avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Activitate ralumat

Activitate ralumat

Buna seara!

Unul dintre angajatii firmei la care lucrez lipseste nemotivat de la inceputul anului. Jobul sau este unul de vanzari, in zona in care domiciliaza, iar sediul companiei este la Bucuresti. Am demarat procedura de cercetare disciplinara, insa angajatul refuza sa primeasca corespondenta (plicurile sunt returnate de curier cu inscrisul "lipsa la domiciliu")
Cum pot incheia lucrurile legal (abatere grava, desfacere CIM), in conditiile in care nu am confirmarea ca el a primit convocarea la comisia de disciplina?
Multumesc pentru solutii!
Pedeapsa incepe de cand s-a dat hotararea definitiva.
Cum se incheie hotararea? Scrie undeva "definitiva"? Daca da, data la care devine definitiva hotararea este 9.11.2009. Daca nu, inseamna ca mai sunt cai de atac de care s-ar putea sa uzeze una/alta dintre parti.

Concluzionez din ce a spus Legally ca pe 9.11.2010 puteti da examen de obtinere a permisului.
Răspuns la discuția reducere pedeapsa( cod penal)
Ba da, se aduna. Practic puteti socoti acum asa: are de executat 2 ani si 8 luni. Daca va iesi la munca, mai castiga 2 luni la un an. Adica ar putea face cerere pentru comisie cam peste 2 ani si aprox 5 luni. Ce se intampla dupa, depinde de comisie si de ce s-a intamplat pe parcursul detentiei. Cateodata aproba din prima, altadata resping si poate face cerere de comisie dupa expirarea unui anumit termen....
Socotelile astea sunt asa, modo-groso.

Nu sunt foarte sigura, dar parca exista un Ordin care interzice primirea de pachete prin posta, spunand ca aprovizionarea detinutilor se poate face de la magazinul penitenciarului.

Eu cred totusi ca pentru psihicul ambelor parti (atat al dvs, cat si al lui), e mai bine sa fie intr-un loc unde poate fi vizitat cat mai des. Lasand la o parte noua viata cu care e nevoit sa se acomodeze, nu-i va fi comod sa vada ca toti cei din jurul lui sunt cautati saptamanal, numai el nu...

Despre neachitarea sumei delapidate, nu stiu decat ca daca exista ceva pe numele lui, atunci se va pune sechestru in vederea recuperarii prejudiciului. Daca nu, in clipa in care va avea venituri, executorul judecatoresc va pune poprire pe salariu (maxim 30%), pana la constituirea intregii sume. Mi se pare ca mai e ceva legat de reabilitare, nu se poate realiza decat daca e totul platit, dar nu stiu exact, un consultant e mai in masura sa ne spuna.

I-a stabilit regimul de pedeapsa? Cum se descurca ? Dar dumneavoastra?
Nu-i mai simplu sa mearga la Parchet si sa intrebe daca Prim-procurorul a dat vreo rezolutie? Si daca da, sa faca o cerere de comunicare a solutiei?
Nu am vrut sa sune asa....adica nu am vrut sa spun ca cererea voastra ar fi nefondata. Sper din toata inima sa iasa cum va doriti. Eu ma refeream doar la modul in care motiveaza instantele - apropo de "daca nu e admisa, sa ne spuneti de ce". Este o formulare pe care am auzit-o de la multi si pe care am primit-o si eu zilele astea, cand am facut contestatie unei rezolutii a procurorului (cu totul altceva, un caz in care noi am fost parti vatamate si procurorul a dat o solutie cu "caz fortuit", care practic ne inchide orice portita). Era ca un fel de ironie la adresa sistemului, imi cer scuze daca s-a subinteles altceva.

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Succes.
Mai ramane si sa va fie admisa cererea.;)
Daca nu va fi admisa sa ne spuneti si noua de ce.

