avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 222 soluții astăzi
Forum Activitate linualin

Activitate linualin

Multumesc @ynocentta ptr raspunsul detaliat si explicativ.

Nu stiu de unde sa incep demersurile.
S-a mai intalnit cineva de pe site cu aceasta situatie?
Exista un formular tipizat pentru acest acord? Daca nu exista, ce informatii trebuie sa contina acest acord?
Dar acordul exprimat de catre participantii la adunarea generala se consemneaza intr-un tabel cu semnaturile vecinilor care sunt de acord cu construirea de balcon? Sau se consemneaza in procesul verbal al sedintei ?
Multumesc pentru raspunsuri. Orice sfat este bine venit.
1) El are dreptul sa deschida proces pentru stabilirea paternitatii. Daca se va dovedi paternitatea, va avea si el drepturi si obligatii in calitate de tata al copilului.
2) Poate interveni si Protectia Copilului pentru a se asigura ca aveti posibilitati materiale si emotionale pentru a creste copilul.
Constructie balcon parter - Acordul Asociatiei de proprietari

Buna ziua.
Locuiesc la parterul unui bloc din Oradea si vreau sa construiesc balcon, conform cerintelor legale.
Asociatia de proprietari cuprinde doar 2 scari vecine de bloc si are ca reprezentant pe "sefa de asociatie" (nu stiu ce functie are scriptic in asociatie).

In Legea 50/1991 (modificata si completata de legile 7/2020 si 149/2020), la Capitoul I, sectiunea 1 (documentatia tehnica pentru autorizare), se precizeaza :
" 2.5.6. Acordul asociației de proprietari conform prevederilor legale în vigoare, exprimat în formă autentică, pentru construcțiile noi, amplasate adiacent construcțiilor existente ...
- și numai dacă sunt necesare măsuri de intervenție pentru protejarea acestora -, ... "

Cum articolul legii de mai sus nu-mi este pe inteles, va rog sa ma lamuriti cu e cu acordul Asociatiei de proprietari?
Am nevoie de acordul Asociatiei de Proprietari?
Daca da, cine este responsabil de acest acord? (doar sefa de asociatie sau inclusiv locatarii pe baza de semnaturi?)
Care ar putea fi temeiul legal, argumentele unui eventual refuz?
Buna seara,

Sunt angajata cu 4 ore,din 2011, la o firma care are in plan sa-si reduca activitatea si numarul angajatilor.
Din Dec. 2014 pana in Aug. 2016 am fost in CCC. .
In cazul disponibilizarii,as avea dreptul la indemnizatie de somaj?
Buna seara,

Am sa va retin atentia cu o speta: mama se reintoarce la serviciu, din CCC, la firma unde lucra inainte de nasterea copilului si beneficiaza de stimulentul de insertie. Firma este in insolenta. Mama va mai beneficia de de stimulent, respectiv somaj?

firsim a scris:

Nu inteleg cui i-au revenit bunurile imobile dupa divort.


La momentul divortului, 4/5 copii erau minori si au ales sa ramana cu mama, in locuinta agonisita in prima casatorie (conform sentintei judecatoresti). Nu stiu sa va spun daca a fost decazut sau nu din drepturile sale asupra proprietatii imobiliare.
Buna ziua,

Va solicit ajutorul in urmatorul caz.

Tatal meu a decedat in decembrie 2012.

A lasat in urma 5 copii si o casa in Bihor, cu prima sotie.
Dupa divort s-a retras in locurile natale din jud. Suceava si a construit o noua casa. In 2007 s-a recasatorit, fara a avea copii cu a doua sotie. A doua casa a fost constuita inainte de casatoria din 2007 (se poate dovedi cu martori).
Ambele sotii sunt inca in viata.

Cine sunt mostenitorii si care este procentul ce ii revine fiecaruia ?
Exista termen limita pentru demararea procedurilor ?
E un gest nobil sa iti ajuti parintii, dar nu cu sacrificiul familiei personale aflata la inceputul drumului. Asta daca iti doresti cu adevarat noua familie (sotul si viitorii copii, fara de care nu are sens viata)
Spunea cineva mai sus ca parintii stiu cel mai bine ce e bun sau ce e rau pentru copii lor, dar sa nu uitam ca vremurile s-au schimbat, iar faptul ca, copiii nu se iubesc dupa modelul parintilor, nu inseamna ca iubirea lor e falsa, incorecta sau fara viitor.
Casnicia este asemeni unei constructii facuta pe o fundatie puternica, de aceea e foarte important sa fiti impreuna si sa claditi viitorul vostru pe o temelie puternica.
Daca nu puteti fi impreuna in Germania, trebuie sa fiti impreuna in tara. Cat despre situatia familiei lasata acolo, nu cred ca statul german nu ofera solutii pentru astfel de cazuri.
Cat despre gestul de indiscretie a mamei, putin mai multa atentie pe viitor, valabil pentru toata lumea:
- creati-va un user diferit pe calculator daca acest calculator este folosit de mai multe persoane,
- nu divulgati nimanui parolele de pe conturile de mail si messenger,
- debifati de fiecare data casuta "Keep me signed in" sau "Salveaza parola pe acest calculator",
- la sfarsitul activitatii pe mail sau messenger, dati "Log Out", "Iesire" sau "Sign Out" . Doar inchiderea ferestrei de la butonul [X] nu este suficienta
Aviz pe aceasta cale tuturor parintilor-socrii, excesul de implicare in familia copiilor are efecte "nocive" asupra acesteia din urma. Demonstrat stiintific, psihologic.
Nu am cunostinte din domeniul juridic, dar va asigur ca orice e-mail se poate modifica, fie de utilizatori in sine, fie de administratorii de retea sau de hackeri. La fel, nu cred ca puteti garanta identitatea expeditorului, oricine poate sa isi creeze un cont de e-mail cu o anumita identitate.
Addye a scris:

... . Eu una vreau sa am mai multi copii si nu cred ca vor muri de foame sau ca le va lipsi ceva....ca nu vor avea carucior de 10 milioane sau alte chestii total inutile de care sunt orbite unele femei disperate....asta e alceva...dar sa imi influenteze statul nr. copiilor prin faptul ca imi da sau nu bani...mi se pare o aberatie....

Avand in vedere raspunsul d-voastra, imi permiteti sa va intreb care este statutul d-voastra social, ce proprietati mobiliare si imobiliare detineti, care este venitul lunar aproximativ pe membru de familie etc?
Stiu ca sunt informatii confidentiale, dar macar asa, cu aproximatie, sa ne facem si noi o idee.

Aveti perfecta dreptate in ce privesc lucrurile inutile cumparate de "femeile disperate", dar sa nu uitam ca foarte multe mame nu-si permit toate lucrurile utile unui copil.