avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Activitate ttino

Activitate ttino

Sunt consilier superior la o primarie de municipiu. Prin Dispozitie de primar a trebuit sa preiau atributiile unui sef de serviciu care s-a imbolnavit. Au trecut 7 luni de atunci si starea acestuia nu s-a ameliorat. Oare chiar nu e posibil sa primesc sporul acestei functii ?
Buna ziua,
In primaria unde-mi desfasor activitatea se fac nişte mutări dubioase de personal de la un compartiment la altul fără a se face o reorganizare sau modificare a statului de funcţii ci doar pentru a face loc "unora". Intrebările sunt următoarele: fără a-mi fi desfiinţat postul sau a se reorganiza compartimentul este posibil să fiu mutat pe o altă funcţie la un alt compartiment când atribuţiile din fişa postului se modifică radical. Ce se poate întâmpla dacă nu-mi dau acordul ? Pot refuza transferul meu în noul compartiment ? Sincer sunt deranjat şi de mutarea in sine insă, mai mult ma ingrijorează atribuţiile din noua fişă a postului pe care nu am competenţe. Sunt inginer TCM-ist şi pentru noul post e nevoie de inginer construcţii drumuri şi poduri.
Mulţumesc
Răspuns la discuția promovare functionar public
Nu mai inteleg nimic, urmaresc categoria "functionari publici" pentru a ma lamuri intr-o speta personala si sunt multe raspunsuri contradictorii, respectiv la acest topic optimus raspunde "promovati in consilier superior, treapta 3" insa pe un alt topic se spune ca de la 01.01.2011 nu mai exista trepte de salarizare deci nu se mai poate avansa de la consilier 3 la consilier 2. Care e adevarul
In opinia Curtii de conturi sunt venituri necuvenite insa dupa parerea mea e o constatare eronata. Este vorba de fapt despre sporul de dispozitiv care pana la 01.01.2010 mi-a fost acordat ca urmare a obligarii Primariei de o Sentinta Civila pronuntata de Tribunal, Sectia Contencios administartiv (aici nu e loc de interpretare si totusi in raportul intocmit recomanda primarului sa recupereze prejudiciul creat prin acordarea sporului din 2004 pana la zi). Chestia despre care nu sunt foarte sigur e din 01.01.2010 cand Curtea de Conturi considera nelegala introducerea acestei indemnizatii de dispozitiv in salariul de baza si drept consecinta recomanda in acelasi raport diminuarea salariului cu 25%. Veniturile mele salariale prin diminuare + imputare au scazut cu aproximativ 40%. Primarul s-a consemat, a facut dispozitiile de diminuare si pe cele de imputare si cu asta basta. Deoarece situatia e destul de complexa am sa pun o intrebare punctuala si anume: Este nelegala introducerea sporului de dispozitiv in salariul de baza dupa 31.12.2009 data de la care a intrat in vigoare Legea 330/2009 ? Reamintesc ca acest spor a fost castigat in instanta si nu printr-un act administrativ.
Multumesc
Buna ziua,
Este legal sa mi se diminueze drepturile salariale printr-o decizie de primar motivata de punerea in aplicare a unei recomandari a Curtii de Conturi in urma unui audit al executiei bugetare. Am citit materialul "Plata salariului - Tot ce trebuie sa stii" postat pe site-ul dvs. la 27 ianuarie 2012 de Ioana Vlad, unde scrie ca retinerile nu se pot face doar daca datoria este stabilita printr-o hotarare judecatoreasca. Ceea ce m-a derutat putin in articol este specificatia "in afara cazurilor si conditiilor prevazute de lege". Speta mea face parte din exceptiile la care se refera legea? daca se poate sa-mi scrieti si care e legea care stipuleaza acest lucru?
Am uitat sa specific ca sunt functionar public in cadrul unei primarii de municipiu.
Multumesc.

Va multumesc
Buna ziua,

Sunt receptioner la un hotel pentru care lucrez 24 ore cu 48 libere (indiferent daca e weekend sau sarbatoare legala) salariul meu este fix (800 lei/luna). Facand socoata orelor lucrate intr-o luna rezulta peste 250 ore. Am auzit ca numarul de ore/luna/angajat nu poate depasi 170. M-as adresa administratorului pe aceasta tema insa as vrea sa fiu documentat. Ce e de facut ?

Va multumesc
Răspuns la discuția inselaciune la cumpararea masinii
Multumesc tuturor pentru raspunsuri
Răspuns la discuția inselaciune la cumpararea masinii
Scuzati-mi necunostinta totala in astfel de lucruri, daca fac o plangere penala la politie am sanse sa-mi recuperez banii de la parat sau acesta va fi amendat penal sau va primi o condamnare dupa cum prevede legea pt. fapta lui ?
Răspuns la discuția inselaciune la cumpararea masinii
Va multumesc pentru raspunsuri,

Cand cumperi o masina cu 30.000 km pe bord stai oarecum linistit din punct de vedere al uzurii acesteia. Cand afli ca in realitate aceasta are 118.000 km intri in panica (oare o fi schimbat distributia, injectoarele, elemente de suspensie, etc...) Fara discutie n-as fi cumparat masina daca stiam adevarul dar acum ca am muscat-o (scuzați dar n-am găsit ceva mai adecvat) incerc macar sa recuperez banii ce urmeaza sa-i investesc pentru a schimba piesele necesare conform cartii service la kilometri reali ai masinii (apox 1000 euro). Masina a avut 3 proprietari: primul a vandut-o corect cu km specificati pe factura, au mai urmat 2 dupa care a ajuns la mine. Unul din cei 2 intermediari a masluit kilometrajul, intrebarile mele sunt:
1. Cu cine ma judec avand in vedere ca cel de la care am cumparat poate spune ca nici el n-a stiut - trebuie sa-i chem in judecata pe amandoi sau pe rand sau...?
2. Dovada mea asupra kilometrajului real este primul proprietar care mi-a furnizat factura de instrainare catre cumparatorul 2 unde era trecut nr. real de kilometri - este aceasta o dovada suficienta ?
Multumesc