avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate wewerita

Activitate wewerita

Răspuns la discuția Dreptul fiului meu
Mentalitati din vremuri indepartate - tata este capul familiei - cei care scriu texte de lege si nu inteleg nimic din viata reala. Nu iresponsabilul este etichetat si condamnat. Responsabilul trebuie sa demonstreze pe timpul si banii lui ca iresponsabilul este iresponsabil. Si urmeaza martori, anchete, minciuni, falsuri, interpretari etc. Pana si contributia tatalui este un procent din ceva mic ca asa doreste el sa fie. Nu ar fi normal o suma fixa raportata la venitul mediu pe economie? Faptul ca lasi un copil si pleci nu este grav, grav este ca abuzezi in serviciu sau nu dai tva la stat. Un stat care nu isi respecta cetatenii nu merita sa te judece!

Răspuns la discuția Un strigat de disperare
Suferinta nu va impiedica sa fiti rationala. Sunt multe aspecte pe care nu le-ati rezolvat in timpul optim. Eu va rog sa uitati de socrii si sot. Sunt doar persoane ce care le-ati cunoscut si pe care trebuie sa le ignorati. Relatia cu copiii se va realiza in viitor. Vine un moment in care vor realiza cine este tata lor cu adevarat. Ele nu pot avea decat o mama. Daca veti da dovata de blandete nu veti esua. Din cate am citit aveti si anumite pareri pe care datile uitarii. Ca seamana, ca zice, ca face. Trecutul a fost, prezentul este, viitorul il puteti redefini. Ca mama aveti o sarcina juridica (sa platiti o contributie) si una umana. Aceasta din urma o puteti construi cu rabdare, cu judecata. Trimitetile semne ca va pasa, ca nu le-ati uitat, ca le iubiti. La sarbatori, la ziua lor, in vacanta. Ce fac ele zi de zi este important pentru viitorul lor. Cum gândesc acum nu-i pentru totdeauna, sa stiti ca maine pot sa o faca altfel. Ce a fost nu va mai fi. Omul se naste si este dependent de persoane adulte. Vine o vreme când isi doreste sa devina independent. Din pacate sunt persoane care vor ramane dependente toata viata de cineva la fel cum sunt persoane care toata viata se vor zbate sa fie independente. Relatia normala si fireasca este cea de interdependenta - eu depind de tine, tu depinzi de mine. Pe aceasta din urma trebuie sa o claditi. Fetele dumneavoastra sunt si ale sotului. Acum totul este calculat in bani, dar vine o vreme când trebuie si pansament la suflet. Pregatiti-va sa aveti solutia pentru acele clipe. la data si locul care au fost stabilite de instanta fiti prezenta si aratati-va disponibilitatea sa fiti in relatie cu cele doua fete. Este dreptul lor de a avea o relatie cu mama si obligatia dv. Daca nu sunt lasate sau nu doresc ele sa vina, ele stiu adevarul. Prezenta dv.permanenta le va transmite un mesaj. Sa apelati la politie, la protectia copilului pe ele nu le ajuta. Puteti doar sa sesizati la protectia copilului ca ati fost prezenta si intanlirea nu s-a produs. Ei au obligatia si pot cerceta cauza. In situatia dv. se cere rabdare, rabdare, rabdare. Ce am scris nu este un sfat, este dovata ca alte persoane va inteleg mai mult decat o face statul si institutiile create din minti ce judeca in bani totul. Exista dragoste nemarginita intr-o garsoniera si ura si dispret intr-o mare vila. Exista preocupare si grija la un om cu bani putini si neglijenta si nepasare din partea unuia cu conturi bancare. Din pacate - justitia romaneasca se bazeaza pe principiul: Eu sunt Dumnezeul tau si iti poruncesc! Minciuna martorului este mai importanta decat adevarul evident, cel cu o situatie materiala mai buna este considerat mai responsabil decat cel caruia hotii i-au furat tot. Munca este prost platita iar ştampila rasplatita. Concluzia> La batranete este mai buna o fata rea decat un baiat bun! Bucuratia-va ca aveti doua fete!
