avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Activitate jaab

Activitate jaab

Buna seara, am o mica nedumerire .Lucrez intr-o institutie publica locala, angajat prin concurs la serviciul A si urmeaza sa prestez munca la serviciul B din cadrul aceleasi institutii dar in alta locatie (aceiasi localitate).Cum ar trebui sa procedeze angajatorul? Delegatie sau detasare sau gaseste el o metoda sa ma mute definitiv acolo, pentru ca eu nu as vrea si doresc sa aflu cum sa ma apar deoarece ii stau ca un os in gat....Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția modificarea contractului de munca
va multumesc pentru sfat , exact asa am gandit si eu dar am vrut sa ascult si parerea unui specialist in domeniu.
Răspuns la discuția modificarea contractului de munca
Multumesc mult pt raspunsuri. Deci in concluzie se poate sa ma faca sa musc momeala sa semnez incetarea cim cu acordul partilor si apoi sa spuna direct ca nu mai are nevoie si pa-pa! In sectorul bugetar parca eu stiu ca nu mai au voie sa angajeze, si atunci cum vor face??
Sunt tare confuz, ma mai poate ajuta cineva cu vreun sfat?
Răspuns la discuția modificarea contractului de munca
personal contractual. practic ma intereseaza daca ma poate muta definitiv acolo prin semnarea vreunui act aditional la cim pe care eu nu voi fi deacord sa il semnez. Prin aceasta manevra angajatorul vrea sa scape de mine, nu am abateri disciplinare ,concedii medicale, doar ca eu refuz categoric sa imi "torn" colegii si atunci vrea sa aduca pe altcineva in locul meu unde eu am fost angajat prin concurs...asta e
Răspuns la discuția modificarea contractului de munca
Da , asta cu detasarea stiam dar eu ma refer daca ma poate muta definitiv aici unde sunt detasat acum (asta urmareste) adica intr-un serviciu cu personalitate juridica distincta din subordinea institutiei de unde vin eu. Presupun ca sa vrea sa incheiem cim prin acordul partilor si apoi sa ma angajeze aici, lucru cu care eu nu pot fi de acord...deci????
Buna seara, ma aflu intr-o mare dilema. Am ocupat un post prin concurs acum 5 ani pe perioada nedeterminata in locul de munca x. Dupa 4 ani am fost detasat 1 an in locul de munca y. Acum angajatorul vrea sa imi intinda o capcana si sa ma mute definitiv in locul unde am fost detasat (y) Capcana e ca acest loc e pe cale de disparitie in scurt timp astfel el incercand sa scape de mine si de altii prin desfintarea serviciului respectiv. Ma intereseaza daca angajatorul imi poate modifica unilateral locul muncii sau ii trebuie acordul meu in scris, si daca o va face cumva voi putea sa il actionez in instanta.
Am propus ca sa fiu detasat in continuare dar sa nu renunt la locul meu de munca in care am fost angajat prin acel concurs. As fi recunoscator daca ma ajuta cineva cu un raspuns....multumesc
Răspuns la discuția Desfiintare post
Buna, angajatul trebuie anuntat in scris in ceea ce priveste modificarea contractului de munca, mai ales ca ii schimba postul si vrea sa ii micsoreze salariul. Parerea mea e ca tot ce face e ilegal dar lasati-l sa le faca cum crede el, oricum toate aceste abuzuri va avantajeaza. Cred ca cel mai bine e sa deschideti actiune in instanta (luati un avocat) si sa fie atenta ce acte semneaza, odata semnate nu prea o sa mai tina chestii de genul "m-a fortat sa le semnez". Mai cereti parerea celor de specialitate de pe acest forum de la ei am invatat si eu sa ma apar de "lupul cel rau".Bafta!
Da, chiar asa sa faceti cum spun colegii de pe forum acesta, la medic ,concediu medical il trimiteti prin posta cu confirmare de primire (daca nu va puteti deplasa la firma) sau prin registratura firmei cu numar de inregistrare (dublu exemplar) .In concediul medical contractul de munca va este suspendat si orice modificare a c.i.m facuta de catre angajator e nula. Nu semnati demisia! Va poate lua cel mult "caii de la bicicleta". Oricum pe viitor va trebuie si nervi de otel ca sa mai rezistati in acel loc asta este cert! Stiu un caz asemanator, si dupa actionarea angajatorului in instanta lupul a devenit ...miel! Nu va dati batuta!
Se poate sa cereti plata acestor ore daca acel caiet nu o fi disparut, dar si toti colegii va puteti pune martori in cazul unui proces ca sa puteti demonstra ca ati lucrat suplimentar. Urasc chestia cu "ma obliga sa imi dau demisia" , demisia e o hotarare unilaterala a angajatului. Daca va stiati "curati" puteati merge si in comisia de disciplina ca nu e dracul asa de negru, si mai trebuie si dovedit ce abateri ati facut dar ...ma rog! Eu am trecut prin asa ceva acum 2 ani dar aveam copii dupa toate graficele de prezenta,etc le-am pus pe masa si am obtinut ce era al meu fara proces pt ca si-au dat seama ca nu au sanse de castig si sa stiti ca tot acolo lucrez si demisie nu voi semna in viata mea.
Deci sanse aveti doar daca reusiti sa dovediti ca ati lucrat suplimentar impreuna cu acei colegi , nu lasati sa va fie calcate drepturile in picioare...Fuga la instanta, mai aveti 2 ani si 11 luni sa va cereti plata orelor...Bafta!
Ce chestie....cica a facut o fapta grava dar nu e prevazuta niciunde ca abatere disciplinara, pai inseamna ca nu a facut nimic! Daca e putin mai ager (si este) va face zilele amare ...Nu va suparati dar cred ca faceti parte din angajatorii care taie si spanzura fara sa respecte cat de putin legea , incalcand drepturile angajatilor si asa amarati si vai de capul lor....rusinica
Il dati afara si nici nu stiti daca ce reclama acel client e adevarat dar eu sunt unul care nu prea ma mir de ce fac unii "sefi"! Ca si sfat , ar fi bine sa respecte angajatorul legea si pe urma sa o ceara si angajatului...