avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate ady.alex

Activitate ady.alex

am cumparat un teren intravilan.cand am vrut sa obtin autorizatia de constructie mi sa spus ca nu se poate deoarece este necesara intocmirea unui PUZ deoarece terenul inainte de vanzare a fost parcelat in 15 parcele.Fosta proprietara a acceptat sa faca acest PUZ insa sustine ca noi trebuie sa platim cota parte pentru obtinerea acestuia.Intrebarea este /trebuie sa platim si noi,sau fostul proprietar trebuie sa suporte in intregime cheltuielile?
Vlase Niculina: vlaseniculina@yahoo.it
Am si eu o nelamurire. Am incheiat o polita de asigurare de viata cu KD life. In momentul incheierii politei mi s-a spus ca dupa 2 ani pot rezilia contractul si mi se vor inapoia sumele platite. Dupa 2 ani de plata am cerut situatia "contului" meu in vederea rezilierii contractului. Dupa indelungi ezitari mi s-a comunicat telefonic ca din 3600 ron achitati mi se vor inapoia numai 1000 ron restul fiind retinuti pentrunu stiu ce protectie, cu toate ca nu este specificat nimic in contract. Este legal ceea ce fac ei, faptul ca nu imi inapoiaza decat 30% din suma achitata?? Va multumesc!
Dar daca banca incheie aceasta polita de risc financiar nu ar trebui sa-mi fie comunicata si mie?
Buna ziua! Am si eu o nelamurire. La contractarea unui credit am incheiat o polita de asigurare in caz de deces (dar doar din cauza naturala) cu banca beneficiar. Ajungand in imposibilitate de plata a ratei (60 zile restanta) firma de asigurare a platit catre banca contravaloarea creditului cu toate ca pe contractul de credit scria destul de clar ca acesta inceteaza in situatia in care se ajunge la 30 zile restanta iar la capitolul Plata scrie clar ca banii vor fi platiti numai dupa ce se vor prezenta urmatoarele documente: certificat deces ( subsemnatul), raport medicolegal din care sa reiasa ca moartea a survenit din cauze naturale. Cu toate aceste asiguratorul a achitat contravaloarea creditului si acum printr-o firma de recuperare ma ameninta cu executarea! As dori sa stiu daca a fost legala plata contravalorii creditului atata timp cat polita era de asigurare doar in caz de deces din cauze naturale.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția poprire salariala
pentru rate restante la banca! dar, avand in vedere ca eu mai am deja o rata la un credit ipotecar care are ca pondere 1/3 din salariu net cat ar putea fi poprirea?
va multumesc!
Buna ziua! As dori sa stiu cat la suta din salariu se opreste atunci cand se hotaraste porpirea salariului!
Buna ziua! Am si eu o problema legata de prestarea unor servicii (finisari ale unei constructii)
In urma unei discutii cu o alta persoana fizica am convenit la efectuarea unor finisari ale imobilului proprietate a beneficiarului. Suma convenita pentru toata "lucrarea" a fost de 7000 ron. Am efectuat 70% din lucrare (echivalentul a 4900 ron) dar nu am incasat decat 1800 ron. Beneficiarul, dupa efectuarea a 70% din lucrare a afirmat ca nu ii sunt pe plac anumite finisaje (tavanul de gipscarton avea pe o lungime de 6m avea o deviere de 5mm), reclamatie pe care am remediat-o fara plata si am suportat si plata materialelor adica din cei 1800 ron-1500 ron i-am primit numerar iar 300 ron cat a estimat el ca ar fi costul materialelor deteriorate. Acum beneficiarul a facut o plangere la FISC si am primit o instiintare precum ca trebuie sa ma prezint la sediul lor pentru furnizarea unor date.
As dori sa mentionez ca persoana in cauza are antecedente si cu alti prestatori de munca la negru pe care nu i-a platit, intreaga casa fiind construita si finisata astfel.
Imi puteti spune ce as putea pati eu ca prestator de serviciu si el ca beneficiar in urma aceste plangeri. De asemenea as vrea sa depun eu acum o plangere importiva lui. Ce ma sfatuiti?
Buna ziua!
am si eu o problema.
societatea mea a incheiat un contract de prestari servicii cu o persoana fizica pentru intocmirea documentatiei in vederea obtinerii autorizatiei de constructie (pac + avize) pe data de 22.02.2009 cu termen de 60 zile. La incheierea contractului s-a incasat un avans din valoarea totala pentru care nu a dorit factura de avans initial.
Pozitionarea imobilului in teren s-a facut conform cererii beneficiarului el fiind prezent si dandu-si acordul arhitectului asupra proiectului.
pe data de 02.03.2009 s-a eliberat certificatul de urbanism iar pe data de 04.03.2009 s-a obtinut aprobarea de la ordinul arhitectilor.
la semnarea contractului nu am primit toata documentatia asupra terenului, extrasul de carte funciara primidu-l prin posta la sfarsitul lunii martie. la jumatatea lunii aprilie beneficiarul s-a razgandit in privinta rotirea pozitiei imobilului in planul de amplasament si a cerut modificarea proiectului. I-am comunicat ca asta ar insemna un alt proiect fiind necesara modificarea tuturor planurilor. In urma intrevederii i-am predat o parte din documentatie (certificatul de urbanism, documentatia primita de la dansul) si a luat si aprobarea de la ordinul arhitectilor refuzand proiectul si documentatia tehnica pe motivul ca nu este ceea ce doreste. totodata i-am eliberat si o factura de avans.
Beneficiarul a afirmat ca deja a incheiat un contract de prestari servicii cu un constructor neavand documentatia la baza si a amenintat ca plateste penalizari deoarece nu are autorizatia de constructie pentru a demara lucrarile.
A amenintat ca o sa suportam consecintele.
AS DORI SA STIU CARE AR FI ACELEA SI CE POATE FACE??