Buna ziua. Cum distingem persoana juridica de interes public de o institutie publica? Sau mai bine zis: institutia publica nu poate fi considerata o persoana juridica de interes public?
Ex.: Guvernul Romaniei ofera un serviciu public prin administrarea statului pentru a mentine ordinea de drept etc., autorizat de Parlamentul Romaniei sa functioneze prin votul de investitura, aflandu-se sub controlul acestuia.
Buna seara. Revin cu o intrebare: cum distingem persoana juridica de interes public de o institutie publica? Sau mai bine zis: institutia publica nu poate fi considerata o persoana juridica de interes public?
Ex.: Guvernul Romaniei ofera un serviciu public prin administrarea statului pentru a mentine ordinea de drept etc., autorizat de Parlamentul Romaniei sa functioneze prin votul de investitura, aflandu-se sub controlul acestuia.
da, in dreptul unde trebuie sa scrii suma de plata in 48 de ore treci sanctiunea contraventionala de la legea 61 (amenda sau avertisment) + jumatate din minim prevazut de lege pentru legea 12 sau avertisment
1) nu
2) cateva luni, in functie de cat de aglomerati sunt cei de la INML
Buna seara.
Stiu ca aceasta sectiune este una dintre cele mai active.
Care este diferenta dintre persoana juridica de interes public si o institutie publica? Cu alte cuvinte poate fi o institutie publica o persoana juridica de interes public. Va rog sa explicati si/sau exemple.
Persoana juridica de interes privat? Exemple?
Ma intereseaza acest aspect din punct de vedere al legii 60/1991 privind adunarile publice.
"Art. 3 - Nu trebuie declarate in prealabil adunarile publice al caror scop il constituie manifestarile cultural artistice, sportive, religioase, comemorative, cele ocazionate de vizite oficiale, precum si cele care se desfasoara in exteriorul sau in incinta sediilor ori a imobilelor persoanelor juridice de interes public sau privat. "
Va multumesc!
Da, dar trebuie avut grija cu plata in 48 de ore, o lege nu permite si cealalta permite. Vezi OG 2/2011 art. 10.
Buna ziua. Tatal meu are o problema cu legea si risca inchisoarea de la 1 la 5 ani. As dori sa il asist in instanta pentru ca el se exprima mai greu si nu vrea sa mearga la un avocat. Mentionez ca nu am calitatea de avocat, dar sunt absolvent de facultate de drept. Este posibil ? Daca da, ce anume trebuie sa invoc pentru ca instanta sa accepte sa il asist.
oug nr. 1/2010 art. 5 alin. 1 si art. 6 alin. 3....speta este urmatoarea....daca ai fi incadrat in decembrie 2009 si venitul tau lunar este format din salariu si sporuri....pentru a primi un anumit spor trebuie sa obtii un aviz de la o institutie publica, iar acel aziv este eliberat in cateva luni....asta inseamna ca ai indeplini conditiile necesare pentru a primi acel spor abia in 2010, dar conform articolelor de mai sus, nu il poti primi.....ceilalti colegi ai mei care au fost incadrati cu un an in urma au obtinut acel aviz in 2009 si acum il iau in continuare....toti
Buna ziua. Care este procedura (cui trebuie sa adresez cererea sau chemarea in judecata) prin care eu solicit anularea unui articol dintr-o ordonanta de urgenta pentru ca prin aplicarea acelui articol s-ar incalca Declaratia Universala a Drepturilor Omului (art. 19), o ordonanta a guvernului (art. 1 alin. 2 lit. i din OG nr. 137/2000) si o lege (nr. 444/2006). Va multumesc.
o intrebare pentru candidatii la inm care sunt angajati....la ce venit renuntati daca o sa fiti admisi la inm?