"Respinge cererea ca nefondata" . Va suna cunoscut?
Răspuns la discuția drepturi nou nascut
Sa va traiasca si sa va bucurati de bebe!

Alocatia de 200 de lei o va primi copilul pana la implinirea varstei de 2 ani, indiferent de celelalte conditii. Stimulentul de 100 de lei se primeste numai in cazul in care sotia renunta la concediul de ingrijire a copilului (caz in care se pierde indemnizatia, pentru ca obtine venituri din salariu), ca un fel de "recompensa" pentru ca se intoarce la munca.
Răspuns la discuția reducere pedeapsa( cod penal)
Eu incerc sa va raspund, din ce am mai auzit pe la portile penitenciarului:

2) Poate intra in comisie pentru eliberare conditionata dupa ce executa 2/3 din pedeapsa. La 4 ani, asta ar insemna cam 2 ani si 8 luni.
Pentru munca se castiga o zi la 4 de munca. Asta inseamna cam 5 zile pe luna (consideram 20-21 lucratoare), cam 2 luni la un an de executare. Daca ma insel, chiar rog pe cineva sa ma corecteze, ma intereseaza direct calculele astea.
3)Depinde ce intelegeti prin "aproape de Bucuresti". Jilava sigur nu e o varianta buna. La fel cum nici Rahova nu este chiar atat de ferita pe cat crede omul de buna credinta care trece prin toate filtrele de verificare....Din spusele altora, Tulcea ar fi un loc fara dependenti de droguri, insa ramane de verificat daca nu cumva ii incarcereaza numai in unitatile care pot face fata unor cazuri speciale...
4) daca a inceput pe 24 nov, abia in jur de 15 decembrie ar trebui sa poata intra in comisia de stabilire a regimului. Nu vreau sa va dezamagesc, dar nici sa va faceti sperante. Nu va primi invoire prea curand . Nici nu cred ca va doriti cu adevarat, in libertate ar fi mult mai expus unei posibile tentatii si recaderi in patima.

Ionut,

Eu nu sunt de specialitate, vorbesc din experienta personala (din pacate). Nu mai e nimic de facut, sa mearga cuminte sa-si ispaseasca pedeapsa. Acum vreo 8 luni, aveam si eu posturi in care cautam solutii disperate - domnul avocat lascoschi a avut bunavointa si m-a lamurit. Am acceptat situatia, am trecut peste toate greutatile (si crede-ma, pentru sotie socul initial al confruntarii cu sistemul va fi covarsitor), mergem mai departe. Cu vizite saptamanale si pachete lunare :).
Faptul ca a avut o conduita buna, familie, studii, serviciu, etc....sunt aspecte de care trebuia sa se foloseasca pe parcursul procesului, in vederea individualizarii pedepsei. La noi nu a contat, la fel ca si in cazul vostru.
Sotul meu s-a dus singur, la 24 de ore dupa ce a aflat sentinta. Am ales aceasta varianta pentru a evita trauma oferita de o posibila intrare peste noi in casa, la sfatul avocatei. A fost mai bine pentru toti. Oricum, hotararea redactata noi am primit-o abia saptamana trecuta, la 8 luni de la sentinta.
Daca consideri ca v-as putea ajuta cu ceva sfaturi din experienta mea de apartinator de detinut (nedorita, dar traita), da-mi un mesaj. Eu m-am simtit total pierduta in primele luni, a fost cumplit.
Curaj, toate trec! La urma urmei, 2/3 inseamna doar 4 luni, nu?

Va multumesc foarte mult, intr-un fel (mai voalat, e adevarat) acelasi lucru mi l-a spus si avocatul la intalnirea de azi: putem incerca, dar costa timp si bani. Eu prefer sa nu ne imbatam cu apa rece, si-asa ne-am convins pe propria piele ce inseamna justitia romana. Probabil voi redirectiona consumul de timp si de bani catre CEDO.
Va multumesc pentru ajutor!