avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Activitate sandr_ela

Activitate sandr_ela

Buna ziua,

M-ar interesa sa stiu, cum este mai bine pt. un salariat , care are varsta peste 60 de ani ,sa-si depuna dosarul de pensie anticipata, acum sau in luna cand implineste varsta?
multumesc
Răspuns la discuția Reziliere contract
Multumesc de rasp., Nu s-au incalcal clauzele contractuale, dar beneficiarul nu mai doreste colaborarea cu prestatorul, platile sunt la zi.
Buna ziua,

As dori sa stiu cum este mai bine pentru rezilierea unui contract, sa se faca un act aditional pt. rezilierea lui, sau o Notificare in acest sens, din partea partii care doreste rezilierea.
Mentionez ca in contract la Cap. "INCETAREA CONTRACTULUI" este specificat

1. Rezilierea contractului
Neexecutarea sau executarea necorespunzatoare de catre PRESTATOR a obligatiilor asumate la Capitolul II din prezentul contract indreptatesc BENEFICIARUL sa rezilieze contractul, printr-o notificare simpla adresata PRESTATORULUI in acest sens, fara implicarea instantelor judecatoresti, fara punere in intarziere si fara indeplinirea unei alte formalitati speciale prealabile, cu 15 (cincisprezece) zile inainte.
2. Raporturile comerciale stabilite intre parti vor inceta in urma interventiei urmatoarelor evenimente:
a) Prin executarea integrala de catre parti a obligatiilor asumate in baza prezentului contract.
b) Prin denuntarea contractului de catre BENEFICIAR in conditiile stabilite la art. 1 de mai sus;
c) In situatia mentionata la art. VI, 1, pct. 5.
d) Declanşarea procedurii insolvenţei împotriva oricăreia dintre Părţi, reglementată de Legea nr. 85/2006 şi respectiv de Ordonanţa Guvernului nr.10/2004.
3.In toate situatiile de incetare a contractului, partile vor proceda la stabilirea tuturor obligatiilor scadente si vor proceda la onorarea acestora.
4.In situatia in care incetarea contractului se produce din culpa PRESTATORULUI, acesta va restitui BENEFICIARULUI toate sumele de bani primite in avans corespunzatoare serviciilor neefectuate.

Multumes
multumesc
Buna ziua,

As vrea sa stiu de unde pot face rost de noile standarde de evaluare aplicabile de la 01.01.2012.
Buna ziua,

Daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns. Trebuie sa aflu anul unui divort inainte de anii 1970, stiu partile, dar nu stiu anul divortului ( acum adresa este in Sectorul 5 Bucuresti).
Multumesc si astept raspuns
Buna ziua,

Daca sunt salariati cu CIM cu timp partial (4 ore ), avand functiile de baza la aceste CIM-uri, beneficiaza de deduceri personale?
Multumesc
cum trebuie operata corect casa la un sc?
am gasit ca sal. mediu brut este si 1693 lei si 1702 lei
care e cel corect?
Răspuns la discuția plata orelor suplimenatre
poate cineva sa ma lamureasca care este salariu mediu brut ?
am gasit 1693 lei ...1702 lei...care este cel in plata la ora actuala?