Contestatie in anulare (art.317 si urm. C.proc.civ.) sau revizuire (art.322 si urm. C.proc.civ.), evident daca aveti motive, iar aceste cai extraordinare de atac oricum nu suspenda executarea.
Un salariat a fost numit sef serviciu cu perioada de proba de 120 zile.
Inainte de terminarea perisoadei de prbo serviciul s-a transformat in birou, cu acelasi sef.
Este necesar a incepe sa curga o noua perioada de proba pentru functia de sef birou?
Speta ar fi urmatoarea: 3 soc. com. fuzioneaza prin contopire dand nastere unei noi societati. Salariatii celor trei soc. devin astfel salariatii noii soc, prin transfer. Totusi, se insista pe incheierea de noi CIM si nu acte aditionale de modificare a angajatorului. In aceasta situatie, ce va cuprinde clauza privind lociul si felul muncii pt salariatii transferati de vreme ce noua societate nu are o organigrama la data infiintarii?
Prin cererea de chemare in judecata reclamantul a solicitat:
1. anulare act adm.;
2. suspendare executare act.
Instanta de fond a respins capatul 2 (suspendarea), iar reclamantul a formulat recurs impotriva respectivei incheieri de sedinta.
Ulterior inregistrarii cererii de recurs, acelasi reclamant a renuntat la judecarea cererii de chemare in judecata la instanta de fond.
In recurs ce exceptii as putea invoca: lipsa de interes sau lipsa de obiect?
10 salariati ai societatii X au cim-urile suspendate conform art.52 alin.1 lit.c) din Codul Muncii.
In perioada de suspendare societatea X fuzioneaza (prin contopire) cu alta societate, Y, dand nastere societatii Z.
Astfel, salariatii de la X si Y vor incheia noi cim-uri cu societatea Z.
Ce se intampla cu salariatii ale caror cim-uri sunt suspendate?
Exceptia litispendentei, respectiv unirea celor doua dosare.
Si atentie la termenul in care se poate formula contestatia, 5 sau 10 zile de la data luarii la cunostinta despre actul contestat (art.256 indice 2 din OUG 34/2006), termenele fiind diferite in functie de valoarea estimata a achizitiei.
Art.205 din OUG 34/2006 este cat se poate de clar in acest sens, respectiv contractele de achizitie publica pot fi incheiate numai dupa implinirea termenelor de asteptare, ori nerespectarea termenelor de asteptare este un motiv de nulitate a contractului, conform art.287 indice 10 din aceeasi OUG, asta in situatia in care se solicita in instanta constatarea nulitatii absolute a respectivului contract.
In cadrul unei soc.com. functioneaza mai multe sindicate, unul singur avand reprezentativitate conform legii 62/2011.
La data x a promovat actiune in instanta, in nume propriu, unul din celelalte sindicate (nereprezentative) avand ca obiect nulitate ccm.
Are calitate procesuala activa respectivul sindicat?
Am urmatoarea situatie:
Firma A executa o lucrare. Dupa executia partiala a lucrarii, firma A se divide in firma B, C si D, cu mentiunea ca ceea ce a mai ramas din executia lucrarii urmeaza a fi executat de catre B.
Firmele nou infiintate pot prezenta ca experienta similara lucrarea executata de firma A (care in urma divizarii nu a mai existat)?