Pe 9 august am primit de la CEDO o instintare prin care mi se aducea la cunostinta ca Guvernul Romaniei este de acord sa-mi plateasca suma de 3000 euro pentru perioada de detentie efectuata. am semnat ca sunt de acord, am expediat cu confirmare de primire formularul catre CEDO. Au trecut 3 luni si nu am primit nici un raspuns de la Guvernul Romaniei. Stie cineva cat mai dureaza si cum se procedeaza?
Buna ziua,
Va scriu in numele unui chirias titular de contract inchitiere la RAEDPP in varsta de 95 ani, cu dementa si in incapacitate totala de deplasare. In august 2014 a fost evacuat din imobilul RAEDPP in care a locuit 40 de ani, repartizandui-se o garsoniera . Eu sunt nepotul care figureaza si in vechiul si in actualul contract de inchiriere.Dupa mutare am luat la cunostinta ca la respectivul apartament figureaza o restanta de 1400 lei Am sesizat RAEDPP si m-au asigurat ca acea datorie nu-mi apartine..Am discutat si cu administratorul asociatiei si mi-a spus ca pe el nu-l intereseaza,eu stau acolo, eu platesc. Pe data de 31 mai 2018 am primit o notificare de la RAEdPP in care sunt somat sa achit suma de 3100 lei (reprezentand intretinerea din ian2017-ian 2018) in 30 zile altfel se va porni actiunea de executare si evacuare. Mentionez ca pana acum am achitat cu chitante pe care scrie RESTANTE suma de 8100 lei.incercand sa respect pe cat se poate sumele din listele de plata afisate. azi am mers in audienta la RAEDPP si m-au asigurat ca nu este datoria mea si ca aceea este doar o notificare(semnata de trei directori)....Am decis sa ma imprumut si sa achit suma de 3100 lei (care reprezinta sume restante de la vechii proprietari, penalitati timp de 4 ani si onorariul unui avocat angajat de asociatie ptr. a da in judecata RAEDPP-Primaria) pentru ca traim in Romania si se poate ca desi am dreptate sa ma trezesc in strada). Va rog sa-mi spuneti daca dupa plata acestei sume imi voi recupera printr-o chemare in judecata atat a asociatiei cat si a RAEDPP pentru ca m-au terorizat timp de patru ani si nu au fost capabili sa solutioneze problema. Chemarea in judecata vreau sa o fac prin incalcarea art. 1357 alin1 NCC precum si a art. 10 din OU 174/2008 drepturile consumatorului. Va multumesc.
Buna ziua,
Sunt din Constanta si ma numesc S.G.
Am fost arestat in martie 2012 si m-am eliberat in martie 2017., In aprilie 2016 am facut o plangere la CEDO , am primit un numar de inregistrare, deci mi-a fost acceptata. In urma legii date recent de catre Ministerul Justitiei s-au stopat procesele aflate pe rol ,ramanand ca de recompensarea materiala a detinutilor eleberati deja sa se faca de catre Guvernul Romaniei. Problema este ca plangerea depusa la CEDO este facuta de catre concubina mea,pe adresa la care locuia la acea vreme(asta nu este problema pentru ca acolo locuieste mama ei), iar eu mi-am schimbat buletinul si adresa pe care o avea Penitenciarul Poarta Alba de unde m-am eliberat. Spuneti-mi, va rog, cum sa procedez penrtru a intra in posesia banilor cand va fi momentul
Va multumesc.
Va rog sa ma ajutati. Nu stiu cum sa procedez. In aprilie 2016 am trimis la CEDO un formular completat ca reprezentant (procura) al sotului meu arestat. Am primit in august o instiintare in care mi se comunica ca
toate punctele atinse de mine legate de conditiile din penitenciar au fost agreate si ca dosarul a fost trimis Guvernului Romaniei.Termenul limita la care eu puteam sa mai depun inscrisuri a fost 5 ian 2017. Discutand cu diverse persoane cu aceeasi problema mi s-a spus ca trebuia sa precizez ca cer daune morale, ceea ce eu nu am facut pentru ca in formular nu era rubrica pentru daune si am crezut ca in momentul in care curtea constata violarea unui articol face sigura repararea morala
pecuniara. Spuneti-mi va rog, daca era necesara precizarea daunelor si daca da, ce pot sa mai fac acum. Multumesc.
