avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Activitate sandra_sandra_64

Activitate sandra_sandra_64

Discuție Poprire
Trebuie sa constitui poprire pe veniturile de natura salariala ale uni angajat.Poprirea primita de angajator arata astfel:33928 CHF si cheltuieli de executare 6412 lei.
1.Este legala exprimarea in CHF?
2.Am primit o singura adresa .Am 2 popriri de fapt sau una?Deci banca cu 33928 CHF si executorul judecatoresc cu 6412 lei.II retin 1/3 din salariu sau 1/2.?.
In urma operatiunii cristal o persoana juridica comert en gros a fost gasita cu un minus foarte mare.Nu stie inca suma dar banuieste dupa spusele vanzatoarei.Au ridicat documente si este administratorul este chemat joi.Intrebare:daca recunoaste fapta si i se pun masuri asiguratorii incepand sa plateasca ,se mai sesizeaza organele de urmarire penala si efectuarea unui control de fond amanuntit pe ultimii 5 ani?
Răspuns la discuția Plati in euro in Ro
Tocmai asta e problema ca banca efectueaza plata in euro spre mirarea mea.Notarul stiu cum va intocmi contractul.
Răspuns la discuția Retragere ceccar
Stiu si eu ca e foarte greu de iesit.Pare o situatie imposibila
Buna ziua!O societate comerciala achizioneaza un imobil de la o persoana fizica.Poate plati prin banca in euro,avand in vedere ca si contractul a fost incheiat in euro?Am citit si eu anexa 2 din Hotararea BNR,dar ce se poate intampla,daca torusi tranzactia se efectueaza in euro?
Răspuns la discuția Cod invalid TVA
Da,la livrari conteaza faptul ca codul de TVa sa fie valid,la achizitii,nu.Se face taxare inversa la achizitii de bunuri sau servicii.
Răspuns la discuția Cod invalid TVA
S-a schimbat demult asta,de prin 2010,eu asa stiu,in vies se trec toate AIC sau serviciile intracomunitare.
Discuție Cod invalid TVA
Buna ziua!As avea urmatoarea speta:O societate inregistrata in scopuri de TVa din Ro,achitioneaza servicii intracomunitare de la 5 furnizori din UK.3 dintre ei au cod valid de TVA iar 2 nu au ,dar nu se stie motivul.Am facut taxare inversa pentru cele 5 facturi si le-am trecu in vies ,fara nimic in dreptul celor care nu au cod valid de TVA.
In decontul de TVa la randurile 7 si 7.1,respectiv 20 si 20.1 trec totalul din vies,sau doar sumele celor cu cod valid de TVA?Va multumesc pentru rabdare.
Răspuns la discuția pensie alimentara student
Va multumesc!
Buna seara!As avea va rog urmatoarea intrebare:copilul meu are 18 ani,si din octombrie este student.Sunt divortata din 1996 iar in sentinta de divort s=a stabilit ca tatal datoreaza o pensie de 56000 lei vechi lunar,bani pe care nu i-am primit niciodata dar nici nu am depins de ei.As dori sa stiu ce trebuie sa fac,pentru ca copilul meu sa primeasca macar pe perioada facultatii o pensie alimentara de 1/4 din salariul tatalui,avand in vedere ca in sentinta mea aceasta pensie este stabilita in suma fixa,si totodata ce acte sunt necesare (adev student,copie certif nastere,etc)
pentru demararea acestei actiuni sau am nevoie de avocat?