avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate constantin asandei

Activitate constantin asandei

Răspuns la discuția acte administrator bloc
"g) la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie, actul de proprietate."
Anexa la Hotararea nr 1588/19.12.2007 (Norme metodologica...) art. 12 lit. B al. g.
Răspuns la discuția Aceasta regula este legala?
Domnule Manole, urmaresc de ceva vreme problemele dumneavoastra expuse pe forum si am ajuns la urmatoarea concluzie: datorita unor imprejurari, cunoscute de dumneavoastra, asociatia de proprietari a ramas fara organe de conducere, iar proprietarii se complac in aceasta situatie fara a vrea sa se implice in rezolvarea ei. Ramas singur, administratorul si-a asumat o mare raspundere continuandu-si activitatea si comitand, una dupa alta o serie de ilegalitati pentru care s-ar putea sa fie tras, la un moment dat, la raspundere. Din punctul meu de vedere, vinovati sunt proprietarii, in totalitatea lor. Daca as fi eu administratorul dumneavoastra mi-as da demisia pentru ca in aceasta situatie nu-mi pot continua activitatea. Urmarea va fi urmatoarea: dupa catva timp, nefiind achitate facturile, vor fi sistate furnizarea utilitatilor; proprietarii se vor trezi la realitate si se "vor pune pe treaba" alegandu-si un presedinte si un comitet executiv care sa-i reprezinte si sa puna lucrurile pe fagasul normal.
Situatie: bloc cu P+4, spatiile comune cu caloriferele debransate, apartamentele prevazute cu repartitoare de costuri; incalzirea apartamentelor se realizeaza fie prin sistemul de incalzire centrala (C.E.T) fie cu centale proprii.
Caz: proprietarul locuieste la etajul al IV-lea, asigura incalzirea apartamentului cu centrala proprie. Prin apartamentul lui nu trece nici o conducta prin care sa circule agent termic furnizat de C.E.T., doar conducta prin care se face, in caz de nevoie, aerisirea instalatiei de incalzire.
Intrebare: este corect sa i se perceapa acea cota parte de contributie la cheltuielile privind costurile agentului termic furnizat de C.E.T. pentru incalzire?
Hotararea 1588/19.12.2007- art 12 litera B. Obligatii- alin.g
"la dobandirea proprietatii, sa depuna in copie, la asociatie, actul de proprietate"

Pentru avocatPetre;
Va rog, explicati, in termeni strict juridici, ce inseamna "prescriere" tinand cont ca in acest caz nu este vorba de prescrierea unei fapte, ci de prescrierea unei datorii.
In cazul unei datorii mai vechi de trei ani suma prescrisa se radiaza din evidentele contabile, cel pentru care au platit altii facturile la furnizori ramanand "curat ca lacrima"? Daca da, va rog numiti legea si articolul din lege care hotaraste acest lucru.
Cu deosebita consideratie, C.A.
Ce motiv ati avea pentru a solicita prescrierea datoriilor? Acele datorii cine le va plati?
Răspuns la discuția Protocol predare-primire.
pentru elga50
Intr-un fel aveti dreptate in ceea ce priveste suspiciunea. Dar de ce nu accepta rezultatul controlului financiar al gestiunii efectuata de comisia de control abilitata de primarie? Acest lucru alimenteaza suspiciunea noastra ca vor sa lase datoriile ce le revin (si sunt destule!!!) asociatiei mama. Si motive ar avea atat presedintele cat si administratorul.
Răspuns la discuția Protocol predare-primire.
Multumesc, tocmai de acest model de protocol as aea nevoie. Adresa mea este
constantin.asandei@yahoo.com
Inca o data va multumesc!
Din asociatia noastra compusa dintr-un bloc cu trei scari a cate 20 apartamente fiecare, o scara s-a desprins constituindu-si propria asociatie de proprietari. Personalitatea juridica a fost obtinuta pe data de 24 iunie 2009, inainte de separarea instalatiei de alimentare cu apa potabila care s-a realizat abia pe data de 23 octombrie 2009 (pana in acel moment aparatul de masura era comun). In loc sa contacteze asociatia mama in vederea incheierii protocolului de predare-primire, asociatia nou infiintata a preferat sa o actioneze in instanta motivand refuzul nostru in a incheia acest document si predarea activului si pasivului. De fapt, oficial, despre infiintarea respectivei asociatii de proprietari am aflat dintr-o adresa a Serviciului Asociatii de Proprietari, in urma unei sesizari facuta de noi.
Asadar, in lipsa separarii gestiunii facturile emise de furnizori vin in intregime la asociatia mama astfel ca suntem nevoiti sa intocmim lista lunara cu cheltuielile comune si pentru asociatia nou infiintata. Problema grava este ca cei din conducerea acesteia refuza sa-si plateasca cota parte si instiga si pe altii sa faca la fel; astfel ne aflam intr-o situatie grava in ceea ce priveste plata facturilor la furnizori.
Intrebare: cum se poate rezolva aceasta situatie? in ce lege/legi pot gasi modul de incheiere a acestui protocol? (legea 230/2007 nu da amanunte in acest sens)
Va multumesc pentru sprijin.
Aliniatul (3) din articolul 20 exclude obligatiile prevazute la aliniatele (1) si (2) ?
Adica eliberarea acelei adeverinte nu mai este obligatorie?
CAZ AUTENTIC. La incheierea unui contract de vanzare-cumparare partile declara, fara a prezenta adeverinta, ca nu sunt datorii - desi acestea existau - si se mentioneaza ca in cazul ca exista vor fi preluate de cumparator. Acesta insa nu recunoaste existenta lor si refuza sa le achite.
Cu multa stima, Constantin Asandei.