avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Activitate MMARI

Activitate MMARI

Răspuns la discuția Contul 1068 alte rezerve
Din profitul anului 2011 la inchiderea ex. financiar societatea a repartizat o parte pe dividende iar o alta parte a lasat-o in contul 1171 nerepartizat.Pentru suma repartizata de la inceput pe dividende societatea a platit impozit pana la sfarsitul anului 2012 iar dividendele au fost achitate, catre asociatul unic.
In noiembrie 2013 in urma Hot. asociatului unic profitul ramas in 1171 s-a repartizat pe dividende, pentru care s-a depus decl 100 si achitat impozitul aferent in termenul legal.
In febr. 2014 societatea primeste adresa de la DGFP ca s-a procedat gresit ca s-a revenit asupra sumei ramase in contul 1171 repartizandu-se pe divid. abia in anul 2013 si ca societatea trebuia sa achite imp. pe divid. pana la 31.01.2012 , prin urmare trebuie sa achite majorari si penalitati de la data de 31.01.2012 pana la data achitarii imp. pe divid.(adica 25.12.2013) repartizate ulterior pe div.
Este corect ce fac cei de la DGFP ?
Răspuns la discuția Corectare bilant depus gresit
am depus online bilantul pe 2013 insa am observat ulterior depunerii ca la scanarea anexelor am omis Raportul administratorului , care este f important.Cum sa procedez?
Răspuns la discuția Bilant de lichidare
Bilantul de lichidare poate sa-l faca si contabilul, insa trebuie vizat de un expert contabil.
Răspuns la discuția dezbatere succesiune
Buna ziua, am urmatoarea speta: suntem 6 frati, trebuie sa dezbatem succesiunea in urma decesului mamei decedata in 2006. In cauza sunt 6 ha teren arabil lasate mostenite de la parintii acesteia.Deci titlul de proprietate este numai pe numele mamei nu si al tatalui nostru. Tatalui nostru ai revine o cota din aceasta suprafata? Imi puteti spune orientativ cuantumul taxelor notariale? Unul dintre frati incearca sa ne amane spunand ca nu are bani pentru plata taxelor exista vreo modalitate de a dezbate succesiunea (in afara solutiei de a imparti suma ce-i revine ei intre noi ceilalti si de a o achita noi) ?
Răspuns la discuția revisal 2011
intri pe corectii in contrctulr de munca al salariatului respectiv
Răspuns la discuția dobandire parti sociale/actiuni
Multumesc foarte mult de raspuns. In acest caz va plati impozit pe veniturile obtinute din cedarea partilor sociale pentru diferenta dintre valoarea nominala si cea de vanzare 16% .
nu-mi poate raspunde nimeni?
Unul dintre asociatii unui Srl a cesionat in anul 2010 actiunile celuilalt asociat in baza Contractului de cesiune, in schimbul unei sume de bani pe care o incaseaza in rate.Cedentul in urma cesionarii actiunilor trebuie sa declare si sa plateasca impozit la Finante ?

unul dintre asociatii unui Srl a cesionat actiunile celuilalt asociat in baza Contractului de cesiune, in schimbul unei sume de bani pe care o incaseaza in rate.Cedentul in urma cesionarii actiunilor trebuie sa Finante ?
Răspuns la discuția concediu odihna
o speta: un salariat lucreaza in per ian-mai cu 8 ore/zi si salariul de 1819 lei, iar in per,iun-sept cu 4 ore/zi si sal.869 lei . Cu 01 oct depune cerere pt incetare cim (art.55/b). Trebuie sa-i achit am c-val. CO neefectuat.Conform legii CO se calc raportand suma salariilor din ultimele 3 luni la suma zilelor lucratoare ale ultimelor luni, rezultand o medie zilnica pe care o inmultim cu nr. zile CO. deci: (869x3)/(65 zile) .
Exista vreo prevedere legala care sa oblige angajatorul la calculul CO separat pt. cele 2 perioade?. daca da , care ?