avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Activitate hpuiu

Activitate hpuiu

Buna seara,

Am urmatoarea situatie: sunt administratorul unui SRL care are 0 datorii la stat sau catre terti. Astazi am gasit in cutia postala un titlu de executare silita de la un executor judecatoresc, prin care sunt informat ca s-a decis executarea silita impotriva unui alt SRL, sa zicem X, iar eu figurez la acel X cu o datorie pentru un contract de inchiriere. Prin urmare ma obliga sa faca plata unei sume (aprox. 10.000 RON) intr-un cont al executorului, altfel urmand ca executorul sa-mi puna poprire pe conturi.
Problema este ca eu habar n-am de firma X, nu am incheiat nici un contract cu aceasta, nu am nici o factura emisa catre firma mea de la X, nu stiu nimic de ei, n-am auzit niciodata de ei.

Ce ar trebui sa fac in aceasta situatie?

Multumesc!
Bună ziua,

Am următoarea situație:
1. Închei un contract de Leasing pe PJ pentru un autoturism
2. La finalizarea contractului, cedez prin novatie contractul către mine ca PF
3. Achit valoarea reziduala și devin proprietarul auto
4. În ziua următoare, după ce devin legal proprietar, vând auto către o alta PF

Intrebari:
Cum se face transcrierea în acest caz?
Trebuie sa fac doua transcrieri la DRPCIV sau pot face una singura atasand ambele documente de transfer al proprietății (cedare leasing PJ către mine și contract vânzare-cumpărare de la mine către PF)?
Cum fac la Direcția de taxe locale, o înscriu la mine, iau certificatul fiscal și apoi o radiez imediat?

Mulțumesc!



mariustz a scris:

1. Niciunul, merg pe noroc, daca se prezinta il ardem daca nu, nu.
2. Nimic.
3. Niciunul.
4. Nu, din ce mi-a zis cineva de la locala mai nou nu le mai da nici politia rutiera datele conducatorului, totul e pe noroc.


Multumesc pentru raspunsuri, m-ar interesa insa si baza legala a lor. De ex., din ce am inteles, exista un termen de 60 zile de la constatarea faptei pana cand se poate emite un PV de amenda, dar nu stiu care este baza legala a afirmatiei.

Multumesc!
Buna seara,

As avea si eu niste intrebari legate de o Nota de Constatare
emisa de Politia Locala Sector 4, pe care am gasit-o in parbriz
pentru oprire in loc nepermis, prin care mi se solicita sa ma
prezint la sediul PL pentru "lamurirea situatiei" (probabil emitere
PV amenda):

1. Care este temeiul legal al invitatiei, avand in vedere ca Politia
Locala nu paote cere informatii despre cine a condus autoturismul
(conform deciziei 11/2017 ICCJ RIL)?
2. Ce se poate intampla daca nu ma prezint la sediul Politiei Locale
(atat dpdv legal, cat si posibile abuzuri)?
3. Care este termenul de prezentare, avand in vedere ca pe Nota
de constatare nu este trecut un termen limita sau o data/ora prestabilita?
(exista o formulare de genul "in cel mai scurt timp", dar asta poate
fi interpretat oricu).
4. Exista o limita de timp in care se poate emite un PV de amenda
de la data evenimentului? (daca se poate si o indicare a legii ce
reglementeaza acest lucru)

Nu stiu daca are vreo importanta, dar autoturismul este inmatriculat
pe persoana juridica.

Va multumesc!

Răspuns la discuția Contract comodat sediu firma
Car3men a scris:

1. Se poate incheia si asa, si asa ... adica si intre firma si dvs. si intre firma si proprietar... depinde cum va este mai comod... dar, numai intr-una din variante si nu in amandoua deodata.

2.Da.Trebuie depuse si actele de proprietate si acordul vecinilor si acordul asociatiei de proprietari.


Va multumesc foarte mult pentru raspuns!

Puiu
Buna ziua,

Am un SRL al carui sediu a expirat, cum nu mai am posibilitatea de a prelungi sediul la fosta adresa, as dori sa mut sediul firmei in apartamentul pe care il am inchiriat. Contractul de chirie pentru apartament este incheiat intre mine (ca persoana fizica) si proprietar (tot persoana fizica) si este inregistrat la Administratia Financiara. Deasemenea am incheiat un act aditional la contract prin care imi da voie sa subinchiriez catre firma mea in vederea stabilirii sediului social.
As vrea sa inchei un contract de comodat pentru sediu si as avea cateva intrebari:
1. Contractul de comodat se incheie intre mine si firma sau intre proprietar si firma?
2. In afara contractului de comodat mai trebuiesc duse si alte acte in afara contractului de inchiriere (de ex. dovada drept de proprietate a celui care mi-a inchiriat apartamentul)?

