avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Activitate petrutza_sv

Activitate petrutza_sv

Prin intampinarea depusa de d-lui la dosarul de ordonanta presedentiala,recunoaste ca asa s-a stabilit de comun acord cu toti vecinii la acel moment si ca a folosit si d-lui acest sistem pe care acum nu il mai ageaza pentru ca are centrala proprie. In dosarul de fomd ar putea sa ne ajute acest inscris depus de d-lui?
Cu circa 25 ani in urma daca locatarii unui bloc au stabilit de comun acord (fara a incheia un act), datorita lipsei de caldura pe timp de iarna, au hotarat ca o aerisire comuna sa fie folosita pe viitor ca horn pentru sobele pe care locatarii le aveau instalate in apartamente. Pana in 2012 s-a aplicat si respectat sistemul acceptat de toti proprietarii, an in care parte din ei si-au instalat centrale termice proprii pe gaz, astfel incat pentru ei nu mai este necesara evacuarea fumului prin sistemul de aerisire. Unul dintre proprietari a inceput sa creeze probleme prin infundarea sistemului de aerisire si diverse acte sicanatorii ( desi acest proprietar a fost primul care si-a montat soba ) Cert este ca nu toti proprietarii au posibilitatea de a-si monta centrale proprii si sunt nevoiti sa foloseasca sistemul de care au beneficiat timp de 25 ani . L-am actionat in judecata prin ordonanta presedentiala pe care am si castigat-o insa la anul avem termen pentru dosarul de drept comun iar intrebarea este cum putem demonstra in lipsa unui acord scris faptul ca toti proprietarii am fost de acord cu modificarea proprietatii comune si sa-l oligam sa respecte angajamentul?
Inteleg,insa ce articol sau ce lege ar putea sa ma ajute in acest caz? Am apelat la o intelegere amiabila insa fara rezultat. Merci.
Mama mea locuieste la bloc iar dupa revolutie cand toate centralele termice ale orasului au fost inchise fiecare locatar a fost nevoit sa caute solutii alternative pentru incalzirea apartamentelor. Asadar acum aproximativ 25 ani toti vecinii de la parter si pana la ultimul etaj au convenit sa sacrifice aerisirea comuna de la baile aflate in folosinta apartamentelor pentru a se putea exclude fumul din sobe pe aerisirea comuna de la baie. Intre timp unii vecini cu posibilitati financiare si-au montat centrale pe gaz (2)iar ceilalti au ramas pe sobe cu lemne(3). Un singur vecin le pune probleme celorlalti ca el nu mai doreste ca aerisirea comuna sa fie folosita ca si cos de fum . Am incercat solutia alternativa de a ridica ridica un cos de fum undeva in spatele blocului dar ne-am lovit de faptul ca conducta de la gaz trece pe acolo. Cei de la primarie au spus ca nu au ce sa faca si ca trebuie sa ajungem la o intelegere cu acest vecin care dealtfel 25 de ani a folosit si el aerisirea comuna ca si cos de fum. Intrebarea este putem sa-l obligam cumva in mod legal sa nu ne interzica folosirea aerisirii comune ca si modalitate de excludere a fumului?
Va multumesc inca odata pentru sfaturi, ati fost foarte amabila si draguta.
Multumesc pt raspuns
Si cu alte cuvinte daca nu platesc impozitul nu se va radia ?
Buna,
Am o nelamurire in ceea ce priveste dizolvarea societatii sau radierea ei din Registrul Comertului. Ca sa detaliez putin, defapt incerc sa scap de societate si nu pot. La sfatul contabilei nu am mai depus la Registrul Comertului situatiile financiare din 2007, am primit citatie de la Tribunal pt dizolvare si intr-un final si comunicarea ca este dizolvata.
Totul bine si frumos pana aici, insa am inteles ca mai sunt si alti pasi de urmat pentru a se radia cu totul. Am aflat ca se poate cere radierea la urgenta insa ma lovesc de alta problema si anume IMPOZITUL FORFETAR, deoarece este nevoie de un certificat de atestare fiscala ca nu mai sunt datorii.
As avea nevoie de un sfat, ce se poate face, cum pot scapa sa evit plata acestui impozit nemeritat de stat? Cum sa fac sa inchid odata societatea ca m-am saturat de atata birocratie?
Multumesc
Buna,
Va rog sa ma lamuriti intr-o problema.
Am o societate comerciala (unic asociat) scapa datorita impozitului forfetar. Nu am depus la Oficiul Registrului Comertului situatiile financiare aferente anului 2007, defapt am urmarit sa primesc citatie de la tribunal si sa o dizolve prin hotarare judecatoreasca, ceea ce s-a si intamplat.
Acum stau cu hotararea in mana si nu o pot radia datoria acestui pacatos de impozit.

Eu am intrebat la Registrul comertului care ar fi procedura si am inteles ca pot cere eu radierea la urgenta, insa am nevoie de la fisc de un certificat fiscal care sa ateste ca nu sunt datorii si de aici pleaca toata problema.
Intrebarea mea este cum pot proceda sa scap de societate si daca pot evita plata acestui impozit?
Nu am depus la Registrul Comertului bilantul pe anul trecut si nici pe anul acesta nu-l voi depune, cei de acolo mi-au spus ca aveam o sansa sa se inchida societatea. Acum nu sunt prea sigura de ce se va intampla datorita acestui impozit.
Societatea nu are niciun fel de activiate de ceva timp, cred ca de peste un an.
Ca sa suspentd ar trebui sa depun bilantul la Camera de comert, deci nu asi mai primi citatia ca sa se inchida societatea.
Ce pot sa fac in acest caz?