avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Activitate Nelia2583

Activitate Nelia2583

As dori sa stiu daca, in cazul in care am semnat un contract de munca pentru perioada determinata de 3 luni, sunt obligata sa stau cele 3 luni in compania respectiva.

Multumesc!!!
Multumesc!!!

Imi puteti da mai multe detalii, va rog, legat de dreptul la o compensare prin plata diferentei dintre salariul brut si indemnizatia de maternitate, pentru ca de acest lucru nu stiam.

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog daca orice angajator este obligat sa respecte articolul 51, lit c din contractul colectiv de munca:
Art. 51
- În afara de ajutoarele prevăzute de lege, la care au dreptul, salariaţii vor beneficia şi de următoarele ajutoare:
c) un salariu mediu pe unitate, plătit de aceasta mamei, pentru naşterea fiecărui copil; dacă mama nu este salariată, soţul acesteia beneficiază de plata unui salariu mediu pe unitate.

Mi se refuza din partea angajatorului, spunandu-mi-se ca eu am contract individual de munca si nu colectiv, dar din ceea ce am citit eu, orice contract individual contine minim obligatiile celui colectiv.

Va multumesc!

Buna ziua,

Am terminat facultatea acm 3 ani, perioada in care am fost angajata. Acum urmez studii postuniversitare si am ramas fara un loc de munca, As dori sa stiu dc pot beneficia de ajutorul de somaj (dat fiindca urmez aceste studii postuniversitare ).

Multumesc!!!
Răspuns la discuția Ajutor somaj
ce inseamna in timp rezonabil? exista un termen precizat in lege?
Discuție Ajutor somaj
Buna ziua,
la ultimul loc de munca am fost angajatata timp de 8 luni. S-au facut concedieri, iar de la inceputul lunii iulie, mi-a incetat contractul de munca. V-as ruga sa imi spuneti cum pot sa-l oblig pe fostul angajator sa imi completeze adeverinta cu cuantumul lunar al contributiilor la stat, necesara la dosarul pentru ajutor somaj, deoarece deja au trecut 20 de zile de la data incetarii CM, si risc sa nu ma mai incadrez in termenul de 30 zile in care se poate depune dosarul, iar angajatorul inca nu mi-a inmanat respectiva adeverinta.
Din cate stiu, e nevoie ca in ultimele 24 de luni sa existe o contributie de 12 luni. Prin urmare, adeverinta de care vorbeam, va trebui completata si de catre angajatorul anterior?

M-ar interesa care este modalitatea prin care trebuie sa-i solicit penultimului angajator completarea adeverintei pentru a avea dovada ca am cerut completarea acesteia ???

Multumesc!
In situatia in care contractul de munca inceteaza potrivit art 65 din CM - din motive obiective, ce nu tin de persoana salariatului, in perioada de preaviz de minim 15 zile, angajatul are dreptul de a munci doar 4 ore pe zi? In acest sens, trebuie formulata o cerere, dupa primirea deciziei de concediere?
Răspuns la discuția Salariul minim studii superioare
" Unde aveti servicul:
- la buget este legea speciala a pers.contractual sau fct.pb ?!
- la privati,aveti dealtfel : C Muncii;CNCOL de munca 2007-2011 ?!
Si vedeti de perioada de proba unde aveti limitate prevederile salariale la sal minim pe economie,apoi sunteti pro-
movata pe post si-n trepta cu indicele de slarizare,caci.....vechime...ciao !"

D-nul Clement, nu am inteles legat de vechime, promovare.

La privat muncesc, dar nu a existat o perioada de proba. Ca si salariu net, pe cartea de munca am avut initial 2500 lei (brut), dupa care au urmat 2 micsorati de salariu (cea din urma la 720 lei), pentru care am semnat acte aditionale. Dat fiindca nu exista o fisa a postului ocupat, nici un alt act, vroiam sa stiu cum pot afla dc este legal sau nu salaraiul minim de 720 lei (mai exact, daca functia mea in cadrul firmei unde imi desfasor activitatea necesita studii superioare). Exista aceasta posibilitate?
De ce se cer acte de studii, daca la cuantumul ajutorului de somaj nu conteaza studiile absolvite, ci stagiul de cotizare. Sau am fost informata gresit?
Multumesc!!!
Ce acte trebuie depuse la AJOFM?