Va multumesc,
Puiu
Va multumesc pentru raspuns. Din pacate succesiunea implica niste costuri destul de mari, va trebui sa gasesc o alta solutie/locatie. Multumesc inca o data.
Buna seara,

As dori sa infiintez un SRL cu doi asociati (sunt deja asociat
unic la un alt SRL si am inteles ca nu pot fi asociat unic si la
alta societate), dar intampin urmatoarea problema:
apartementul unde doresc sa declar sediul social este detinut
de parintii mei. Tatal meu a decedat in 1997, dar nu s-a facut
succesiunea, deci este in continuare in acte. Am inteles ca ar
trebui ca ambii proprietari sa semneze contractul de comodat
(ceea ce nu este posibil) si ca ar trebui prezentate copii dupa
C.I. ale ambilor proprietari.
Se poate face ceva in aceasta situatie?
Răspuns la discuția Secretul corespondentei
Am inteles, imi cer scuze daca articolele din Codul Penal nu sunt corecte, dar aceea a fost versiunea pe care am gasit-o pe Internet, stiu ca se schimba foarte mult.

Sa inteleg ca in cazul in care voi face publice acele conversatii, nu ma pot trezi cu o plangere penala, dar se poate face altceva ... Intrebarea mea este care sunt posibilele urmari asupra propriei persoana in cazul publicarii ? Care sunt masurile pe care le pot lua impotriva acelei persoane ca urmare a acelor mesaje ? Pot de exemplu sa depun o plangere penala pentru amenintare si/sau hartuire ? Ce sanse de reusita am ? Merita sa ma constitui si ca parte civila in proces in vederea cererii de despagubiri morale ?

Va multumesc anticipat,
hpuiu
Răspuns la discuția Secretul corespondentei
Buna ziua,

In primul rand as dori sa va multumesc pentru raspunsul prompt. Am totusi in continuare niste nelamuriri si anume:

Codul Penal, art. 302
(1) - Deschiderea, sustragerea, distrugerea sau retinerea, fără drept, aunei corespondente adresate altuia, precum si divulgarea fără drept a continutuluiunei asemenea corespondente, chiar atunci când aceasta a fost trimisă deschisă oria fost deschisă din greseală, se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la un an sau cuamendă.
.....................................
(4) - Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, către o altă persoană saucătre public, fără drept, a continutului unei convorbiri sau comunicări interceptate,chiar în cazul în care făptuitorul a luat cunostintă de aceasta din greseală sau dinîntâmplare, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă

Nelamuriri:
- la alin. 1 apare sintagma "... a unei corespondente adresate altuia, precum si divulgarea fără drept a continutului unei asemenea corespondente ...", ori in acest caz corespondenta imi este adresata mie si nu altuia. Urmatoarea parte se refera la divulgarea fara drept a unei "astfel de corespondente", adica "adresate altuia"
- la alin. 4 apare sintagma "... a continutului unei convorbiri sau comunicări interceptate ...", ori si in acest caz, convorbirea nu este interceptata, eu fiind destinatarul de drept al acesteia (presupunand ca interceptarea se refera la accesarea unei corespondente in care nu sunt nici expeditor si nici destinatar"

Ar mai fi ceva de mentionat: autorul e-mail-urilor le trimite in calitatea sa de proprietar a unei afaceri (sa-i zicem) ce are drept tinta cetatenii obisnuiti, iar publicarea continutului acestei "conversatii" ar putea aduce un aport comunitatii, prin dovedirea caracterului si modului de a face "afaceri" al acelei persoane. In ce masura se poate aplica in acest caz alin. 5(b) din Codul Penal :
"(5) Nu constituie infractiune fapta săvârsită:
..................................
- (b). dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificatie pentru viatacomunitătii si a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciulprodus persoanei vătămate.
...................................
"

Va multumesc mult si imi cer scuze pentru insistenta, dar chiar as dori sa fiu in perfecta cunostinta de cauza cu eventualele urmari ale actiunilor mele.

hpuiu
-