avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Activitate raisacristina

Activitate raisacristina

Buna ziua,
Actul aditional de formare profesionala indeplineste toate conditiile legale, fiind incheiat pe trei ani, dar acum, dupa doi ani, angajatorul nu isi mai respecta obligatiile de plata ale salariului in sensul ca acesta nu mai este virat la timp, inregistrand intarzieri de doua-trei luni in permanenta.
Din punctul meu de vedere, nerespectarea obligatiilor contractuale imi da dreptul de a solicita incetarea contractului de munca, fara a fi obligat la plata c/val perioadei de un an in ceea ce priveste formarea profesionala.
Astept opinia dvs!
Buna ziua,
In cazul unui contract de munca incheiat in Elvetia va rog sa imi transmiteti care va fi regimul de impunere si declarare. Consider ca acesta va trebui declarat la finante pt stabilirea impozitului sau, dupa cate stiu, exista un acord intre cele doua state? iar din punct de vedere al contributiilor, care va fi regimul?
Multumesc anticipat.
Buna seara, in cazul manifetarii optiunii privind persoana fizica autorizata este necesara recodificarea sau se va inregistra PF pe codul nou?
Buna seara,
Conform OG 25/2008 trebuia publicata metodologia de calcul a contributiilor si taxelor datorate la fondul de mediu. Ma interseaza prevederea referitoare la pungile tip sacosa cu maner aplicat sau maieu. Pe site-ul Min Mediului exista un proiect de Ordin privind aprobarea metodologiei...dar nimic mai mult.
Prevederea este clara in ceea ce priveste persoanele care datoreaza aceasta contributie, si anume cei ce introduc prima data pe piata sau producatorii. Ce se intampla cu societatile care mai au pe stoc pungi din categoria prevayuta in OG sau alt tip de pungi?? Aceasta taxa trebuie inasata si evidentiata separat, ca si taxa de timbru verde?
Răspuns la discuția Va invitam sa postati
Multumesc pentru raspunsul prompt, dar as dori sa insist asupra persoanei desemnate in baza art. 16 alin 2 lit h din OG 26/2000 care prevede ca se va face mentiune in actul constitutiv, sub sanctiunea nulitatii, de persoana sau persoanele imputernicite sa sa indeplineasca formalitatile de constituire. Intr-o carte de specialitate am gasit specificatia ca acesta persoana trebuie sa fie din randul fondatorilor sau un avocat imputernicit. Eu sunt consilierul juridic al unei societati ce urmeaza sa se numere printre membrii fondatori si mi-am pus problema reprezentarii spre inregistrare a fundatiei.
Răspuns la discuția Va invitam sa postati
Buna seara,

Am inceput redactarea actului constitutiv si al statutului unei Fundatii si m-am lovit de doua nelamuriri pana cum:
- am nevoie de avizul ministerului culturii in cazul in care scopul fundatiei este promovarea unei anumite categorii de arta?
- persoana imputernicita pentru a duce la indeplinire formalitatile de inregistrare ale fundatiei poate fi consilierul juridic al unei societati comerciale ce face parte dintre membrii fondatori?

Multumiri anticipate.
Buna seara,

In OUG 91/2003 privind organizarea Garzii Financiare precum si in alte acte normative de reglementare a acestui organism, se identifica doua tipuri de controale: controlul tematic foarte bine explicat (conditiile de exercitare) si controlul curent care se execută operativ şi inopinat, pe baza legitimaţiei de control, a insignei de împuternicire şi a ordinului de serviciu. Poate cineva sa-mi explice mai exact in ce consta controlul curent si daca pe ordinul de serviciu este identificata entitatea economica supusa controlului.

Multumesc anticipat.

Răspuns la discuția concediere
Perioada de preaviz este obligatorie, iar angajatorul , prin dispozitiile RIN, il poate plati pe angajat fara a mai fi necesara obligativitatea prezentei acestuia la locul de munca. Angajatorii iau asemenea masuri pentru a se proteja contra unor actiuni de nemultumire din partea angajatilor concediati.
Răspuns la discuția Modalitate de colaborare
Nu se pune problema studiilor......oricine poate sa creeze ceva....care ulterior sa fie valorificat.....importanta este forma de contract pe care o incheiem, eu ca persoana juridica, si creatorul tabloului, persoana fizica;
Daca sunt constituiti in persoane juridice sau PF e ok....dar persoanele fizice? ma gandeam la un contract de angajare in baza codului civil...si facem declaratia 020 iar la sf anului 205???? are cineva mai multe informatii??

Societatea noatra va comercializa tablouri create de artisti, persoane fizice, din tara.
Dorim sa incheiem un contract cu fiecare persoana, pentru a putea inregistra operatiunea, iar ei sa isi poata declara veniturile.
Ce solutii ne puteti oferi?
Va multumim anticipat.