avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Activitate sarrahdam

Activitate sarrahdam

Răspuns la discuția Recuperare mijloc fix gajat
Nu e nimeni care poate sa-mi raspunda?
Multumesc.
Buna ziua,

Am urmatoarea problema cu o firma care a intrat in faliment:
-sunt creditor la aceasta firma, inscrisa in tabelul creditorilor si am si un gaj constituit pe o masina cu remorca ei.Gajul este inscris in Arhiva de Garantii Mobiliare.
- problema este ca lichidatorul judiciar spune ca nu gaseste masina si remorca pentru ca debitorul a ascuns-o si nu stie ce a facut cu ea.
1)-In situatia in care exista un lichidator judiciar, pot eu sa ma duc singura si sa execut gajul sau numai lichidatorul are acest drept?
-eu nu stiu cum nu gaseste lichidatorul masina, pentru ca eu am aflat deja ca aceasta masina circula pe strazi si chiar as putea sa o si localizez cu ajutorul unor vecini. Lichidatorul spune ca politia i-a spus ca nu este organ de executare si nu are cum sa confiste masina de pe strada.
2)-pot eu sa ii fac reclamatie penala administratorului firmei pentru faptul ca ascunde masina sau numai lichidatorul are acest drept?
3)- in cazul in care eu execut gajul fara lichidator, sunt obligata sa-i platesc comisionul lichidatorului?
4)-pot eu sa ma duc singura si sa fac reclamatie la Politie si sa cer pe baza gajului sa confiste masina de pe strada?
5)-in cazul fericit in care reusesc si execut masina, suma de bani pe care o voi incasa de pe masina nu acopera creditul, voi avea dreptul sa mai primesc bani din vanzarea celorlalte active?

Va multumesc anticipat tuturor celor care vor face efortul sa-mi raspunda.

O zi buna!
Răspuns la discuția 2 lichidatori judiciari
Multumesc dl.Marius Bote pentru raspuns.
As dori sa stiu daca dupa noul cod civil (comercial) i s-a dat din nou dreptul judecatorului sa puna si el un lichidator.
Buna ziua,

La o firma care si-a cerut intrarea in faliment prin procedura simplificata cu lichidator ales, instanta a hotarat sa aiba 2 lichidatori judiciari, cel ales si inca unul.
Fiecare cu aceeasi remuneratie.
Din ce m-am mai documentat, nu am mai auzit sa se puna 2 lichidatori la o firma, nici nu stiu cum o sa-si imparta treburile.Si apoi, daca firma e in faliment , cum sa plateasca pentru 2 lichidatori?
Ati mai auzit asa ceva?Cum se poate rezolva problema sa ramana unul singur?
Răspuns la discuția dezmembrare-drum de servitute
Multumesc pentru raspuns.
Mai am o problema referitoare la intabularea acestui teren, in sensul ca cel de care trebuie sa ma dezmembrez reclama ca din actele mele rezulta ca nu as fi proprietarul terenului.
In contractul de vanzare-cumparare scrie ca mi s-a vandut "spatiu de productie si utilitati ,....., si terenul aferent spatiului de productie prin divizare cu sc X srl si sc Y srl.Divizarea terenului se face in baza Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenului seria....,nr.....".
Vreau sa stiu de unde rezulta ca nu sunt proprietarul terenului.Mentionez ca am si sentinta definitiva si irevocabila pentru intabulare.
Răspuns la discuția dezmembrare-drum de servitute
Va multumesc pentru raspuns.
Referitor la cei 1,8m din jurul cladirilor, proprietarul doreste sa-i las lui din proprietatea mea pentru ca atunci cand va cumpara el de la stat sa aiba in proprietate si acei 1,8m.As vrea sa stiu daca exista pe undeva vreun articol de lege care sa ma oblige pe mine sa-i las teren in jurul cladirilor, pentru ca eu nu am gasit asa ceva.
Buna ziua,

