Am strecurat involuntar un "nu". Fac o rectificare "Proprietate comuna sunt doar coloanele verticale..."
D-na Dana, ati pus punctul pe I. Am devenit cu totii personaje de fabula. Legea este doar pentru catei, nu si pentru dulai. Apartamentul este proprietate proprie, nu comuna. Proprietate comuna nu sunt doar coloanele verticale la care se racordeaza fiecare apartament. Nu va lasati pacalita de "falsi" binevoitori. Succes!
Sunt convinsa ca nu veti reusi sa intrati in posesia acelei notificari scrise si stampilate de catre conducerea asociatiei atata timp cat au avut tupeul sa nu respecte o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila. Singura posibilitate pe care o mai aveti este cea care v-a fost recomandata si anume o plangere penala.
Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere dar pentru ca avem montate apometre pentru consumul de apa si repartitoare pentru consumul de caldura nu mai este valabil rationamentul prezentat pe forum. Costul intretinerii depinde foarte mult de consum si nu de normative, rationamente, reguli, deductii etc. Asa ca nici adunarea generala si nici comitetul executiv nu ma poate obliga sa platesc un fond de rulment nejustificat. Cat despre restantieri este o alta problema. Fondul de rulment poate sa imi acopere doar restantele mele nu si pe cele ale rau-platnicilor. Va rog sa incercati sa informati corect si nu sa dezinformati.
Inteleg ca aveti un contract de munca care va confera pe langa indatoriri si drepturi. Comitetul executiv are responsabilitatea sa aplice , nu sa incalce hotararea adunarii generale. Nu va lasati impresionata de abuzul pe care il face comitetul. Au fost administratori concediati in mod abuziv care au castigat in instanta si carora asociatia a fost obligata sa le plateasca salariul cuvenit pe perioada concedierii abuzive. Atata timp cat va faceti datoria nu aveti de ce sa va temeti. Nu semnati aditionalul pe motiv ca nu se respecta hotararea adunarii generale.
Daca aveti acte doveditoare privind cheltuiala reparatiei, le inaintati cu o cerere administratorului/ presedintelui pentru repartizarea cheltuielilor pe beneficiarii lucrarii pe listele de plata. Daca va refuza nu aveti o alta solutie decat sa dati asociatia in judecata.
Presedintele "detectiv" ar trebui sa-si faca griji pentru persoanele care locuiesc efectiv fara sa se treaca la intretinere nu pentru cele care nu locuiesc. Legea 230 contine in mod nejustificat si o alta aberatie: cheltuielile cu curatenia se platesc pe cota si nu pe nr. de persoane asa cum ar fi corect. Nu este vinovat cel care nu locuieste de mizeria pe care o fac in dreptul usii lui cei care locuiesc (mucuri de tigara, excremente de animale etc). Avem foarte multe carente in intocmirea legislatiei, in intelegerea si respectarea acesteia, in comportament. Lumea civilizata pentru romani a devenit 'o fata morgana" greu de atins.
In asociatia noastra formata din 9 scari, avem montat contor electric la fiecare scara. In consecinta se emit 9 facturi care se repartizeaza separat pe fiecare scara, pe nr. de persoane. Penalitatile se platesc daca factura nu se achita la termenul scadent. In acest caz administratorul nu-si face datoria. Solicitati-i sa faca demersuri la furnizor sa va montati contor pe scara.
Fiul meu a absolvit facultatea luna aceasta, dar licenta a amanat-o pentru februarie 2010. In caz ca nu se poate angaja in termen de 60 zile are dreptul la indemnizatie de somaj in baza unei adeverinte/ certificat eliberat de facultate care atesta ca este absolvent?
Multumesc anticipat
Puteti verifica in prezenta administratorului chitantierele. In chitantier ramane o copie a chitantei care trebuie sa contina numele proprietarului, nr. de inregistrare a chitantei, data efectuarii incasarii si luna pentru care s-a platit. Se poate constata cu usurinta daca s-au sustras copiile chitantelor. Se mai poate totusi sa fi platit si sa nu vi se fi taiat chitanta. Dar in acest caz intervine neglijenta dvs. si nu puteti dovedi efectuarea platii.