Imi pare rau ca nu intelegeti pentru ce platiti pensia de intretinere.Intretinere nu inseamna numai mancare si haine. Un om are dorinte, placeri, vise, nevoi care apar in diverse perioade a vietii sau a anului. Iarna ai nevoie de caldura, vara ai nevoie de racoare. Primavara iti plac ciresele, vara inghetata, toamna strugurii, iarna placintele. Daca discutati cu fosta sotie si pentru totdeauna mama copiilor Dv. in acesti termeni, comportamentul ei este firesc. Daca copiii s-ar creste doar cu bani! Ei au nevoi zilnice de afectiune, de intarirea vointei, de formarea constiintei, de dezvoltarea memoriei, de formarea ratiunii, de înfrânarea instictelor si desavarsirea unui comportament social specific mediului in care traiesc. Aud si vad pe acest forum citate din hotarari ale instantelor. Aud si citesc pe acest forum "am dreptul". Drepturi au doar copiii - parintii au doar obligatii. Este dreptul copiilor de a avea legaturi cu ambii parinti. Felul in care se face nu tine cont de dreptul copiilor ci de ambitiile antagoniste ale fostilor iubiti. Conform legii - pentru doi copii obligatia de intretinerii este de 1/3 din venitul net. Adica - din ce ati scris - 600 pe luna si ziceti ca platitii 500. Dv. faceti calcule de costuri, ce face mama pentru restul anului? Pentru faptul ca munciti in strainatate si venitul va permite o contributie substantiala la intretinerea copiilor (in comparatie cu veniturile din Romania) este un beneficiul pentru copii. Banuiala pentru care sotia are alta pozitie decat dorinta Dv. poate sa vina de la comportamentul copiilor dupa reintoarcere la mama. Mama nu poate pleca in strainatate la munca - nu are cine sa stea cu copiii - poate si-ar dori. Mama le asigura nevoile zilnice si unele dorinte ale caror costuri le suportati si Dv., In momentul in care vine tata, ei incearca sa obtine si ce nu pot obtine de la mama. Asta nu inseamna un efort in plus mai degraba este rasplata de care au nevoie pentru lipsa tatalui pentru restul zilelor din an. Daca nu mai aveti sentimente de dragoste fata de fosta sotie macar nu le evidentiati pe cele de ura. Invidia este primul semn al urei, Dv, o invidiati ca sta mai mult cu copiii iar ea va invidiaza ca nu poate avea libertatea de a pleca unde isi doreste. Va puteti imagina un schimb de roluri. Imaginati-va ca pleaca sotia si va trimite 500 pe luna si ii ia 9 saptamani pe an la ea. In rest Dv. sculare, culcare, mancare, imbracare, dezbracare, , plimbare, lectii, tratamente, dispute, mangaieri, reprosuri, laude,etc. etc. etc.
