei, si nu legii nr. 31/1991, se depune formularul 1039? Daca da, cand se depune la deschiderea procedurii - bilant de lichidare, sau acest formular tine loc de bilantul de inchidere a procedurii?
Eu stiam ca se listeaza un formualr de bilant in care toate posturile sunt zero ( inclusiv formularul 20), si se modifica cu pasta corectoare data intocmirii bilantului de inchidere.
Răspuns la discuția Declaratia 112 contract suspendat
Aici zice ca da, se trece

[ link extern ]
Buna ziua!

Avand in vedere faptul ca in 2014 s-a modificat OUG 111/2010 prin legea nr. 126/2014, si anume:
1. La articolul 16, alineatul (3) va avea următorul cuprins:
“(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
a) primeşte diverse sume în baza legii, a contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu;
b) primeşte indemnizaţii în calitate de consilier local sau judeţean, indiferent de nivelul acestora;
c) realizează venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, de maximum 6 ISR într-un an calendaristic.”

Cum se aplica acest articol? Dupa expirarea concediului de 126 zile, nu se mai suspenda contractul de munca al angajatei care a nascut, ci se reduce timpul de munca si salariul acesteia ca sa se incadreze in cei maxim 6 ISR ( 300 lei) brut sau net? Sau se suspenda contractul de munca pentru concediu de crestere a copilului, si se face un alt contract de munca?
Buna ziua!

Pana la urma se depune declaratia 205 pentru veniturile salariale aferente anului 2014?