avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1109 soluții astăzi
Forum Activitate Av. Emil-Mihail Tatu

Activitate Av. Emil-Mihail Tatu

Răspuns la discuția Referat cercetare disciplinara
Cercetarea se poate face, urmand eventual a fi audiate mai multe persoane suspectate de o eventuala fapta ce poate fi sanctionata disciplinar. Probabil doresc sa identifice vinovatii, ce vor fi probabil sanctionati. Referatul are rolul de a stabili inceperea cercetarii disciplinare, un act de sesizare, de luare la cunostinta de eventuale fapte sanctionabile. Orice sanctiune disciplinara poate fi atacata la tribunal.
Probabil veti vedea mai jos inca un mesaj care va va transmite acelasi lucru cu alte cuvinte.
Răspuns la discuția Contract de munca
Da, cumulul de functii nu este interzis. Va puteti angaja fara nicio problema. Probabil sub acest mesaj veti mai gasi unul in care vi se va spune acelasi lucru insa cu alte cuvinte.
Poate pentru ca de obicei agentii sunt oameni de fotbal care au sau au avut niste conexiuni iar avocatii nu au vrut sa-si bata capul cu asta. Sau poate avocatii nu stiu, majoritatea lor ca pot face si asta.
Daca vorbim despre fotbal, regulamentul privind agentii de jucatori al FRF, prevede urmatoarele:

Articolul 3 - Admisibilitatea agenţilor de jucători cu licenţă
1 Activitatea agenţilor de jucători poate fi exercitată doar de persoane fizice cărora
FIFA/FRF/o altă asociaţie naţională le-au eliberat licenţă pentru o astfel de activitate.
Doar agentul de jucători are dreptul de
a reprezenta şi promova interesele jucătorilor şi/sau cluburilor în legătură cu alţi jucători
şi/sau cluburi.

Exista insa urmatoarea exceptie:

Articolul 4 - Persoanele fizice exceptate

2 O persoană fizică autorizată legal să practice avocatura în conformitate cu legislaţia în vigoare în ţara sa de reşedinţă poate reprezenta un jucător sau un club în timpul negocierii unui transfer sau a unui contract de muncă.

In concluzie, in ceea ce priveste fotbalul, avocatul poate reprezenta atat jucatorii cat si cluburile in toate activitatile pe care le pot presta si agentii de jucatori. In alte sporturi cel mai probabil nu exista reglementari stricte ca in fotbal, deci probabil avocatul poate reprezenta interesele oricarui sportiv in vederea negocierilor purtate.
Da, printr-o cesiune de creanta de data aceasta.
Răspuns la discuția Probleme la disponibilizare
Trebuie sa va adresati instantei de judecata, colectiv sau individual, solicitand obligarea societatii la plata drepturilor salariale si a celor ce reies din contractul colectiv de munca.
Poate dura intre x si x zile, unde x este o variabila necunoscuta si indescifrabila. Nu vreau sa va descurajez, dar inarmati-va cu rabdare.
Ma retrag din aceasta discutie. Posibilitati sunt multe...
Persoana care a pus intrebarea intial, a inserat si aceasta premisa, n-am nascocit-o, doar am citit atent ce s-a scris. Delegarea de competenta nu are absolut nicio legatura cu subiectul in opinia mea.
Răspuns la discuția Preaviz
Dle mediator, acest Contract colectiv de munca despre care faceti vorbire nu a intrat niciodata in vigoare! Fiti putin mai atent la normele pe care le invocati.