avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1726 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters90586

Activitate ContSters90586

Răspuns la discuția am nevoie de un raspuns
imi pare rau pentru ceea ce vi se intampla ,
atentie ca daca nu se plateste 2 luni consecutiv pensia de intretinere in Romania se pot declansa procedurile penale, ,
iar in privinta rezidentei cred ca autoritatile spaniole stiu ca aveti obligatii fata de copiii din tara,
va sfatuiesc sa luati legatura si cu un preot pt. a gasi liniste sufleasca,
nu am vrut sa va jignesc , dar poate ca nu ati stiut sa va aparati drepturile , de obicei mamele isi primesc copiii in custodie ,
Dumnezeu sa va aiba in paza
Răspuns la discuția am nevoie de un raspuns
imi puteti spune in tara sunteti, si ce as vrea iarasi sa stiu cum va exercitati obligatia de parinte ,

ceea ce cereti dv. depinde de cercetarea care va fi facuta , autoritatile vor lua masurile legale, nu trebuie decat sa aduceti la cunostinta cu ceea ce va confruntati ,

ceea ce este mai tragic este probabil soarta saracilor copii,

eu cred ca ar trebui masuri drastice pt. cei care isi neglijeaza copiii din motive neintemeiate , si decazuti din drepturile de parinte ;

incercati sa va puneti in locul copiilor , si ce ati simti dv. sa se joace parintii cu destinul dv.,
in speranta de bine , salutari si curaj pt. a va putea creste copiii in normalitate, desi cred ca nu le este usor cu faptul ca parintii lor nu se inteleg
cereti temeiul legal la finante pt. decizia impusa
Răspuns la discuția cumparare apartament
dupa normele privind protectia consumatorului , profesionistul (agentia imobil.) are obligatii stricte fata de partea mai slaba, bine ar fi sa sesizati protectia consumatorului
nicoleta20 a scris:

am sa va prezint pe larg problema mea,iar apoi as dori sa imi spuneti ce am de facut;va multumesc!
de 3 ani lucrez la aceeasi companie,ca sofer,munca pe care o fac efectiv implica incarcarea si descarcarea dubitei pe care lucrez,precum si sofatul.in septembrie 2008,in timp ce descarcam niste butoaie de 200kg,am simtit o durere foarte puternica la nivelul mijlocului;spre sfarsitul programului,dupa ce am acuzat dureri puternice in continuare,am fost trimis dde catre superiori la medlife,policlinica cu care are firma contract,iar acolo mi s-a spus ca am inceput de hernie de disc.
am continuat serviciul,desi aveam dureri,luam tratament cu analgezice si lucram;asta pana in martioe 2009 cand am fost operat de urgenta,caci nu ma mai puteam da jos din pat.
dupa operatie am stat in medical 9 luni,facand si recuperari la INMR.
pe 6noiembrie am reinceput serviciul;insa de la medic am fost declarat inapt(fara efort,nu am voie sa ridic decat 5kg,fara sa stau in picioare,frig,umezeala,curent).
cei de la serviciu mi-au spus ca pana pe 1 decembrie mai pot veni la munca,urmand ca directorul sa imi dea o "prima consistenta sa nu ma plang";iar apoi nu mai este problema lor.
mentionezc ca pana in septembrie nu am avut nici un fel de probleme medicale,deci din cauza efortului depus la locul de munca am ajuns in acest hal;asadar nu trebuia inclusa ca boala profesionala?in situatia in care ma aflu acum,nu imi mai pot gasi un loc de munca,pentru ca nimeni nu angajeaza un om care nu poate face nimic.
pot in aceasta situatie sa ma pensionez pe caz de boala?sau ce pot face,caci am o sotie si doi copii mici,unul de numai 3 saptamani...nu pot astepta sa raman fara nici un venit.
vreau sa stiu ce pot face in aceasta situatie.
va multumesc mult.

interesant medicul zice ca nu poti munci , iar directorul iti spune sa muncesti, raman mirat de acest caz , sper sa va insanatositi, caci ar fi dramatic sa nu puteti munci
Răspuns la discuția Inchirierea locuintelor
in civil ,normele juridice, sunt multe de recomandare iata de ce partile au o mare libertate contractuala...
freeelis a scris:

bcfbmv a scris:

Buna ziua,
Am terminat anul acesta in iulie Fac. de Drept , nu sunt angajat nicaieri ca si consilier juridic, nu sunt inscris in tabelul consilierilor juridici, dar vreau sa stiu : pot apara o persoana fizica intr-un proces civil la prima instanta?
Va multumesc.


