avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Activitate Daniel Romila

Activitate Daniel Romila

Răspuns la discuția Lipsa certificatului de nastere

Promovati o actiune la instanta de judecata pentru inregistrarea tardiva a nasterii . Acte : certificatul medical constatator al nasterii , copii ale c.i. ale părintilor .
Răspuns la discuția procesc - recurs
Dacă procesul d-stră a fost judecat sub imperiul noului cod de procedură civilă , da , pentru a vă susține recursul este nevoie de avocat .
1.Indiferent dacă are sau nu un loc de muncă (angajat) aveți deschisă o acțiune în majorarea pensiei de întreținere (alimentară) de la 100 lei la 200 lei lunar -de la 1iulie 2013 salariul minim pe economie va fi de 800 lei iar potrivit Codului Civil cuantumul pensiei de 1/4 (un singur copil ) se raportează la această valoare . 2. Dacă este angajat și obține un venit mai mare decât salariul minim pe economie noul cuantum al pensiei va fi calculată prin raportare la acest venit . În ambele situații se impune deci promovare unei acțiuni prin care veți obține majorarea pensiei lunare de întreținere a copilului .
Răspuns la discuția Mentiuni in cazier
Condamnarea apare după rămânerea definitivă a hotărârii .
Răspuns la discuția Dezbatere succesiune
Interesați-vă în primul rând dacă a fost dezbătută succesiunea . Dacă a fost dezbătută înteresati-vă de data dezbaterii succesiunii și dacă a fost respectată procedura cu d-stră . Cazul este mai complex decât pare la prima vedere . Dacă a fost respectată procedura vedeți dacă ați fost citat corect la adresa d-stră de domiciliu . Sunt multe ipoteze , în sfârșit puteți promova,dacă nu a fost dezbătută succesiunea , o acțiune de partaj succesoral la instanță unde e posibil să vă fie opusă excepție prescrierii dreptului de opțiune succesorală și prin urmare a calității procesuale active .
Răspuns la discuția Mostenire
În cazul d-stră ne relatati că a intervenit un contract de vânzare-cumpărare între părinți-fii ? sau între un fiu și soția acestuia (noră) ?
Răspuns la discuția Mostenire
Părinții au înstrăinat prin contract nuda proprietate păstrând uzufructul apartamentului (posesia și folosința) până la deces . Dacă ambii părinți au decedat , apartamentul poate fi supus partajului de bunuri comune deoarece a fost dobândit în timpul căsătoriei .
Răspuns la discuția Procura pentru divort
Potrivit art.920 C.proc.civ. , soții trebuie să se prezinte personal în fața instanțelor de fond afară de cazul când (...) unul din soți are reședința în străinătate (...) situație în care se poate prezenta prin mandatar (procură specială) . Mandatarul trebuie să depună la instantă procura și dovada de rezidență .

Prezintă mare interes "hartia"semnata la notar . Informați-vă în amănunt în legătură cu actul semnat la notar apoi reveniți . Altfel pot fi speculate tot soiul de ipoteze .
Răspuns la discuția Prescriptie intrerupta?
Relatați că "in contractul de vanzare cumparare apare si fosta concubina cu o cota de 50%din imobil". Deci , dacă în contractual de vânzare-cumpărare (pe act) apare înscris numele soțului d-stră cât și numele fostei sale concubine , ambii sunt coproprietari cu câte o cotă de 1/2 fiecare . În atare situație nu se poate pune problema existenței unui drept de creanță .După partaj , dacă bunul a fost atribuit fostei concubine , soțul d-tră are dreptul la c/v cotei sale de contribuție în bani (sultă) .
Dacă în timpul concubinajului s-au adus îmbunătățiri substanțiale asupra imobilului de către soțul d-stră se poate pune problema ca fosta concubină ,căreia I s-a atribuit apartamentul,să fie obligată și la plata acestor îmbunătățiri .