avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Activitate gabriela37

Activitate gabriela37

Buna ziua,
Sunt intr-n proces de partaj .Am un minor de 16 ani si o fetita de 18 ani.Poate fetita sa isi ceara dreptul de la parinti in acest caz ? Copii locuiesc cu mine.
multumesc
Gabriela
multumesc..... pt raspuns
Vreau sa intru sa citesc codul civil, partaj , divort ... imi trebuie legea si anul, doresc sa intru direct pe intralegis.
multumesc
Buna ziua,
Am si eu o intrebare referitoare la evaluarea apartamentului.Evaluarea s-a facut 24.02.2009
In plina criza un apartament de 3 camere cu o suprafata utila de 63,86 mp din provincie a fost evaluat la 45 600 euro...??
In conditile in care in momentul de fata nu se vand, nu se cumpara,instanta a apobat raportul de expertiza fiind corect.Evaluatorul sustine ca a evaluat apartamentul prin metoda comparatiei si a costului.Admite scaderea preturilor,inaspriirea conditiilor de acordarea a creditelor dar sustine cresterea valutei.In ziar preturile sunt reale?Ce se intampla daca insatnta nu imi accepta o alta evaluare? sau daca va fi aceeasi sau mai mare ?
multumesc
Răspuns la discuția partaj!!!
Buna ziua,
Multumesc pentru raspuns..
Pai.. el a aratat ca a muncit pe toata perioda casniciei noastre.( eu nu am fost lasata a fos gelos,) a mai arata ca timp de 3 ani a mers instrainatate si a muncit.Deasemenea am dovedit cu pasportul ca mergeam si faceam bisnita din 1997, si lucrez din 2005 exact de cand el mi a fost inidel.Am facut un credit in 2003 exact dupa ce am venit in apartament pt imbunatatiri , martorii lui au spu ca cu acel credit a platit parintilor mei banii.... a fost fals, deasemenea masina care el avndut-o in timpul divortului (iulie-septembrie) ,,, instanta a ajuns la cocluzia ca a fost vaduta cu acordul meu (era pe numele lui ... a vanduto singur).Iar in legatura cu apartamentul a ajuns la concluzia ca acel apartament a fost obtinut in timpul casatoriei.De ce ? in anul 1993 pariintii mei au facut un act de vazare cumparare mie dar eu eram casatorita cu el in acel contract a fost pusa o suma de bani (ficitivi.... nu iau incasat niciodata).Iar cand am cumparat acest apartament am facut-o toti 4 eram 4 copropietari iar acest lucru trebuia sa iese din acte ... insa ...Am avut si martori slabi , iar el uniii foarte buni fara frica lui dumnezeu....Am pierdut wolswagan, jumatate de casa si am ramas cu doi copii.... pur si simplu.Doamne fereste ... copii sunt viata mea si indiferent unde voi sta nu mai conteaza , insa doare tare rau atunci cand justitia nu e de partea adevaratei victime, si cel mai tare doare ca omul cu care ai impartit 18 ani a putut sa faca asa ceva.... E mult de spus , e crud dar adevarat in acesti ani am facut si casa la parinti lui dar au fost isteti e pe numele lor .Avand un salariul de 430 atunci (2007) nici nu am putut sa ma gandesc ca voi putea risca sa cer o evaluare la ceva ce nu era pe numele meu.Acum in acest moment a sosit raportul de expertiza finala de la evaluatori.In 2 sapt se termina.Insa vreau sa fac reurs.... credeti ca mai am o sansa sa cer un procent mai mic ? o alta evaluare? (un apartament 1860 acum in aceasta perioada ?)Se mai admit marotori? fetita e bolnava in 2007 la fairsit a fost diagnosticata cu epilesie focala stanga (de la soc pe sistem nervos)El plimba caruciorul cu un copil de 2 ani .... nu stiu daca este al lui sau al femeii pentru care a plecat de acasa... nu mai conteaza/....Am vreo sansa la un procent de 60% -70 %in urmatoarea etapa?
muultumesc
Da ,..deci chiar daca nu sunteti casatoriti legal iar fiul tau sau fiica este recunoscut/a va primi pensie , in legatura cu vizita este decizia ta pana el te va lovi in instanta(asta daca o face).Aceasta pensie se calculeaza la venitul lui este intre 25 %si 30% declarat.Instanta va trimite instintare firmei unde lucreaza sau daca este firma lui ma gandesc ca se tine cont si de profitul firmei ( se poate cere o balanta ...)Sunt mai multe formalitatti.Eu iti doresc succes si toate cele bune.
