avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 847 soluții astăzi
Forum Activitate lauraflorina29

Activitate lauraflorina29

Din punct de vedere legal, codul 10 este o indemnizatie si nu concediu medical. Tocmai aici blocajul, la fel ca si in cazul unei femei insarcinate care tot cod 10 primeste pe medical. Daca esti incadrat cu cod 10 nu ai voie CO??
in aceasta situatie se poate lua si concediu de odihna pt cele 6h?
Buna ziua,
Sotul meu a revenit la munca dupa concediu medical de boala cu indicatie reducere timp de lucru cu 1/4, reducere luata prin medical cod 10. Astfel timpul de lucru este de 6h. Daca doreste sa isi ia concediu odihna,acest lucru este posibil? Si daca da cum se reqlizeaza pontajul si calculul? Perioada redusa de lucru este 90 zile si in aceasta perioada are nevoie si de cateva zile libere pentru diferite probleme. Multumesc.
Buna ziua,
Mama mea s-a pensionat pe caz de boala in anul 2000 cu grad II invaliditate, in anul 2012 pensia a devenit definitiva datorita varstei; a primit decizia de pensie, ca de altfel in fiecare an dupa fiecare comisie medicala.
Astazi gasim plic in cutia postala prin care Casa de Pensii o anunta ca intre anii 2010-2012 datorita unei erori de calcul a beneficiat lunar de 33 ron in plus fata de cat ar fi trebuit sa primeasca, deci, trebuie sa restituie suma de 1100 de ron care ii va fi oprita din pensie.
As dori sa stiu daca ii pot da in judecata pentru acest lucru deoarce mama s-a conformat deciziilor Casei de Pensii la pensionare si calculelor lor iar pensia ei este una de mizerie 600 ron. Consider ca nu este acceptabil ca pentru greseala unui functionar trebuie sa plateasca un om care a muncit. Cu atat mai mult consider de neacceptat modul de a trimite un plic prin posta fara predare personala ci lasat ca orice reclama la cutie, putea sa il ia oricine si sa nu stie ce se intampla cu pensia ei.

Astept raspunsurile dvs si va multumesc anticipat.
Laura Florina
Buna ziua,
Locuiesc la casa, intr-o curte comuna iar vecinul mea si-a extins locuinta catre casa mea, in curtea comuna, construindu-si o bucatarie. In afara galagiei care nu se opreste mirosurile imi imbuiba casa fara oprire. Mai mult de atat si-au scos si o evacuare a hotei pe care o mai folosesc ( daca nu au geamul deschis) si care evacueaza direct spre usa mea de la intrare.
Va rog sa imi spuneti care este limita legala a distantei de amplasare a cosului de evacuare a hotei catre proprietatea vecina deoarece doresc sa ma adresez Protectiei Mediului intru-cat nu se poate discuta amiabil cu acestia.
Multumesc.

Răspuns la discuția Probleme cu vecinii-curte comuna
Aceeasi problema o am si eu cu vecinii mei care s-au extins cu o bucatarie cu geam: galagie mare, miros de mancare non stop, hota de evacuare spre usa mea de la intrare. Am facut numeroase sesizari la politie, al Aut de Stat in Constructii si nimic. Urmeaza sa fac Mediu.
Răspuns la discuția legea 1/2009
Am scis acelei asociatii, am facut un cont la ei inca din luna iunie dar nu mi-a raspuns nimeni de acolo, asa ma gandeam si eu ca fiind o asociatie au si avocat specializat etc, insa nimic.
Si tot caut un avocat.
Răspuns la discuția legea 1/2009
grigore iuliana a scris:

si eu sunt in aceeasi situatie si achesez pe deplin la solicitarea dumneavoastra de a face front comun , eventual sa dam statul in judecata pentru bataia de joc la care ne-a supus atatia ani, pe greseala lor noi platim cu bani , sanatate , nervi, etc.Asa cum ati spus ei au reusit doar sa ne instige unii impotriva altora, eu stau in acest imobil din 1967 si pana acum un an nu am stiut ca exista proprietar sau mostenitor , am toate hartiile de la primarie ca nu a fost depusa notificare pe acest imobil , in schimb ma trezesc ca sunt chemata in judecata si in actiune se face referire la o notificare din 2001 depusa pentru sectorul 5, eu stand in sectorul 3.Ce poti sa mai spui?