Am cumparat un activ(fabrica) de la un lichidator si am obtinut hotarare judecatoreasca de intabulare (lichidatorul nu vroia sa faca intabularea).In incinta fabricii, mai sunt 2 proprietari, unul care este deja intabulat, dar nu are inscris drum de servitute, iar celalalt a cumparat 2 cladiri fara terenul de sub ele si fara nici un alt teren de sub ele.
In actul meu de V-C , scrie ca terenul fabricii conform cu titlu de proprietate pe care il avea fabrica se va dezmembra de ceilalti 2 proprietari.
Trebuie sa ma duc la notariat sa stabilesc drumul de servitute cu ceilalti 2, iar aici apare problema:eu am terenul cel mai mare care are 2 porti de intrare, la o poarta exista deja drum de acces si care este foarte aproape de ceilalti 2, dar problema este ca TIR-urile nu pot intra, nu din cauza drum de acces din fabrica ci din cauza drumului public care nu este suficient de lat plus ca trebuie sa faca o curba si u au cum.Pe la poarta cealalta, care se afla la capatul opus,este deranj foarte mare pentru mine, pentru ca nu exista drum specila amenajat, TIR-urile trebuie sa treaca prin zona de productie si depozitare si distanta mult mai mare de la aceasta poarta pana la cladirile celor 2 proprietari.
Am inteles ca drumul de servitute, trebuie sa aiba 7m latime.
Exista vreo lege in care sa ma oblige sa le dau drum de servitute mai mare de 7m, spun ei , pentru ca este obiectiv idustrial si lor trebuie sa le intre masini mari?
Pentru cel care nu are teren in proprietate , am inteles ca trebuie sa-i dau terenul de sub cladiri, dar gratis? Imi cere sa-i dau in jurul cladirilor 1,8m.Exista vreo lege in care specifica ce latime trebuie sa aiba drumul din jurul cladirilor?Acesta tot gratis?Ei vor sa le dau 2 drumuri de acces si pe la poarta celalalta, dar eu nu vreau pentru ca deranjeaza activitatea de productie, se pot produce accidente pe acolo si plus ca nu exista drum de acces, sunt alei betonate si platforme de depozitare si de lucru si muncitori care se misca dintr-o parte in alta.Pot sa ma oblige sa le dau si al 2-lea drum de acces?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.


[Editat link catre site-ul unde ati mai pus aceasta intrebare]
Buna ziua,

Va rog sa-mi spuneti d.p.d.v. juridic care este data de intrare in vigoare a unui contract de credit, deoarece:
-am avut o linie de credit, pe care am transformat-o in credit pe termen lung.S-a semnat la notar in data X si s-a autentificat dupa ce notarul a primit extrasul de carte funciara de autentificare. Inscrierea noii ipoteci (de fapt noul contract de credit ce are aceleasi bunuri imobile in garantie ca si cel vechi) a durat la OCPI 14 zile pana s-a ridicat de acolo extrasul de carte funciara cu noua inscriere.
- in acest timp , banca nu a introdus noul contract de credit pe motiv ca nu a venit de la OCPI inscrierea noii ipoteci si mi-a calculat penalitati de intarziere la vechiul contract de la data X cand am semnat la notar noul contract si pana la data cand au intrat in posesia extrasului de carte funciara cu inscrierea noii ipoteci.
Este corect sa nu considere intrat in vigoare noul contract de credit la data cand el s-a autentificat la notar in urma primirii extrasului de autentificare?
Pentru faptul ca a durat asa de mult inscrierea noii ipoteci la OCPI (notariatul fiind din alta localitate, a trebuit sa apeleze la un notariat din Bucuresti sa se ocupe de ducerea actelor pentru inscriere la OCPI) este normal sa platesc eu penalitati de intarziere la vechiul contract de credit?
In contractul de credit scrie ca suma "se pune la dispozitie integral dupa constituirea garantiilor si intocmirea formelor de publicitate a garantiilor"
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Buna ziua,

Am urmatoarea problema: am fost instiintata de Primarie ca mi s-a luat din terenul pe care-l detin o portiune ca sa faca un drum de acces. Instiintarea am primit-o dupa ce au luat terenul si acum ne cheama sa ne intelegem asupra despagubirilor.Exista vreo lege in baza careia pot sa iti ia din teren fara sa te intrebe daca esti de acord sau nu? Stiu ca exista situatia in care se da o lege (nu stiu de catre ce autoritate) in baza careia declara terenul de utilitate publica.Dar in lipsa acestei legi cum altfel pot sa ia terenul?
Multumesc anticipat pentru raspuns
Buna ziua,

Multumesc pentru ca mi-ati raspuns si acum, aduc cateva precizari:
Incheierea de sedinta a avut loc in data de 11.12.2009;
Nu am primit nici o instiintare de incheiere de sedinta pentru ca, probabil, au trimis-o la vechea adresa a punctului de lucru.
Eu am aflat de aceasta amenda de la administratia financiara intamplator, cand m-am dus sa reglez fisa pe platitor si acolo am descoperit ca a aparut o amenda.M-am dus la administratie sa ma interesez despre ce este vorba si ei mi-au dat copie dupa continutul plicului pe care l-au primit de la tribunal. In plic este un borderou cu debitorii care urmeaza sa fie dati in urmarire si la adresa firmei este trecuta cea veche.La administratia financiara a ajuns adresa de la tribunal in data de 03.02.2010, iar eu am descoperit-o acum 3 zile.