Buna ziua
Locuiesc in Bucuresti, in drm. taberei, intr-un bloc de 2 etaje cu 32 apartamente proprietate privata.Blocul de la inceput a avut centrala de bloc pentru incalzire.
INTREBARE:
-Exista un cadru legal care sa oblige ca aceasta centrala de incalzire sa fie intr-o mentenata facuta de cineva cu o calificare specifica?
Vreau sa spun ca mi se pare incorect, periculos si fara respectarea mediului ,ca la centrala sa umble orice locatar din bloc, care nu are nici o pregatire speciala pt aceasta activitate, dar este el mai "AUTOSTIUTOR IN TOATE"
Unde pot sa ma adresez pt reglementarea acestei probleme?
Multumesc mult
Buna seara.
Am 39 ani.
Sunt pfa(design de raft si ambalaj)
Am platit toate sumele aferente salariului(cas, cass,cam, impozit sal)
Am fost diagnostica in urma cu o luna de zile cu un limfon hodkins.
Urmeaza sa incep tratamentul chimio
Avand in vedere aceasta situatie asi dori sa-mi cumpar vechime in munca.
Intrebare:
Pot face acest lucru, si daca da care sunt pasii de urmat?
Am vazut ca se poate cumpara vechime pana in decembrie 2024 si costul pentru un an este 9000lei
Multumesc mult
Buna ziua
Am NECLARITATI la o situatie concreta , si a-si dori o indrumare juridica.
Sot si sotie cu doi copii adulti. cei doi soti au un apartament in comun si sotia are prin donatie un alt apartament.
Ce pot face juridic acum cand cei doi traiesc astfel incat in :
1)in situatia cand moare sotia,sotul sa aiba puteri depline privind apartamentul primit de sotie prin donatie
si situatia
2) in care unul din soti moare, celalalt sa aiba puteri depline la apartamentul detinut in comun pana cand moare si el?
Mentionez ca ambii soti doresc ca dupa ce ei nu mai sunt ambele apartamente sa revina in mod egal copiilor.
Deci ce ar putea face ACUM juridic cei doi soti?
Multumesc mult
In cadrul unei microintreprinderi se cumpara o casa de marcat in noiembrie 2022.
Valoarea casei de marcat este mai mare decat valoarea impozitului pe trimestru patru 2022.
intrebare:
In anul 2023 se mai poate deduce diferenta care nu s-a dedus in 2022?
multumesc
IN URMA UNEI SUCCESIUNI ,EXISTA TREI MOSTENITORI ASUPRA UNUI APARTAMENT.UNUL DETINE 62.50%,ALTUL 18.75% SI ULTIMUL 18.75%.
PRIMII DOI DORESC SA VANDA APARTAMENTUL.
INTREBARE:
SE POATE VINDE APARTAMENTUL DACA AL TREILEA(18.75%) NU DORESTE CA APARTAMENTUL SA FIE VANDUT? MULTUMESC
Buna ziua
oug16/2022 prevedea ca orice firma care are CA mai mare de 10.000eur sa puna la dispozitia clientilor POS PT PLATA CU CARDUL.
Stiu ca a aparut o propunere de modificare: sa se aiba in vedere nu CA ci incasarile in numerar.
La ce valoare se ridica aceste incasari?
Multumesc
Buna ziua. In 2008 sotul meu a suferit o operatie de cataracta la un ochi. Cand i s-a scos pansamentul nu a vazut nimic. i s-a spus ca are probleme cu retina.
Am fost la dr. BALTA la spitalul de oftalmologie LAHOVARI unde a fost operat.
Incet, incet insa isi pierdea vederea cu acest ochi. Dupa aproape un an de zile nu mai vedea cu acest ochi. In prezent cu acest ochi nu vede deloc.
intrebare:
in aceasta situatie el poate primi un ajutor de handicapat?
are 75 ani si este pensionar
multumesc mult
In anul 2009 am primit de la parintii mei prin donatie(facuta la notar)un apartament ,iar sora mea a primit aceeasi suma intr-un cont prin virament bancar.
In anul 2021 tatal meu a decedat.
Inrebare
in aceste conditii in anul 2021, si in viitor sora mea poate sa aiba o obiectiune la donatie ,si daca da ce pot face?
multumesc mult
banii nu mai pot fi retrasi decat dupa dezbaterea succesiunii.
intrebare:
ce inseamna dezbaterea succesiunii?
Am inteles din succesiune cum apare 5/8(mama) si 3/8.
(ficele)
Doresc sa va intreb daca se vinde un apartament si banii reprezentand 5/8 partea mamei se depun intr-un cont bancar( avand in vedere varsta acesteia de 95 de ani )
Intrebare:
Care este modalitatea legala( o procura la notar sau alt act) ca in acel cont bancar deschis pe numele mamei sa poata efectua operatiuni si cele doua fiice dar numai pentru necesitatile mamei.
Ce trebuie facut in acest caz?
multumesc mult