Buna ziua!
Cum m-ati sfatui sa procedez?
BF (in calitate de mostenitor al sotilor CC si Ctin) dobandeste in urma unui act de partaj voluntar dreptul de folosinta al unui imobil. Terenul pe care se afla imobilul a fost trecut in proprietatea statului in baza art. 47 alin 2 din legea 4/1973 si urmeaza regimul juridic prevazut de legea 18/1991.
In acest sens, am depus cerere la Primarie cu toate actele, inclusiv decizia de preluare in vederea eliberarii titlului. Pana aici nu sunt probleme.
In curte sunt 160mp conform planului si ultimelor masuratori. Initial lotul a fost de 184mp. De la primarie mi-au spus ca ei ne dau act pt cei 92mp trecuti in decizia de preluare iar pt diferenta sa mergem pe uzucapiune in instanta.
Imobilul cu terenul de 184mp a fost cumparat in 1942 in cota indiviza de sotii PE si PGh. In 1976 sotul Pgh a decedat iar sotia supravietuitoare cu ocazia deschiderii succesiunii a mostenit dreptul de proprietate asupra imobilului integral si dreptul de folosinta asupra terenului in cota indiviza pe durata existentei imobilului.
Sotia PE a vandut imobilul si dreptul de folosinta lui DM in 1980 si care la randul sau a vandut sotilor CC si Ctin in 1982.
Sotii CC au decedat insa au locuit acolo inca din 1982 de cand au cumparat impreuna cu familia, inclusiv mostenitorul BF care inca locuieste.
De unde, ma sfatuiti, sa incep cautarile? Credeti ca merita acest proces? cat ar dura? Ce se intampla daca dupa obtinerea titlului de proprietate asupra celor 92mp vand, noul proprietar cum ar putea sa intre in proprietatea diferentei de teren care este disponibila - fara cadastru sau intabulare?
#-o
Daca mama dvs lucreaza legal in Italia, cu contract de munca, sa mearga la cel mai apropiat punct sindical, sa isi faca o programare pentru a discuta cu un consultant. Probabil va plati in jur de 15 euro pt consultanta, insa, merita.
Sfatul meu este sa nu pomeneasca de rasism sau rea intentie ci doar de faptul ca nu isi cunoaste drepturile.
Nu se pune problema de somaj ci doar de concediu medical si de terapie de recuperare - fizioterapie - care in Italia este gratis si care se poate face atat in spital cat si acasa, deci va putea continua sa munceasca fara a face efort fizic pe mana in cauza.
Insanatosire grabnica!
Buna ziua!
Societatea la care lucrez are un contract pentru lucrari in Italia. Italienii deja lucreaza cu unumite persoane fizice care au drept de munca si de sedere in Italia, majoritatea fiind extracomunitari: moldoveni, ucrainieni, marocani dar si comunitari: romani si polonezi pentru posturi de manipulant marfa, sofer cat. B, cat. CE, personal pentru impachetat, despachetat marfa.
O conditie pentru a primi aceasta lucrare a fost sa angajam aceste persoane temporar pe firma noastra cu explicatia ca deja stiu despre ce este vorba in lucrare si se optimizeaza astfel timpul de lucru si isi pastreaza si colaboratorii deja existenti.
Inteleg ca pentru romani si polonezi nu ar fi probleme pentru ca suntem cetateni comunitari. Pentru ceilalti insa, cum fac?#-o
Va multumesc si apreciez timpul acordat!
intr-o astfel de ipoteza, daca ma casatoresc dupa ce se termina cu vanzarea imobilului si se emite decizia de poprire, bunurile dobandite in timpul casatoriei sunt si ele urmaribile, chiar daca sunt pe numele sotului?
Deocamdata primesc doar instiintari de plata pe email.
Sa inteleg ca dupa 90 de zile declara creditul scadent apoi trimit dosarul la executorul bancar, care emite o somatie de plata.
In baza somatiei, executorul bancar identifica bunurile si veniturile - care acum sunt 0 si la debitor si co-debitor, trece la valorificarea imobilului - precizez ca eu acolo locuiesc si nu am alta posibilitate de locuinta - valorifica si emite decizie de proprire pentru diferenta de recuperat inclusiv cheltuieli judecatoresti pentru 1/3 din venituri si abia din acel moment "rata" mea la banca este de 1/3 din venituri?
Daca totul este corect inteles si eu nu fac nici o solicitare in instanta, probabil ca nu mai devreme de 6 luni se va organiza o prima licitatie de vanzare.
Daca la primul termen nu se gaseste nimeni sa cumpere la valoarea ipotecii - 250% din valoare de piata de azi, se organizeaza o alta licitatie unde pretul cel mai ridicat este castigator. Dar daca pretul oferit este doar de 25% din valoarea ipotecii se valideaza acest pret?
Si daca se valideaza vanzarea imobilului si diferenta s-ar ocoperi teoretic prin popriri in 70 ani, este corect/legal sa se incheie asa?
Multumesc pentru primul raspuns! este greu sa admiti cand ai gresit dar parca si sa perseverez, nu cred ca mi-ar face onoare.
Avand in vedere cele de mai sus, cand credeti ca ar trebui sa inceapa executarea ?
In 2008 am luat doua credite de la aceiasi banca, unul ipotecar si unul de nevoi personale. Pana in luna octombrie 2013 am platit toate ratele mai mult sau mai putin la termen, conform contractului de credit si apoi conform reesalonarii, insa dupa aceasta data m-am decis sa nu mai achit.
Acum, codebitorul nu are bunuri si nici nu realizeaza venituri in Romania, probabil va avea o pensie peste 10 ani iar eu nu am deocamdata un venit, insa ma pregatesc sa ma angajez.
La ce ar trebui sa ma astept? cand ar trebui sa inceapa executarea daca eu nu mai raspund la telefon si nu sunt reperibila decat prin email.
Precizez ca am luat aceasta decizie ca urmare a unei presiuni psihice mult prea mari din partea bancii si mai ales a faptului ca fiind un credit ipotecar in franci elvaetieni am achitat 1/3 din valoare insa nici un franc nu a mers in sold, ci doar in dobanzi si comisioane si mai mult decat atat, valoarea de piata este la 40% din valoarea din 2008 iar daca maine s-ar vinde diferenta dintre pretul vanzarii si suma de recuperat ar fi de aprox. 100.000 euro, vorbesc despre apartament cu 2 camere!
Astept cu real interes opiniile dvs.
Chiar acum cateva minute urmeam pe youtube un clip video despre un astfel de curs: curs de ingrijire copii.
Daca imi este permis, atasez si link-ul ?
Am vazut ca exista cursuri care dupa absolvire asigura cursantilor o indemnizatie de cateva sute de lei.
Poate sa imi spuna cineva de unde vin acei bani?
Multumesc!
Buna ziua tuturor!
As vrea sa stiu daca se mai dau fonduri si in ce conditii pentru infiintarea unui centru de organizare cursuri de formare - eventual in mediul rural, pentru meserii nu doar din agricultura ci pentru rezidenti in mediul rural ?
Ideea este de a organiza aceste cursuri intr-un centru rural iar absolventilor sa le se ofere imediat un loc de munca.
Ce ar trebui sa fac ca si organizare a centrului, dotare, etc., si catre ce program -masura, ar trebui sa imi indrept atentia.
Va multumesc!