avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Activitate mieka18

Activitate mieka18

Imi puteti spune, va rog, daca dupa judecarea recursului, un ONG doreste sa obtina copii de pe toate actele aflate la dosar, in arhiva primei instante, pe cine poate trimite in calitate de reprezentant (in afara de avocat)? De asemenea, ce act ar trebui sa-i dea acestuia pentru a dovedi calitatea de reprezentant in fata celor de la arhiva?
Multumesc anticipat!
Sunteti de parere ca L 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public se aplica si in cazul ONG-urilor? Va multumesc anticipat!
Mi-ati putea spune, va rog, daca birourile regionale constituite de Agentiile pt dezvoltare regionala pot fi socotite institutii publice, din moment ce o parte din bugetele lor vine de la bugetul de stat? Va multumesc anticipat!
in timpul procesului de divort sotul face disparut contractul de vanzare-cumparare al imobilului incheiat pe numele ambilor soti si sustine ca este unic proprietar. hotararea de divort este acum definitiva si irevocabila, insa sotia nu isi poate schimba numele fara contractul de vanzare-cumparare in original si nu exista nicio posibilitate ca sotul sa se induplece sa ii dea contractul. fie incearca sa vanda singur apartamentul, partajul nefiind inca deschis (nu stiu daca o sa reuseasca dar sunt convinsa ca o sa incerce), fie e inca una din multele lui sicane.
contractul a fost incheiat prin RADETAFL si cumparat in rate de la CEC iar sotia are o amarata de copie xerox dupa o singura pagina din stufosul contract in care apare mentiunea cumparat in rate prin CEC, achitat integral, descrierea imobilului si semnaturile ambilor soti.
cum ar trebui sa actioneze sotia pentru a-si putea schimba numele si pentru ca mai apoi in cursul procedurii de partaj sa nu intampine dificultati?
Răspuns la discuția cheltuieli de judecata
deci nu exista nicio posibilitate pt tanar de a beneficia de vreo reducere in baza calitatii sale de student, persoana neangajata? prin urmare in caz de neachitare integrala a acestor cheltuieli consecinta imediata va fi executarea silita?
in cazul in care paratul pierde procesul si este obligat si la plata cheltuielilor de judecata, ori acesta nu detine niciun venit(student fara vreo mostenire, vreun teren etc..) se va proceda la executare silita? ce lege trebuie consultata?
In situatia in care un minor de 15 ani savarseste o infractiune de furt calificat al carei obiect consta intr-o suma de bani - in speta de fata 25 mil vechi - care este cursul procedurii - interogarea apropiatilor? Unii colegi sustineau ca e posibil ca instanta sa admita interceptarea telefonica, ori a mail-urilor minorului in cauza. Este posibil ca instanta sa admita o astfel de cerere?
In cazul in care unul din soti obtine un venit lunar net de 5 mil vechi, intr-un proces de divort poate obtine un avocat din oficiu? mentionez ca persoana in cauza intretine si minorul (rezultat din acea casnicie).daca este posibil, atunci ce demersuri trebuie facute?
problema este ca odata ce eu am venit la Bucuresti pt facultate,tot ce induram eu acum trebuie sa indure sora mea..orasul in care locuiesc ele acum e uitat de lume..exista un centru dar unde nu o primeste decat daca a intentat actiune de divort..si chiar si-asa doar pe o perioada limitata..in plus e un oras mic iar el un psihopat..cand eram mai mica obisnuiam sa fugim la rude ori vecini(care acum ca au devenit prieteni de pahar cu el ne-ntorc spatele- spre pilda de pasti cand mi-am luat o bataie sora cu moartea si politistii l-au intrebat pe vecinul de sub noi daca a auzit cva,acesta, desigur,a spus ca nu) iar serile ma astepta la scoala,sau venea peste oamenii respectivi cu chef de cearta..o lua pe mama de par..in fine..era un cosmar din care nu m-am trezit nici in ziua de azi..este genul de om care dupa ce face un astfel de scandal monstru,dupa ce-si bate nevasta in baie pana umple toate prosoapele de sange in vreme ce copilul asculta la usa si-aude cum tatal ii spune mamei foarte incet sa nu-ndrazneasca sa tipe ca o omoara,a doua zi inca turmentat fiind se ia de copil ca de ce nu-i da sarut-mana...
nu toti oamenii din tara asta de copii ai comunismului care asa au fost educati si prin urmare, cred ei de cuviinta asa se face si propriului copil, sunt destul de responsabili incat sa recunoasca abuzurile pe care le fac.mie tata stiti ce-mi spunea?"si ce daca am venit baut (nu pulbere) si am facut scandal?deocamdata eu sunt tatal.."in cazul nostru e un infern..nu numai ca injura si ameninta cu moartea pe toti(se pare ca a facut pauza de la carat pumni..dar nu se stie niciodata..) dar intra asa muci cum este din 2 in doua minute..iar injura si se repede la noi..va inchipuiti cum se simte un copil intr-o astfel de viata??cand scandalurile dureaza cel putin 4 ore?cand nu se mai poate opri din tremurat,cand tipa si-l implora sa inceteze si el parca mai tare se aprinde,de parca s-ar hrani din durerea propriului copil?si ce-i mai rau e ca mama lui nu poate sa faca nimic pentru ca nu are un loc de munca..pana va strange banii sa intenteze actiune de divort copilul nu are incotro decat sa se gandeasca in timpul orelor de curs ce il asteapta acasa..o fi beat,n-o fi?