G.
Răspuns la discuția partaj!!!
ok!!! nu mai comentez legea... are dreptul la sulta cum ziceti dumeavoastra.Eu vreau sa mi cedez partea copiilor mei acum .Adica vreau sa l las sa se judece cu fiica lui in continuare ca e un om major.pot sa donez copiilor .Simt ca mi se intampla ceva si vreau sa i las in regula .... Sunt mai multe ... insa e problema mea.Doar atat vreau sa stiu pot sa fac asta ? E bine????
Răspuns la discuția contract de concesiune
da avei posibilitatea sa fiti scutit de la plata impozitului doar pentru cladire si terenul aferent cladirii, mai multe informatii le gasiti in codul fiscl 571/2003-titlul IX.
Răspuns la discuția ajutor social
nu uita sa ai la tine toate actele respectiv cele de adoptie ... trebuie sa se vada clar ca esti tutorele acestui copil.Cerera se solutioneaza in termen de 30 zile daca te grabesti vei avea bani luna viitoare.Dar sa indeplinesti intocmai ceace ti se spune.
Cat despre problemele psihice dute la medic, stresul ne poate crea probleme.Important este sa ramai pe pozitie sa fi optimista ca totul va fi bine.Sunt tulburari usoare ale psihicului datorita stresului(cred!!).Dute la medic mai intai de toate.In urmatoarea luna vei beneficia de adeverinta si vei primi ajutorul unui medic gratis.Deprresia apare cu ocazia pierderii unei persoane, simptomele sunt:de tristete disperare persimist sentiment de culpabilitatea ... etc.Nu te descuraja , intoarcete putin in urma si puneti intrebarea de ce am adoptat acest copil? doar pt el ? Barbatii sunt iresponsabili.TU vei reusi . Daca vrei bineinteles
toate cele bune
Răspuns la discuția ajutor social
Buna,
daca nu ai decat alocatia copilului , ai dreptul la ajutor social.Dute la primaria unde tu locuiesti acum (chiar daca nu ai domiciliul stabil acolo) si depui o cerer insotita de actele doveditoare privind componenta familiei si de declaratia priviind veniturile realizate .Componenta familiei se dovedeste cu actele de identitate ale soliocitantului si ale membrilor familiei:certificate de nastre, de casatorie,hotarare de divort, adeverinta din care sa rezulte ca copilu e la scoala(dupa caz), acte de la medic (ai zis ca e bolnav).cererea ta se va inregistra intrun registru special, primarul va dispune verificarea in mod obligatoriu la domiciliu.daca vei depune actele marti , incepand cu luna viitoare vei intra in plata..Avand in vedere ca ai copilasul bolnav nu vei fi obligata sa faci ore de munca pt ajutorul ce il vei obtine.Pentru mai multe informatii cauta pe internet legea 416din 2001.Citeste cu atentie si dute pregatita si depune actele.Nu intarzia!!!!ce ai facut pana acum ????
Gabriela
Nu sunt avocat, insa tocmai am terminat un divort.Dupa divort copii au ramas la mine, au pensie alimentara.Tot ce stiu este ca actiunea asat nu te costa. mult.O poti face singura .Sunteti legal casatoriti? sau doar copilul este recunoscut?mergi la un avocat e cel mai bine, tot ce pot sa iti spun ca nu te costa mult , insa eu cred ca poti cere pensia singura daca te descurci sa iti faci cererea .Copilul il poate vedea numai daca el intervine in actiune .Insa parerea mea personala este sa nu departezi copilul de tala.Traumele pshice le vei descoperi singura mai tarziu cand copilul va creste mai mare .Lasal in apropierea tatalui daca el vrea .... asta inseamna ca e tata.Scuze pt sfat.