Buna ziua
Va, rog , daca ma puteti ajuta. Am intentat o cerere de chemare in judecata unui IFN pentru clauze abuzive. Va spun din start ca nu am avocat din motive financiare si a trebuit sa ma documentez dupa Internet. La a treia infatisare pe fond, avocatul paratei(societatii) a cerut judecatorului proba cu interogatoriul meu. Am fost instiintata verbal de catre judecator ca la urmatoarea infatisare (3 februarie)voi fi supusa interogatoriului. Am ajuns acasa si am inceput sa citesc ce inseamna acest interogatoriu si consecintele lui in solutionarea plangerii. Va rog din suflet sa-mi raspundeti la cateva intrebari
-avand in vedere ca nu am solicitat si eu interogatoriul(am intrebari pentru parata)
pot sa o mai fac acum printr-o cerere de administrare dovezi, specificand ca doresc proba cu interogatoriul ?
-care sunt procedurile in cazul in care se mai poate?
-avand in vedere ca este vorba despre o societate reprezentata de un avocat trebuie facut inainte de termenul fixat pe 3 februarie?
-raspunsurile le da avocatul sau societatea in scris?
poate nu m-am exprimat eu bine. Am castigat in instanta o desfiintare a rezolutiei de NUP a procurorului de caz. Eu doresc sa intentez o plangere penala nominala impotriva unor functionari publici care mi-au creat prejudicii nefacandu-si meseria. Un politist care de-si exista un raport al comandantului politiei sa se faca cercetari penale asupra a trei reclamati, se rezuma la 2, nu le ia timp de un an si jumatate nici o declaratie, da un NUP iar pe al treilea il transforma in omul invizibil desi personal i-am pus la dispozitie o copie dupa CI, adresa si telefoane. Vorbesc despre un procuror care a avut pe masa in permanenta dosarul si care nu a sesizat toate erorile pe care eu le-am prezentat in fata judecatorului(sincer nu cred ca l-a deschis nici ea si nici prim procurorul care a semnat fie "ca primarul", fie din solidaritate cu subalterna- fie vorba intre noi, practica folosita in mai toate cazurile). Aceste persoane vreau sa le reclam nominal si sa plateasca in orice fel posibil. Multumesc pentru raspuns, sper ca acum m-am facut inteleasa.
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si sa ma indrumati(cine stie precis) unde pot reclama unul sau mai multi politisti SIF si 2 procurori de parchet judetean. Mentionez ca la o plangere penala pe care am facut-o la poltie cu 4 ani in urma, caz clar de inselaciune, s-a dat NUP de catre politie si parchetul judetean, fara sa apara in dosar nici o urma de cercetare din partea politiei, doar clasicele fise scoase de la evidenta populatiei, nu s-au luat in considerare nici una din probele pe care le-am adus(aproape toate de pe Portalul Min. Justitiei, restul am dacut eu pe detectivul). Am facut contestatie la judecatorie, am castigat cu aceleasi probe, s-a desfintat hotararea Parchetului Judetean si in prezent dosarul a ajuns la Parchetul Curtii de Apel Cta si este in faza de cercetare. Am foarte multe probe cu care sa dovedesc ca cei mentionati mai sus se fac vinovati de abuz in serviciu si neglijenta in serviciu(art. 297 si 298 NCP). Am castigat acest proces fara avocat, sustinandu-mi singura cauza in fata judecatorului. Doresc sa-i dau in judecata penal si sa ma constitui parte civila in cadrul procesului penal pentru a-mi recupera casa pierduta prin inselaciune si sa le cer daune morale pentru ca mi-au luat din viata patru ani si mi-au dat in schimb un cosmar din care mi-e frica sa ma trezesc dimineata. Daca puteti indrumati-ma unde le pot face plangere penala. Va multumesc.