În conformitate cu prevederile art. 67 – 69 Codul de procedură civilă rezultă că mandatul poate fi dat fie unui profesionist în drept – avocat, fie unui neprofesionist mandatar, cel mult licenţiat în drept.
Aceste dispoziţii se referă la situaţia în care partea în litigiu este o persoană fizică. În cazul în care partea este persoană juridică, dreptul de reprezentare a acesteia revine fie avocatului, fie consilierului juridic, angajat al respectivei părţi – persoană juridică.
În ceea ce priveşte reprezentarea prin mandatar neavocat, din prevederile art. 67 – 72 Codul de procedură civilă, rezultă următoarele caracteristici:

− calitatea de reprezentant se dovedeşte prin procură; dacă însăşi cererea de chemare în judecată se face prin mandatar, aceasta trebuie să conţină precizare expresă în acest sens.

− procura trebuie să fie una ad litem (art. 68 alin. (1), teza 1 C.proc.civ. Asadar este vorba despre o procură în formă autentificată şi specială – din punct de vedere al conţinutului; dacă există totuşi o procură generală ea trebuie să cuprindă dispoziţie expresă, de natură ad litem (art. 67 alin. (2) C.proc.civ.)

− sfera de întindere a dreptului de reprezentare vizează toate actele procedurale, mandatul fiind presupus dat pentru toate actele judecăţii cu excepţia actelor procesuale de dispoziţie (renunţare, achiesare, tranzacţie) pentru care art. 69 alin. 1 C.proc.civ. instituie obligaţia de a exista o procură specială în acest sens; de altfel această limitare a dreptului de reprezentare se menţine şi în cazul în care mandatul este dat unui avocat.

– dreptul de reprezentare prin mandatar neavocat nu se manifestă şi în posibilitatea de a pune concluzii; cu anumite excepţii prevăzute expres şi limitativ ale art. 68 alin. (5) şi (6) C.proc.civ.

– conţinutul dreptului de reprezentare este mai larg şi în cazul reprezentării legale (în cazul când reprezentat este un minor) ori judiciare (având ca izvor o hotărâre judecătoreasca), căci nici în această situaţie – prevăzută de art. 70 Codul de procedură civilă – asistarea reprezentantului de către un avocat nu este obligatorie.

recomand a se studia cod proc. civ. comentat si adnotat, m.tabarca, gh. buta 2007 , univ. juridic, pag. 265 -271si urmatoarele, eu cred ca consilierul poate fi numai salariat ,in dom privat sau public , profesiune liberala in acest caz o are avocatul , este foarte bine argumentat in sursa amintita mai sus
Răspuns la discuția dreptul omului
raman pe riscul celuia care ia imprumutat banii, nu aveti nimic de platit, salutari
Răspuns la discuția dreptul omului
din contra trebuia el sa va plateasca intretinerea ,sa contribuie la educatia copiilor, putea fi actionat in instanta pt. neplata, nu are cum sa lase datorii in contul dv. , nu puteti fi obligata, bine este sa urmati obiceiurile crestinesti si sa-l aduceti cu picioarele pe pamant, ma mir cum mai are curajul sa va ceara bani , tot respectul pt. ca ati ajuns sa razbiti prin greutatile vietii
bcfbmv a scris:

Buna ziua,
Am terminat anul acesta in iulie Fac. de Drept , nu sunt angajat nicaieri ca si consilier juridic, nu sunt inscris in tabelul consilierilor juridici, dar vreau sa stiu : pot apara o persoana fizica intr-un proces civil la prima instanta?
Va multumesc.
-- daca ar fi asa atunci nu ar mai intra poate nimeni in barou si asa anul acesta s-a intrat greu in avocatura, eu zic sa nu aveti neplaceri chiar grave asumandu-va profesia de avocat