Acest forum nu va poate rezolva situatia, raspunsurile nu sunt cele ce care doriti sa le cititi. Un apartament nelocuit implica cheltuieli. Pe langa apartament mai aveti o parte comuna care necesita cheltuieli. Puteti sa vindeti apartamentul fara casa scarii? O datorie se prescrie dupa trei ani daca nu s-a interesat nimeni de ea - daca a inceput sa se intereseze prescriptia dispare. Sunt tari in care daca gasesti o casa parasita te poti instala in ea si daca vine proprietarul nu te poate da afara. Daca va deranjeaza asociatia vindeti fara ea! Când ati vazut ca il puteti vinde v-ati dus la asociatie. De ce? Asociatia de proprietari este asociatie de binefacere? Va intreb: Daca nu ati facut caldura in apartament - stiti ca cel de la etajul inferior a consumat gaz mai mult. O parte din caldura se disipa prin tavan in apartamentul Dv. Nu ar merita si el o plata? Povestea cu drobul de sare!!! Credeti ca mai gaseati cumparator daca pe scara stateau caini sa nu mai zic daca se mutau toti din bloc, va mai gaseati usa? Eu nu va ajut pentru ca nu ai cum ajuta o persoana care nu vrea sa inteleaga. Dar va raspund aveti de platit si nu platiti doar datoria, platiti neglijenta, nepasarea, delasarea, ignoranta etc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca erau la scoala NU raspunde parintele!!!!!!!! Din pacate, cadrele didactice isi fac pauza in cancelarie la o tigara sau cafea. Ei raspund si nu mama de acasa. Sunt unii care dau vina pe parinti - un copil are un comportament in familie si altul la scoala. Cred ca mai degraba mint profesorii pe parinti decat parintii pe profesori. Cine nu a trecut prin scoala nu poate intelege. Cine a trecut stie ca 80% din cadrele didactice nu stiu sa fie dascali. Pentru fiecare clasa raspunde un diriginte - si ce se mai mananca intre ei!!! Atmosfera din sala de clasa este parfum comparata cu cea din cancelarie. NU exista o relatie normala si fireasca intre profesori si parinti. Am avut un jupan presedinte care a tras un dos de palma la un copil. Jumatate din tara l-au votat in continuare si au inventat pixelul albastru. Vreti ca un copil de 10 ani sa fie educat doar de parinti? Exista o relatie intre constiinta individuala si cea colectiva. Se intampla ca intr-o adunatura de alesi ai neamului sa nu iasa nici o branza. Stimata Mama, un sfat de la Parintele Cleopa - Rabdare, rabdare, rabdare! Poate aveti norocul ca fiul Dv. sa inteleaga ca joaca de unul singur este mai buna decat in doi.
O intrebare: Daca doi adulti se plac, se iubesc, fac copii, o perioada totul este normal - familie. La un moment dat unuia ii miroase a fusta si ...dintr-o data love se indreapta in alta directie. El devine fostul iubit, tatal plecat. Pentru ca il obliga legea da din venitul sau o suma, El crede ca o da fostei mai mult decat copilului si din cand in cand vrea raportul. Ameninta, cheama la judecata, vrea rasplata pentru plata. EL este sanatos? Eu nu cred. Este alienare? Este o instrainare fata de fosta familie? Acest alienat devine in fata legii Sfantul Bunatatii si are dreptul sa judece pe cel care duce o povara - sa cresti copii nu-i o munca usoara - si il eticheteaza drept Diavolul Rautatii - instraineaza copilul fata de tatal ...plecat. Sunt cazuri in care cel care are se ocupa zilnic de copil poate induce un comportament nefiresc a copilului fata de tatal natural, dar sunt si tati care au zvacniri periodice si isi arata virtutile stabilite doar prin lege. Cred ca legea s-a ocupat mai mult de parinti si a uitat de copil.
Mai citeste! Este dreptul copiulului de a avea legaturi cu parintii si nu dreptul parintilor de a avea legaturi cu copilul. Parintele are obligatia de a avea legaturi cu copilul. Daca nu stie sa le aiba, se judeca toata viata si arata buzunarul fostului partener. Din pacate, sunt multi judecatori ingusti la minte si care aplica texte dintr-o lege si nu spiritul ei. Precizez ca, am cunoscut un copil in aceeasi situatie si am aflat cum a gandit si cum gandeste inca. Vorbele gingase, mangaierile si sustinerea in situatii dificile erau dorintele lui, nu cadourile, excursiile in care era torturat sa spuna ce dorea tatal sa auda. Imi pare rau ca adultii nu tin cont de sentimentele copiilor si prin aceste metode ajung sa isi urasca mai insistent parintele. Rabdare, rabdare, rabdare! Invidia este primul semn al urei. Unii si cand dorm viseaza sa faca rau.

