avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Activitate adrian_mercan

Activitate adrian_mercan

Buna ziua.
Am primit de la parintii mei o suprafata de teren de 750 mp, aceasta suprafata a fost trecuta in evidenta registrului agricol al primariei, si datorita faptului ca acea zona a fost o zona necoperativizata in evidentele primariei apare doar suprafata.
as dori sa stiu ce am de facut pentru a stabili cu exactitate care este terenul, ca locatie, vecinatati, tot ceea ce inseamna intabulare si obtinerea titlului de proprietar.
va multumesc
Buna Ziua.
Doresc sa aflu raspunsul la cateva intrebari legate de corectarea unor erori in cerificatul de mostenitor.

In urma decesului capului de familie s-a tinut succesiunea unui teren in suprafata de 5000 mp, drept pentru care s-a emis in 2001 un certificat de mostenitor in care s-a gresit stabilirea vecinatatii, (mai exact s-a incurcat punctele cardinale, la nord s-a trecut vecinii din vest, la vest vecinii din sud, punctul de est nici nu este specificat).
La decesul sotiei supravietuitoare, in urma procedurii succesorale s-a emis uin anul 2008 un alt certificat de mostenitor, care la randul lui contine aceleasi erori de stabilire a vecinatatii, dar de data acesta apar si vecinii din partea de Est.
In desfasurarea unui proces, am nevoie de certificatul de mostenitor conform situatiei din teren, drept pentru care am obtinut de la primarie o adeverinta din care reese vecinatatea terenului.
Intrebarile mele sunt:
- care sunt pasii de urmat in vederea corectarii certificatului de mostenitor ?
- in ce masura se poate adauga ca vecinatate un element care nu se regaseste in cele doua certificate emise (cel din 2001 sustinut dupa decesul capului de familie si cel din 2008 dupa sotia supravetuitoare), daca imi este de folos adeverinta emisa de primarie?
- Asupra carui certificat va interveni modificarea celui din 2001 sau celui din 2008.
in speranta ca ma veti ajuta
Va multumesc anticipat


Buna ziua.
Referitor la o cladire cu destinatie scolara as dori sa ma ajutati cu un normativ, lege, ...ceva.... din care sa reiasa:
Ce procent din valoarea de inventariere a constructiei poate fi folosit pentru intocmirea unui buget pentru reparatia cledirii ?
Care este perioada de executie a acestor reparatii din valoarea de inventar a cladirii
Mentionez ca obiectivul este constructie noua predata de constructor in urma cu doi ani

Va multumesc
Buna ziua. Locuiesc in mediu rural, unde am ca "vecini " o familie ce au drept de servitute a unui drum care trece prin proprietatea mea. Pentru a fi delimitat acest drum de servitute parintii mei au construit un gard pe ambele parti a le drumului (stanga - dreapta) lasand cale de acces, respectiv drumul cu o latime de 3 m.
La baza acestui drept de servitute sta decizia definitiva si iorevocabila a tribunalului de "punere in linistita posesie" in favoarea vecinului x..., fapt pentru care el iese la inaintare cu aceasta decizie si spune ca de fapt a castigat prin proces acel drum, si construieste paralel cu latura estica a drumului lipit de gardul facut de parintii mei, un alt gard, care imi limiteaza accesul pe proprietatea mea blocandu-mi doua porti de acces. Mai mult de aceasta el isi instaleaza o poarta de 3 m latime, la intrare in curte poarta ce este folosita in comun, si din cand in cand apar discutii precum ca, este poarta lor si ne interzice accesul (o incuie cu lacatul, este un fel de cuiul lui Pepelea).
Intrebarile mele sunt:
- Este considerata aceasta actiune a vecinului tulburare de posesie ?
- Cum pot detemina legal pe vecin sa isi ridice gardul si portile de pe proprietatea mea, el avand drept doar de trecere, asta in cazul in care prin hotararea judecatoreasca se pronuntat "pune in linistita posesie pe vecinul x..." ?
- Tinand cont ca autoritatile locale ii da dreptate ca a castigat acel drum, fapt pentru care nu ia nici o masura, are acesta dreptate ??

Va rog ajutatima. Multumesc
Răspuns la discuția SERVITUTE / POSESIE
Da asta stim bine ca vecinul are drept de trecere prin curtea noastra dar el spune ca drumul stabilit prin hotararea judecatoreasca este al lui,se comporta ca si proprietar pe el fapt pentru care el a pus o poarta metalica pe care o tine incuita.
Pe acea portiune de drum de drum am circulat toti fapt pentru care nu inteleg de ce ne ingradeste trecerea....
Va rog ajutatima cu un sfat.
Buna ziua.
Ma confrunt cu o problema legata de servitute....sa ma fac inteles trebuie sa va explic despre ce este vorba ....locuiesc in mediul rural si mostenesc de la bunicul un teren pe care se afla doua case si una anexa, prin mijlocul proprietatii, adica printre cele doua case aflate in aceasi curte trece un drum, care duce la locuinta vecinului, acesta avand drept de srvitute. In anul 1984 in urma unor neintelegeri cu vecinul bunicul meu a fost dat in judecata si hotararea judecatoresca a fost data in favoarea veciunului, acesta avend drepturi de srvitute pe acel sector de drum.
In urma decesului vecinului locuinta acestuia o mostenesc fii, care acestia vor sa faca un gard pentru delimitarea drumului, care ne deranjeaza prin separarea celor doua case. In anul 1951 bunicul a facut o chitanta scrisa precum ca acestia pot folosi drumul, contra valoarii de 6000 lei. Chitanta a fost facuta fictiv intre cei doi, bineinteles ca bunicul nu a primit nici un ban si nici copie de pe chitanta, in concluzie eu nui o am, o poseda doar mostenitorul locuintei vecinului.
In urma hotararii judecatoresti sentinta este urmatoarea "obliga pe parat (bunicul) sa lase drumul de trecere de la calea publica pana la locuinta vecinului in linistita posesie"
Intrebarile mele sunt:
Tinand cont de chitanta facuta de bunicul, chitanta in care nu stim ce scrie #-o, ce drept pot avea vecinii asupra acelei parti de teren?
Care este diferenta intre Servitute si posesie ?
In conditiile in care vecinii au obtinut o autorizatie de constructie pe proprietatea lor, acestia erau obligati invreun fel sa obtina acordul nostru in calitate de vecini ?
Considerand ca acestia pot face gard de delimitare a drumului cum pot sa contraatac in justitie fapta ?
Astept un raspuns, Va multumesc !