Va rog daca puteti sa-mi raspundeti cum sa procedez in urmatorul caz:
Bunica viitorului meu sot a locuit intr-un imobil RAEDPP cu contract de inchiriere timp de 40 ani. Sotul meu este trecut in anexa in calitate de chirias. Au fost evacuati si li s-a repartizat o alta locuinta prin HCL. Ni s-a spus ca poate fi cumparata aceasta locuinta, Este vorba despre o garsoniera dubla intr-un bloc construit in 1972, deci nu pot fi alti proprietari si nu face parte din monumentele istorice. Situatia este complicata pentru ca sotul meu este in penitenciar momentan. Pot sa obtin o procura prin care sa-l reprezint, ducandu-i acolo un notar. Avand in vedere pretul mic al imobilului au aparut si alti nepoti interesati, care teoretic nu au dreptul de cumparare, dar pot sa manevreze o femeie de 90 ani. ce ma sfatuiti sa fac, cu cheltuieli cat mai mici, pentru ca situatia materiala este foarte precara . Vreau sa stiu daca pot cumpara eu cu procura in numele sotului, daca el are dreptul de cumparare si in cat timp pot scoate apartamentul la vanzare dupa incheierea contractului de cumparare de la RAEDPP.
Va multumesc pentru ajutor.
Buna seara
Va rog sa ma lamuriti ce se intampla cu o persoana condamnata la 8 ani inchisoare cf art 211 lit c (talharia s-a petrecut ziua intr-un loc public-strada, fara prejudiciu, fara violenta,mai precis smulgerea unui lantisor, pagubita declarand ca nici nu si-a dat seama ca i-a fost luat lantisorul, nu ea este cea care a sesizat politia ci niste trecatori) dupa noul cod penal
ART. 211
Tâlhăria
(1) Furtul săvârşit prin întrebuinţare de violenţe sau ameninţări ori prin punerea victimei în stare de inconştienţă sau neputinţă de a se apăra, precum şi furtul urmat de întrebuinţarea unor astfel de mijloace pentru păstrarea bunului furat sau pentru înlăturarea urmelor infracţiunii ori pentru ca făptuitorul să-şi asigure scăparea, se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 18 ani.
rări:
a) de o persoană mascată, deghizată sau travestită;
b) în timpul nopţii; (2) Tâlhăria săvârşită în următoarele împreju
c) într-un loc public sau într-un mijloc de transport,
se pedepseşte cu închisoare de la 5 la 20 de ani.
conform noului cod penal nu se regaseste " loc public" din art 211 lit c
Spuneti-mi, va rog , la ce articol se inadreaza si ce pedeapsa i se aplica dupa intrarea in vigoare a noului cod penal
Buna ziua
Conform noului cod penal care va intra in vigoare(nu stiu cand, sa speram curand)
pedepsele sunt diminuate pentru infractiunea de talharie.
Am rugamintea,daca poate cineva sa_mi spuna la cat se va calcula o pedeapsa de 8 ani-art 211cp alin1 alin 2 lit.c cp cu aplicatie art.37 lit b.
Am deasemenea rugamintea sa_mi spuneti la ce alineate se incadreaza pentru ca
art 211 alin 2 lit c nu se mai regaseste.
" Tâlharia savârsita în urmatoarele împrejurari:
a) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;
b) în timpul noptii;
c) într-un loc public sau într-un mijloc de transport, se pedepseste cu închisoare de la 5 la 20 de ani."
este vorba despre un loc public in cazul meu, dupa vechiul cod
"Talharia calificata
Art. 234. - (1) Talharia savarsita in urmatoarele imprejurari:
a) prin folosirea unei arme ori substante explozive, narcotice sau paralizante;
b) prin simularea de calitati oficiale;
c) de o persoana mascata, deghizata sau travestita;
d) in timpul noptii;
e) intr-un mijloc de transport sau asupra unui mijloc de transport;
f) prin violare de domiciliu sau sediu profesional, se pedepseste cu inchisoarea de la 3 la 10 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi." (noul cod penal)
Va multumesc pentru ajutor.