avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate toribogdi

Activitate toribogdi

veniturile rezultate din activitatea unei intreprinderi individuale a persoanei care care solicita indemnizatia de crestere a copilului intra la baza de calcul pentru determinarea procentului de 85 % din veniturile realizate in ultimele 12 inainte de nastere

Vin mai jos cu un ex ca sa ma fac mai bine inteles

persoana X are venituri nete din salarii obtinute in ultimele 12 luni de 18000 lei
din acesta suma ar rezulta ca indemnizatia de crestere ar fi de 85 % din aceste venituri deci:
ar incasa o indemnizatie de crestere de circa 1275 lei /luna timp de 2 ani !
in cazul in care persoana in cauza detine o intreprindere individuala tip I.I. si a realizat si cu acesta venituri impozabile in ultimele 12 luni de circa 15000 lei dupa ce sa platit CAS si CASS si impozit de 16% . suma de 15000 lei intra sau nu in baza de calcul pentru calculul indemnizatiei? si daca da calculul indemnizatie va arata asa:
18000 lei + 15000 lei = 33000 lei venituri in ultimele 12 luni
indemnizatia de crestere = 2338 lei lunar?

Va multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna ziua
as dori sa aflu sfatul dvs legat de incadrarea unui consilier juridic 1A personal contractual intr-o institutie de stat?
Care ar fi baza de pornire 1322 lei sau 1475 lei conform anexei 2b din OG 10/2008 ?
Vin cu aceasta intrebare intrucat am avut discutii legate de acest subiect cu mai multe persoane care se ocupa de resurse umane si parerile sunt impartite
uni spun ca incadrarea este de 1322 lei deoarece rubrica unde apare denumirea de consilier juridic se refera la serviciile de contencios si ca nu este cazul avand in vedere ca in cadrul institutiei exista un singur post de consilier juridic care isi desfasoara activitatea in cadrul unui compartiment juridic.


o persoana care este angajata cu contract indicvidual de munca in aparatul propriu al consiliului local (personal contractual) daca este detasata la o societate aflata in subordinea consiliului local pe o functie de executie si nu de conducere (caz in care ar fi incompatibila si acolo din start) , pe perioada detasarii mai este incompatibila cu functia de consilier local in cadrul consiliului local ? va intreb acest lucru intrucat legea privind incompatibilitatile alesilor locali specifica ca functia de consilier local este incompatibila cu cea de angajat in aparatul propriu al CL, insa vreau sa stiu daca pentru persoana care este detasata asa cum am mai aratat mai sus, care dintre cei doi angajatori respectiv primaria sau societatea comerciala din subordinea consiliului local este angajatorul de drept pe perioada detasarii si de asemenea daca mai exista acea incompatibilitate la care face referire legea 161 si legea 215?
as dori sa stiu sa stiu in cazul unei detasari care iti este angajatorul de drept cel care dispune detasarea sau cel la care ai fost detasat? intreb acest lucru intrucat in Revisal cel care dispune detasarea inscrie suspendarea CIM pentru persoana in cauza insa cel la care se face detasarea nu inscrie nimic referitor la acea persoana si nici nu incheie un alt contract de Munca sau vreun act aditional la primul CIM?
Deci care este angajatorul pe care il declara angajatul in declaratii (interese avere etc.) vorbesc despre sectorul bugetar aici si nu privat!
de asemenea in baza carui contract raspunde angajatul daca primul este suspendat si altul nou nu se incheie?
Buna ziua
as dori sa va supun atentiei o problema de care ma bat in ultimul timp si nu stiu unde sa o incadrez !
sunt angajat al unei institutii publice avand functia de consilier juridic in cadrul Compartimentului de pregatire acte consiliul local iar in urma cu circa 3 luni celalalt consilier juridic al institutiei a plecat in concediu ptr cresterea copilului, ea fiind angajata in cadrul oficiului juridic cu privire la problemele juridice ale Primariei.Ca urmare a acestui fapt eu am preluat toate atributiile acesteia, atributii care eu nu le aveam prinse anterior in fisa postului.
Problema este ca eu am primit aceste atributii sa zicem tacit adica fara sa se faca vreo dispozitie in acest sens sau vreo alta hartie oficiala si bineinteles nici bani in plus pentru preluarea acestor atributii suplimentare.
INTREBAREA mea este : unde sunt reglementate astfel de situatii si ce temei legal exista pentru a putea fi remunerat ptr aceste noi sarcini?
cum ar fi legal?: sa se faca un cumul de functii sau dispozitie de delegare a atributiilor pe perioada suspendarii contractului de munca al colegei mele si care ar fi procentele care se pot acorda in acest caz ???????
Vreau sa mentionez ca eu sunt personal contractul pe perioada nedeterminata iar colega mea este functionar public are vreo importanta?
va multumesc
am gresit ultima plata s-a facut la data de 10 .05 2002 nu 2005 . Da z este o societate comerciala insa valoarea de baza a pretentiilor pe care le solicita este de vreo 500 milioane si cu indicele de inflatie a ajuns la suma de 150000 . in aceasta situatie as vrea sa stiu care este instanta competenta intrucat suma de pornire este sub un miliard.
am si eu o situatie atipica si dificila :
X in calitate de antreprenor general incheie cu Y in calitate de beneficiar un contract de executie lucrari ptr efectuarea unei constructii noi . x incheie ulterior cu Z un contract de subantrepriza ptr efectuarea aceleasi lucrari iar mai apoi inca un act aditional prin care odata cu efectuarea receptiei la terminarea lucrarilor care sau incheiat la 3 august 2000 sa discutat modul de efectuare a platii prin care sa stabilit ca diferenrta de plata pana la suma totala se va achita in functie de alocatiile bugetare dar nu mai tarziu de finele anului 2002.Mentionez ca suma datorata la acel moment era de 700 milioane lei .Y a facut plati in valoare de 200 milioane lei ultima plata sa facut la data de 10 .05 2005 Z formuleaza o act in instanta impotriva paratilor X si Y pentru recuperarea sumelor restante la data de 25.07.2005 .Cu privire la acest aspect ma intereseaza daca prescriptia invocat de Y opereaZa de la data ultimei plati sau de la data stabilita in actul aditional(finele anului 2002 ?.
tot in ceea ce priveste beneficiarului Y acesta a specificat in intampinarea depusa ca contractul de subantrepriza sa incheiat intre X in calitate de antreprenor general si Z in calitate de subantreprenor intre el si Z neexistand nici un fel de relatie contractuala nestabilindu-se nici un raport juridic intre ei fapt ptr care a solicitat respingerea actiunii.
mentionez ca acest dosar a fost judecat la judecatorie ca apoi sa fie trimis la tribunal unde sa dispus disjungerea cauze in in doua dosare separate unul ptr fiecare parat.Tot aici Z a depus o precizare de actiune prin care in urma unui raport de expertiza in constructii indica suma pretentiilor actualizate cu indicele de inflatie la zi la valoarea de 1 miliard si jumate(150000).VREAU SA STIU CARE INSTANTA ESTE COMPETENTA IN ACEST CAZ?

MULTUMESC PENTRU RABDARE SI ASTEPT URGENT SFATURI SI SOLUTII. I!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!