Sunt de acord cu dvs sa facem front comun insa caut un avocat care sa ma reprezinte si sa stie ce are de facut: am intalnit o serie de "domni" care erau interesati doar de consultatii si de plata lor fara a face ceva concret.
Pe noi nici o institutie nu ne-a instiintat niciodata de cererea de revendicare iar cand am facut noi cerere la primarie raspunsurile date au scris pe ele " caracter informativ fara a putea fi utilizate in justitie, etc".
Traiesc clipe de disperare pentru ca daca eram anutata, asa cum era normal si legal, nu s-ar mai fi intamplat toate acestea. Si desi nu am fost anuntati pe cale oficiala niciodata nu pot sta cu mainile in san sa astept sa mi se intample ceva. Trebuie ca cineva sa raspunda pentru toate aceste greseli. Am citit si despre cazul Raicu vs Romania ( situatie similara cu a mea) si cred ca exista multi oameni pacaliti ca si mine.
Răspuns la discuția legea 1/2009
Buna seara,
Mai adaug si eu un subiect la discutie: mama mea a cumparat un imobil nationalizat in 2004 in rate si in 2008 l-a achitat si intabulat. In 2009 merge la AFI pt cerere scoatere din indiviziune curte aferenta si afla neoficial ca imobilul era revendicat din 2001.Niciodata nu am fost instiintati de aceasta cerere de revendicare pe nici o cale si din cate am citit statul nu avea voie sa vanda un imobil revendicat, daca as fi avut macar o banuiala nu am fi cumparat. Am facut cereri peste cereri la PMB unde mi se raspunde ca are cerere de revendicare din 2001 dar ca nu exista proces pe rol insa domnii de acolo mentioneaza pe fiecare raspuns in parte ca este doar cu caracter informativ si nu poate fi folosit in instanta. As dori sa le cer socoteala domnilor care au permis vanzarea acestei case pentru ca am asteptat sa treaca un termen de revendicari si apoi am facut cerere de cumparare( asa ne-au explicat cei de la Icral atunci, ca trebuie sa verifice dc e revendicat imobilul sau nu, apoi, dupa cateva luni ne-au spus ca putem cumpara), am investit toti banii pe care ii am si ii au si bancile sa aduc utilitati si sa o renovez pt ca era o cazatura si dupa ce termin toate aceste demersuri sa aflu ca am fost pacaliti? Mentionez ca aceasta casa nu este nici uriasa, nici curte nu are( 15 mp). Nici nu mai vreau sa stau aici dar nu am unde sa ma duc si as dori tare mult sa isi ia statul casa inapoi , sa ma despagubeasca cu suma platita + cheltuilellie de renovare ( la care am facturi, avize, autorizatie de constructie etc) si proprietarii sa doreasca tot despagubiri ca se invete minte acesti leguitori care isi bat joc de oameni generatie dupa generatie.
Desi suntem proprietari pe baza legii 112 nu am absolut nimic cu cei care au fost si ei pacaliti acum 50-60 de ani de statul roman, care face acest lucru constant generatie dupa generatie si directioneaza prin tot felul de legi un razboi intre proprietarii vechi si cei cu leagea 112( razboi in care proprietarii indiferent pe ce lege ar trebui sa fim uniti impotriva statului pentru ca eu cred ca oricand este posibila si a treia nationalizare).
Revin la intrebarea mea, scuze pentru cele de mai sus dar simt nevoia sa imi spun durerea, in situatia mea ce se poate face???
Asa este. Anul trecut am semnat cu Raiffeisen programul de economisire pt locuinte; am platit comision de incheiere contract cca 350 ron, plus ca au refuzat sa accepte transfer bancar de la alta banca unde am cont, explicandu-mi ca trebuie sa deschid cont la ei de unde se vireaza automat banii in contul Banca pt locuinte. Cand am deschis contul am mai depus si 7 mil, apoi peste 2 sapt am mers sa depun inca 10 mil cu un cartonas pe care mi-l daduse dra cu care semnasem contractul pe 0 comisioane. Am fost refuzata si de-abia la casierie mi s-a explicat ca acela e un cont al bancii unde banii mei au stat aiurea si nu s-au dus banii unde trebuie si ca eu trebuia sa vin cu si cu contractul ca sa vireze banii intai in contul bancii apoi in contul de pe contract. Am facut reclamatie la banca, am reziliat contractul (desi am primit n telefoane de la n directori care imi propuneau o renegociere de contract, cu scuzele de rigoare ca au gresit- mi se luau comisioane de depunere, de transfer in conturi, de intretinere, in conditiile in care dobanda era 3% pe an, eu trebuia sa aduc bani de acasa ca sa raman cu suma economisita intreaga) si am mai pierdut alte 2 miliioane, comisioane de inchidereri cont, de retragere plus comisionul de deschidere cont. Asa ca aveti grija ce semnati, chiar si cand cititi de 3 ori contractul si aveti n intalniri cu agentii, cum am facut eu, tot o poti pati