avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate Ecovis Monica Paun Law Office

Activitate Ecovis Monica Paun Law Office

Administratorul nu poate fi angajat al societatii din moment ce art. 137 indice 1 alin. 3, din legea societatilor comerciale, spune: "Pe durata indeplinirii mandatului, administratorii nu pot incheia cu societatea un contract de munca. In cazul in care administratorii au fost desemnati dintre salariatii societatii, contractul individual de munca este suspendat pe perioada mandatului."
Răspuns la discuția sesizare primarie
In mod normal ar fi trebuit sa primiti un raspuns in termen de 30 de zile. Trebuie sa mai faceti inca o cerere catre dl. primar, in care sa mentionati nr. de inregistrare si data in care ati depus cererea precedenta, si sa solicitati un raspuns oficial cu privire la stadiul cererii dvs. Daca nici la aceasta a doua cerere nu veti primi raspuns, trebuie sa va adresati prefecturii.
Răspuns la discuția radiere pct de lucru
Da... stiu cum sunt cei de la ORC, cu cat mai multe documente, cu atat mai bine...
Răspuns la discuția Asociatia familiara
Din cate stiu eu Legea nr. 300/2004 a fost abrogata prin OUG nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale. In ceea ce priveste documentele necesare, puteti accesa acest link: [ link extern ]
Răspuns la discuția radiere pct de lucru
juridic dana a scris:

Si care este legatura dintre certificatul constatator si certificatul de atestare fiscala?


Certificatul de atestare fiscala nu se solicita de catre ORC.
In ceea ce priveste problema subinchirierii, cred ca e destul de clara, insa nu ar trebui ca societatea respectiva sa aiba autorizat ca obiect de activitate inchirierea sau subinchirierea bunurilor imobiliare proprii?
magyari a scris:

Domeniul principal al societatii este comert auto. Avand in vedere conditiile economice actuale si faptul ca societatea detine cateva apartamente in tara, s-au incheiat contracte de inchiriere pentru aceste apartamente. Binenteles s-a completat si domeniul secundar, cu 6820 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.

Este necesara autorizarea acestei activitati la ORC, sau este de ajuns doar completarea domeniului secundar ?

daca se poate, va rog sa-mi aratati si textele legale

va multumesc


Trebuia ca la momentul completarii obiectului de activitate sa autorizati si activitatea respectiva prin completarea si depunerea declaratiei model 2. Va puteti totusi autoriza activitatea dorita prin completarea declaratiei model 3, care se depune de fiecare data cand se modifica o declaratie anterioara (adaugiri de activitati de exemplu).
Răspuns la discuția radiere pct de lucru
juridic dana a scris:


ATENTIE: pentru a opera radierea punctului de lucru, este nevoie sa depuneti la ORC certificatul de atestare fiscala eliberat de administratia financiara de la sediul secundar.



Corectati-ma daca gresesc, insa la ORC nu se depunea certificatul constatator, in original, eliberat la momentul constituirii punctului de lucru? Ma refer la certificatul prin care se autorizeaza activitatile ce urmeaza a fi desfasurate.
Trebuie sa faceti contestatie la executare pentru ca numai asa puteti demonstra legal faptul ca sediul societatii respective nu se mai afla la adresa dvs. Simpla impotrivire nu va ajuta cu nimic. Nu uitati sa anexati contestatiei copii ale documentelor care arata schimbarea sediului societatii. Puteti solicita de la registrul comertului informatii cu privire la societatea respectiva, inscrisul eliberat de registru constituind o dovada in plus pentru cele sustinute de dvs.
Succes!
villy1liv a scris:

salutare...
Cum ziceam. SRL cu 3 asociati dintre care unul strain, cu cota de participare la beneficii si pierderi de 30%, de negasit. Cum e cel mai indicat sa procedam?
1. Convocare la AGA publicata in ziar de mare tiraj, dupa care se va redacta procesul-verbal de neprezentare, urmand ca Hotararea de dizolvare sa fie luata de ceilalti 2 asociati si inreg la ORC-publicare in MO? Ceilalti 2 asociati pot hotara si asupra repartizarii activului fara sa mai fie nevoie de lichidator ?
2. Cerere de dizolvare in baza art. 237 alin 1 lit a?
(tribunalul va putea pronunta dizolvarea societatii in cazurile in care: " a). SC nu mai are organe statuare sau acestea nu se mai pot intruni. )"


As alege prima varianta. Ar fi fost bine daca in actul constitutiv era prevazuta posibilitatea convocarii prin corespondenta.