sonia1978 a scris:
Buna ziua,
Sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA.
Anul trecut in luna ianuarie am depus la Adm. Financiara urmatoarele declaratii: 200, 220 si 392B.
Buna seara, si eu sunt traducator PFA, inregistrat la Adm. Financiara, in sistem real, neplatitor de TVA. Sunt in al treilea an de cand am PFA-ul, acum doi ani cand l-am deschis am intrebat la ANAF ce declaratii trebuie sa depun si mi s-a spus ca D220 si D200, pe care le-am depus in fiecare an, fara probleme. Acum aflu, absolut intamplator, ca in afara de aceste doua declaratii mai trebuia sa depun si 392B si D600. Astazi am auzit pentru intaia oara despre acestea doua din urma si nu stiu cum sa procedez in continuare, mai ales ca stiu ca se aplica si amenzi. Si pur si simplu nu inteleg cum nimeni (ma refer la angajatii ANAF) nu mi-a spus de celelalte doua declaratii si a trebuit sa aflu intamplator despre ele de la niste colegi de breasla.
Nu stiu daca e important dar mentionez totusi ca in primul an de la inregistrarea PFA-ului lucram cu contract de munca iar in al doilea an (adica pana in decembrie 2013 inclusiv, am fost in somaj, data de incetare a platii indemnizatiei de somaj fiind ianuarie 2014).