Răspuns la discuția Vizita refuzata de minor
1. Este dreptul copilului de a avea relatii cu parintii si nu dreptul parintelui de a avea relatiii cu copilul.
2. Logic si de bun simt - sa vina o zi cateva minute si in prezenta Dv. sa stabileasca o relatie. In zilele urmatoare sa creasca durata pana capata copilul incredere in el. Apoi sa petreaca o ora in zona de resedinta a copilului, numai ei doi. Eu cred ca trebuie sa se gandeasca la starea sufleteasca a copilului si nu la dorintelel lui.
4. Este obligat sa va dea scris unde se afla copilul si ce program are.
3. Parerea mea este ca ar fi bine sa contactati un avocat.
1. Exista o teava pentru furnizare gaz metan intr-o scara de bloc si nu este nici un locatar racordat la furnizorul de gaze? Asta inseamna ca nimeni nu are un contract pentru furnizare gaz metan?
2. Daca respectivul are un contract semnat cu furnizorul de gaz - furnizorul are un exemplar - cereti o copie sa vedeti ce scrie.
3. Din cate stiu - este un drept de proprietate (coproprietate) pe lucrare efectuata dar care obliga sa dai acordul tuturor proprietarilor de apartamente din codomeniu prin cumpararea cotei pari.
4. Eu am fost primul dintr-un bloc care am suportat toata cheltuiala lucrarilor din partea comuna. M-a costat echivalentul a 1200 dolari americani (nu si lucrarea de racordare de la teava principala in locuinta). La vremea respectiva fiecare apartament trebuia sa plateasca echivalentul a 100 dolari. Au trecut 13 ani de atunci si s-au racordat 6 din 12 apartamente. Cei 5 care au venit sa le dau acordul mi-au facut par alb in cap. Nu am luat un leu in plus, am socotit la cursul din ziua platii a dolarului. Le-am aratat facturile (nu am cum sa calculez timpul si drumurile facute pana am obtinut toate aprobarile, proiectare, executare, telefoane (era scump minutul)) si cu toate acestea m-au jicnit fiecare cum l-a dus capul. Dupa ce s-au vazut cu gazul in casa si a venit urmatorul sa ceara acordul toti au cerut mai mult decat era normal. Am hotarat sa le dau acordul fara plata la urmatorii - ca daca incalzesc toti in jurul tau se simte. Credeti ca cei care doreau moca acum sunt de acord?
5. Invidia este primul semn al urei! Eu nu cred ca nu vrea sa ia jumatate din cheluiala facuta - m-ai degraba este reactia unui om deranjat de multe vorbe spuse fara rost.
Va dau si eu un raspuns, nu juridic (aici sunt incurcate caile), unul care tine de suflet. Cuvintele spun mai multe decat sunetele lor.
Tata si parinte. Ar fi bine sa le intelegem sensurile. Drepturi si obligatii. Un drept implica o obligatie. Am o fetite, am un program, am incercat, am vorbit, am facut o plangere, am avut si exercitarea autoritatii parintesti. Sunt curios daca ati oferit afectivitate, mangaiere, vorbe dulci, ati implinit vise, ati produs bucurie, ati fost tandru, ati surprins placut etc. Numai in urma acestor gesturi, fapte, cuvinte,vine iubirea, dorinta de a te vedea cineva, de a fi impreuna. Intr-o famile, un copil nu iubeste pe ambii parinti la fel. Ce sa mai zicem cand nu sunt impreuna. Parerea mea - daca doriti sa va iubeasca copilul trebuie sa faceti eforturi monumentale sa recuperati atentia si apoi s-ar putea sa primiti o atingere. Copilul nu poate fi educat sa urasca, la fel cum nu poate fi educat sa iubeasca. Toate acestea vin din simturi. Va intrebati ce simte, cea simtea cand vede ca va luptati cu mama ei in loc sa simta ca va ganditi la EA.
Toate acestea le-am scris pentru ca exprimarea - sa vad fata - este fara continut. Mai degraba suna ca si cum vizitam gradina zoologica sa vedem (ce doriti). Cred ca exprimarea corecta si dorita ar fi - sa fiu impreuna cu fata mea - in cuget si in simtiri.