avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Activitate citadinul

Activitate citadinul

Sursa venitului poate proveni și din altă sursă decât salariul și atunci?
Organul de urmarire penala dispune in toate cazurile prin ordonanta, iar extinderea urmaririi penale se comunica suspectului sau inculpatului, intocmindu-se proces-verbal in acest caz. Dar puteti avea acces la piesele dosarului si a materialului de urmarire penala, in baza unei cereri adresate procurorului sef, care poate sa o admita sau sa va restrictioneze accesul la anumite probe din dosar, pentru buna -desfasurare a anchetei.
Stimata doamna aveti perfecta dreptate in ceea ce priveste incadrarea juridica a faptelor individului in cauza, este forba de furt calificat prevazut de art.228 alin.1-art.229 alin.1 lit.d din C.p. si abuzul de incredere prev de art.238 alin.1 din C.p. cu conditia sa-i fi cerut cheile iar el sa fi refuzat sa le restituie. Asa cum spunea cineva mai sus, formulati plangere direct la Parchet, mentionand in aceasta probele ce le aveti (martori, constatari, imagini, etc). Insa, analizand speta prin prisma la ceea ce ati prezentat dvs. solutia va fi de renuntare la urmarirea penala, pentru lipsa interesului public.Succes..
Daca nu ai platit amenda administrativa in termenul fixat prin ordonanta procurorului de scoatere de sub urmarirea penala, a fost inaintata la Primaria unde aveai domiciliul, pentru a fi luata in debit de catre biroul taxe si impozite. Se prescrie in 5 ani conform Codului Fiscal, dar poate fi platita si-n transe, dupa fiecare plata fiind intrerupt si prelungit termenul de executare. Primaria te poate executa oricand, daca esti sovabil si vei plati si cheltuielie de executare.Asa ca e recomandat sa platesti cat mai repede. Nu mai e nevoie sa trimiti chitanta la grefa Parchetului daca ai fost luat in debit la Primarie.
Răspuns la discuția Contradictii intre acte normative
potrivit art.305 alin.3 din C.p.p. ,,Când din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că o anumită persoană a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul DISPUNE ca urmărirea penală să se efectueze în continuare faţă de aceasta, care dobândeşte calitatea de suspect.
Deci, numai procurorul poate DISPUNE....
dar potrivit art.311 alin.1 din C.p.p (1) În cazul în care, după începerea urmăririi penale, organul de urmărire penală (politistul) constată ........ împrejurări care pot duce la schimbarea încadrării juridice a faptei, DISPUNE .........schimbarea încadrării juridice, ...deci ceea ce a DISPUS procurorul anterior.
Pe de alta parte potrivit prev art. 8. din legea nr. 364/2004 Organele de cercetare ale poliţiei judiciare îşi desfăşoară activitatea sub conducerea, supravegherea şi controlul procurorului, FIIND OBLIGATE să ducă la îndeplinire dispoziţiile acestuia.
Eu nu mai inteleg cine DISPUNE si cine EXECUTA !?!
Răspuns la discuția Proces verbal de contraventie
Da se poate modifica, atata timp cat nu contravine realitatii deci nu se produce un fals. E vorba de o eroare materiala relativa, care, cred, poate fi confirmata chiar de dvs.
Ce institutie trebuie sesizata in cazul in care am constatat contradictii intre prev Codulului de procedura si o lege speciala?
Răspuns la discuția conexare dosare
dezinvestirea, din cate am citit eu...presupune sa nu mai judece nimic in acel dosar vechi, conexarea s-a facut existand identitate comuna de cereri ale debitorului, practic in dosarul vechi zic eu ca nu mai poate face vreo cale de atac si e ca si cand n-ar mai exista sau e clasat...
Discuție conexare dosare
am doua dosare de contestare a executarii silite iar intr-unul din ele, cel mai nou, am suspendata executarea pana la solutionarea acestuia definitiva. Am solicitate conexarea celui nou la cel vechi si s-a admis. Intrebarea si nelamurirea mea este daca l-am conexat pe cel de-al doilea iar completul de judecata s-a desinvestit, se considera ca acest dosar este solutionat????? in aceasta situatie pot oare continua executarea???!!!
Daca telefonul era distrus de ce l-ati insusit. Dac[ nu era al dvs. in mod normal trebuia sa-l predati la politie in termen de 10 zile, eu zic ca era timp suficient. Daca proprietarul sesizeaza polita aveti mari sanse de a primi o amenda administrativa si de a fi obligat sa platiti contravaloarea telefonului. Curiosul moare cu capul spart...

doamna jurist de ce puneti omul in eroare, nu exista retragerea plangerii /impacarea partilor in cazul infractiunii de insusire a bunuilui gasit iar sesizarea organelor judiciare se poate face si din oficiu. NIci de abuz de incredere nu poate fi vorba pentru ca nu proprietarul ia dat telefonul ci acesta a fost gasit, transferul posesiei facandu-se fara acordul partilor. Postam de dragul de a posta..........